گزارش محقق ایرانی دانشگاه تورنتو كانادا؛

نوشیدن بیش از ۳ فنجان قهوه در روز با خطر نارسایی کلیه مرتبط می باشد

نوشیدن بیش از ۳ فنجان قهوه در روز با خطر نارسایی کلیه مرتبط می باشد

بریونی: بگفته پژوهشگران، مقدار قهوه و کافئینی که یک فرد مصرف می کند می تواند بر سلامت کلیه او تأثیر بگذارد.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که کافئین را به آرامی متابولیزه می کنند سه برابر بیشتر در معرض ابتلاء به اختلال عملکرد کلیه هستند.
تحقیقات دیگر حاکی از آنست که قهوه موجب افزایش سلامتی همچون سلامت کلیه ها می شود.
در حالی که برخی تحقیقات مصرف قهوه را با لطمه کلیه مرتبط می دانند، تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و ایجاد بیماری مزمن کلیوی گزارش نکرده اند. نتایج مطالعه جدید پژوهشگران در دانشگاه تورنتو کانادا، و دانشگاه پادووا ایتالیا ممکنست توضیحی برای نتایج متفاوت عرضه نماید.
همچنین نشان میدهد که برای برخی افراد، قهوه واقعاً می تواند به کلیه ها لطمه برساند.
مطالعه جدید نشان میدهد که وجود یک نوع ژن خاص می تواند منجر به افزایش سه برابری احتمال ایجاد اختلال در عملکرد کلیه ها در نتیجه مصرف قهوه شود.
محققان می گویند همه چیز به سرعت متابولیسم کافئین توسط شخص بستگی دارد. در این مطالعه، حدود نیمی از شرکت کنندگان دارای نوع rs۷۶۲۵۵۱ ژن CYP۱A۲ بودند، گونه ای که موجب می شود کافئین کُندتر متابولیزه شود. مشخص شد که این گروه در معرض خطر بیشتر لطمه کلیه هستند.
این مطالعه سلامت کلیه را با ردیابی سه نشانگر اختلال عملکرد کلیه ارزیابی کرد: آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون بالا.
مطالعه مشاهده ای حدود ۱۶ سال بطول انجامید. شرکت کنندگان شامل ۱۱۸۰ نفر در سنین ۱۸ تا ۴۵ سال بودند که هر یک بطور مرتب طی یک دوره پیگیری ۷.۵ ساله ارزیابی شدند.
دکتر «سارا مهدوی»، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه تورنتو، بعد از شناسایی کسانی که دارای نوع CYP۱A۲ مشکل ساز بودند، اظهار داشت: «جالب بود ببینیم اثرات قهوه در گروهی که این نوع ژنتیکی را داشتند، چقدر قابل توجه است.»
وی در ادامه می افزاید: «افرادی که کافئین را کُندتر متابولیزه می کنند و هر روز سه یا چند فنجان قهوه می نوشند ۲.۷ برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به اختلال عملکرد کلیه روبرو بودند.»
آنها همین طور ۲.۸ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به فشار خون بالا را داشتند.
این مطالعه نشان میدهد که کافئین فقط در افرادی مضر است که توانایی سم زدایی سریع کافئین از سیستم آنها مختل شده است.
مهدوی اظهار داشت: «این مطالعه بطور خاص کافئین را به عنوان مؤلفه قهوه که می تواند به کلیه ها لطمه برساند، نشان میدهد. همین طور نشان میدهد که کافئین از هر منبعی می تواند در افرادی که دارای این نوع اختلال ژنتیکی در از بین بردن کافئین از سیستم خود باشند، مضر باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «قهوه کافئین زداشده عملاً عاری از کافئین است و کسانی که از آن استفاده می نمایند، بدون در نظر گرفتن ژنتیک خود، با خطر اختلال عملکرد کلیه روبرو نیستند.»


منبع:

1401/12/27
08:23:43
5.0 / 5
347
تگهای خبر: سلامت , سیستم , شركت , مصرف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
بریونی