متخصص تغذیه عنوان كرد؛

خصوصیت تغذیه خوب در هوای آلوده

خصوصیت تغذیه خوب در هوای آلوده

به گزارش بریونی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد نقش تغذیه در ایام آلودگی هوا، توضیحاتی عرضه داد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، منصور رضایی، در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما، دو خصوصیت آلودگی و وارونگی هوا و همینطور تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین را، از خصوصیات فصل زمستان دانست و اظهار داشت: متأسفانه چربی های اضافه بدن، محل ذخیره فلزات سنگینی است که در فصل زمستان و هوای آلوده یافت می شود. وی ادامه داد: در بدن انسان سیستم های دفعی مختلفی وجود دارد، همچون آنها؛ ادرار، مدفوع، عرق، صفرا و از همه مهم تر مجاری لنفاوی هستند که کمک کننده به دفع مواد مضر از بدن هستند. این متخصص تغذیه اظهار داشت: مایعات، ویتامین ها و املاح، مواد آنتی اکسیدان و فیبرها ترکیباتی هستند که به دفع آلاینده هایی مانند سرب، جیوه، آلومینیوم و کادمیوم از بدن کمک می کنند و غلظت آنها را در بدن پایین می آورند، با مصرف فیبرها (میوه، سبزی، حبوبات، غلات کامل، دانه ها و مغزها) این مواد به شکل مدفوع از بدن خارج می شوند. رضایی خاطرنشان کرد: آلاینده ها از راه دستگاه تنفس و پوست، وارد بدن می شوند و همه نقاط و ارگان های بدن را درگیر می کنند، یکی از طریق های مقابله با این آلاینده ها، مصرف انواع مایعات از جمله: شیر، ماست، لبنیات، انواع آش و سوپ ها است. همینطور ماست خیار و بورانی نیز، از بهترین ترکیبات شامل فیبر و لبنیات است که در دفع این مواد مضر از بدن، کمک می کنند. این متخصص تغذیه اضافه کرد: غلات و حبوبات وقتی خیس می شوند و جوانه می زنند بهره وری چند برابری دارند. وی اظهار داشت: نخستین خصوصیت یک برنامه غذایی خوب، تنوع آن است، حتی در مصرف نان، تنوع قائل شوید و از انواع نان بربری، تافتون و سنگک استفاده کنید. رضایی، توجه مادران را به مصرف ماش در غذای خانواده سفارش کرد، چونکه سلنیوم و روی موجود در ماش، از مزایای بی شماری برخوردار می باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: تمامی غذاهای کارخانه ای (تن ماهی، پنیر، انواع کنسروها و…) حاوی مقدار زیادی نمک هستند و متأسفانه مصرف غذاهای شور، فرد را به خوردن شیرینی متمایل می کند. وی سفارش کرد: برای طعم دار کردن غذا، از مصرف لیمو خشک در انواع خورشت ها استفاده کنید، تا از مصرف زیاد نمک جلوگیری شود و تا جایی که امکان دارد، از غذاهای خانگی استفاده کنید. رضایی اضافه کرد: تمام غذاهای حیوانی، نمک بدن ما را تأمین می کنند و اضافه کردن مقدار کمی نمک در آخر غذا، تنها به علت مرتفع ساختن نیاز روزانه بدن ما به ماده معدنی ید است. وی تصریح کرد: نمک یددار را در آخرین لحظات طبخ غذا اضافه کنید. رضایی همینطور سیر، پیاز، کلم و لیمو ترش را، از طعم دهنده های مفید غذا دانست که به سیستم پاکسازی بدن در کبد و ریه هم کمک، و مواد مضر را از بدن خارج می کنند. این استاد دانشگاه اظهار داشت: چربی حیوانی (چربی دنبه) برای بدن مضر است، اما چربی لبنیات که در لبنیات بکر وجود دارد، فوق العاده برای سلامت عمومی بدن مفید می باشد. اگر لبنیات بکر را از مراکز مطمئن و شناسنامه دار تهیه کنید، به اندازه چربی ماهی برای بدن مفید می باشد. وی در پاسخ به این سؤال که کدام دسته از مواد غذایی در دفع سموم از بدن، اثر بیشتری دارند، اظهار داشت: مصرف میوه ها بخصوص میوه های فصلی، به دلیل فیبر فراوان، همچون ضروریات است (مصرف میوه های خشک و یا میوه های انباری سفارش نمی شود). مایعات را از دیگر دسته گروههای غذایی نام برد که باید به اندازه ای مصرف شوند، که با حجم ادرار، مدفوع و عرق دفع شده از بدن، هماهنگی داشته باشد. رضایی اظهار داشت: غلات پایه و اساس کالری دریافتی روزانه ما را می سازند، متأسفانه برنج و گندم در ایران، قوت غالب به حساب می آید، در صورتیکه مصرف سیب زمینی و جو انتخاب بهتری نسبت به گندم و برنج است. وی سفارش کرد: اگر میل به مصرف برنج دارید، آنرا به شکل قاطی پلو (عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو) مصرف کنید و تا حد امکان حجم برنج مصرفی روزانه را کاهش دهید. این متخصص تغذیه اظهار داشت: اگر فرزندانمان را به غذای غیر مفید، عادت ندهیم، مطمئناً در دوران بزرگسالی نیز، به این نوع غذاها علاقه مند نخواهند بود. رضایی خاطرنشان کرد: اگر می خواهید از ماده ای استفاده کنید که بیشترین تاثیر را در دفع فلزات سنگین از بدن داشته باشد، از مواد غذایی حاوی سلنیوم استفاده کنید، چونکه بیشترین کمک را در دفع مواد مضر و سمی از بدن دارد، مواد غذایی حاوی سلنیوم شامل گوشت ماهی، مرغ، گاو، تخم مرغ، تخمه آفتابگردان و…، است.


منبع:

1401/11/05
12:26:22
5.0 / 5
403
تگهای خبر: پزشك , پوست , تخصص , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بریونی