در سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO)؛

استاندارد بین المللی هتل های میراثی منتشر گردید

استاندارد بین المللی هتل های میراثی منتشر گردید

به گزارش بریونی دبیر کمیته متناظر گردشگری و خدمات وابسته، از انتشار سند استاندارد بین المللی «هتل های میراثی» در سازمان بین المللی استاندارد (ISO) اطلاع داد و اظهار داشت: این سند علاوه بر عرضه راهکار برای پیش گیری از صدمه به بناهای میراثی تبدیلی، چاره هایی برای جبران کمبود امکانات آنها پیشنهاد می دهد.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، طرح هتل های میراثی در ارتباط با بناهایی است که قدمت و تاریخچه فرهنگی و تاریخی دارند. بعضی از این بناها ثبت ملی شده اند و برخی هنوز ثبت نشدند. این ساختمان ها با هتل ها، بوتیک هتل ها، خانه های قدیمی و اماکن بوم گردی متفاوت بوده و جزو هیچ کدام از این گروه از تاسیسات گردشگری نیستند.
در جهان اسپانیا و پرتغال جزو کشورهای پیشرو در احیای و تبدیل کاربری بناهای تاریخی و باستانی به اماکن با کاربری اقامت و پذیرایی گردشگران هستند. ایران هم ظرفیت بالایی برای احیای بناهای تاریخی و فرهنگی و تبدیل به هتل در شهرهایی مانند کاشان، اصفهان، یزد و شیراز دارد که توسعه آن به سرمایه گذار، نقشه راه، ضوابط فنی و مهندسی، تکالیف شیوه واگذاری و نحوه بهره برداری و البته تدوین استانداردهای طراحی و مدیریت با محوریت حفظ اصالت بنا نیاز دارد.
در همین چارچوب لزوم استانداردهای ملی و بین المللی در حوزه گردشگری و خدمات وابسته، از یک دهه پیش در دستور کار مسؤلان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است. دو مبحث هتل های میراثی و سفره خانه های سنتی از مهم ترین موضوع هایی است که علاوه بر جذب توریست و عرضه خدمات مطلوب به آنان، در حفظ و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی همینطور توسعه سرمایه گذاری در صنعت توریسم بسیار موثر خواهد بود.
اکنون بعد از تدوین و انتشار سند استاندارد بین المللی سفره خانه های سنتی در سازمان بین المللی استانداردسازی (ISO)، سند استاندارد بین المللی هتل های میراثی هم در سازمان بین المللی استاندارد (ISO) انتشار یافته است؛ اسنادی که راهبری و مدیریت آن به عهده جمهوری اسلامی ایران بوده و روند تدوین و انتشار آن بیشتر از ۵ سال زمان برده است.


حفظ اصالت هتل های میراثی هدف اصلی سازمان بین المللی استاندارد
هنسا قادری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره هتل های میراثی عنوان کرد: گردشگران بسیاری در سرتاسر جهان، برای تجربه زندگی در دوران های تاریخی گذشته همواره در جست وجوی چنین هتل هایی هستند و حاضر اند برای آن مبالغ قابل توجهی بپردازند. ایران با داشتن هتل هایی با قدمت ۴۰۰ سال مانند هتل عباسی اصفهان همچون مقاصد مهم گردشگران در این حوزه است.
دبیرکمیته متناظر گردشگری و خدمات وابسته (INSO/TC۲۲۸) توضیح داد: استاندارد بین المللی هتل های میراثی، دومین استاندارد بین المللی بعد از استاندارد سفره خانه های سنتی است که با مدیریت ایران در کمیته گردشگری سازمان بین المللی استاندارد تدوین و انتشار یافته است.
وی اضافه کرد: تدوین سند استاندارد بین المللی هتل های میراثی از ۵ سال پیش با پیشنهاد و مدیریت دکتر مرتضی احمدی عضو این کمیته کلید خورد و با گذشتن از ۶ مرحله رای گیری میان کشورهای عضو ایزو بعنوان استاندارد بین المللی ایزو با شماره ۲۱۶۲۰ منتشر گردید.
قادری اضافه کرد: هتل های میراثی، عموما ساختمان های تاریخی ارزشمندی هستند که با تغییر کاربری به هتل تبدیل می شوند. با عنایت به خصوصیت های معماری این بناها، حفظ اصالت آنها و صدمه ندیدن حین تبدیل و بهره برداری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی اظهار داشت: هتل های میراثی امکان دارد نسبت به سایر هتل های هم درجه، محدودیت هایی از نظر امکانات داشته باشند که از آن جمله میتوان به نداشتن آسانسور، پارکینگ و غیره در بعضی موارد اشاره نمود. استاندارد بین المللی هتل های میراثی علاوه بر عرضه راهکارهایی برای پیش گیری از تخریب و صدمه به ساختمان های میراثی تبدیلی، چاره هایی هم برای جبران کمبود امکانات آنها پیشنهاد می دهد.
دبیر کمیته متناظر گردشگری و خدمات وابسته تصریح کرد: هدف اصلی از تدوین این استاندارد، تعیین معیارهایی برای عرضه خدمات کیفی به مهمانان به شیوه و سبک دوره تاریخی مربوط است. برای این منظور الزامات و سفارش هایی در مورد تجهیزات مورد استفاده، وسایل و چیدمان هتل، لباس کارکنان، پذیرایی و نحوه عرضه خدمات مطرح است.


به گزارش بریونی به نقل از خبرگزاری ایرنا، تا کنون سازمان بین المللی استاندارد (ISO) به منظور رفع مشکلات سفره خانه های سنتی در جهان و انتخاب آگاهانه گردشگران از یک سو و افزایش کیفیت خدمات این نوع سفره خانه ها و فراهم آوردن تجربه ای مطلوب برای گردشگران از طرفی، استاندارد بین المللی شماره ۲۱۶۲۱ را با عنوان سفره خانه های سنتی، جنبه های ظاهری، چیدمان و خدمات منتشر کرده است.
همچنین استانداردهای بین ‎المللی دیگری در ایزو مانند الزامات و راهنمایی هایی برای جلوگیری از انتشار کرونا واحدهای گردشگری و گردشگری درمانی- الزامات خدمات تدوین شده است که الان به منظور پذیرش بعنوان استانداردهای ملی ایران درحال ترجمه است و بزودی در کمیته ملی استاندارد طرح می شود.
به گزارش بریونی به نقل از خبرگزاری ایرنا، کمیته متناظر استانداردسازی گردشگری و خدمات وابسته، درسال ۱۳۸۵ (۲۰۰۶) و به دنبال تاسیس کمیته گردشگری ایزو زیر نظر سازمان ملی استاندارد تاسیس شد و در تدوین استانداردهای بین المللی این رشته مشارکت فعال دارد. اعضای این کمیته را نمایندگان سازمان ها و تشکل های دست اندرکار صنعت توریسم و خبرگان گردشگری و استاندارد ایران می سازند.



منبع:

1400/09/17
00:42:59
5.0 / 5
635
تگهای خبر: اصفهان , اقامت , باستانی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بریونی