معاون وزیر بهداشت عنوان كرد؛

سال قبل 4000 بیمار غذایی داشتیم

سال قبل 4000 بیمار غذایی داشتیم

بریونی: معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت ایمنی و سلامت مواد غذایی، به آمار بیماران ناشی از غذا در کشور اشاره نمود.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، حسین فرشیدی، در همایش روز جهانی ایمنی غذایی، اظهار داشت: امنیت در تولید مواد غذایی سالم، موضوع مهم جهان امروز است. وی با عنوان این مطلب که کشورهای مختلف استراتژی های گوناگونی برای تامین غذا دارند، اضافه کرد: متأسفانه ما ذائقه غذایی افراد را تغییر دادیم؛ یعنی وقتی افراد از روستا به شهر آمدند باتوجه به افزایش سرعت زندگی، سبک زندگی و ذائقه آنها هم به سمت غذاهای پر قند و نمک تغییر نمود. ایجاد تغییر درست ذائقه وظیفه ما است. فرشیدی اظهار داشت: اگر میزان نمک مصرفی خودرا ۲۵ درصد کاهش دهیم آثار دراز مدت آن در کاهش بیماریها عیان خواهد شد. فشارخون بالا مادر تمام امراض است و باید در سیر تولید و مصرف غذا، این مساله در نظر گرفته شود. وی اشاره کرد: مواد غذایی حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر موجب ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطان ها می شود. حدودا یک نفر از هر ۱۰ نفر در جهان بعد از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند. فرشیدی افزود: در ایران موارد مصرف غذایی که سبب بروز بیماری و مراجعه به بیمارستان ها شده باشد در سال قبل نزدیک به ۴۰۰۰ مورد بوده است که ۳۷۰۰ مورد آن در رابطه با آب و غذا بوده و تعدادی از آنها در خانه رخ داده است. وی ادامه داد: گاهی انتقاد می کنند که نظارت کافی نیست. مدتی قبل با کمبود روغن خوراکی مواجه شدیم و در همان حین دو کشتی روغن وارد ایران شد و مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت اما اجازه مصرف نگرفت و این به رغم تمام فشارهای جامعه بود و نشان دهنده اهمیت موضوع سلامت است که حتی اندکی از استانداردهای خود پایین نیامدیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: در مواردی هم بررسی ها نشان دهنده فاصله از برخی استانداردها است که بیشترین ابعاد این مساله را در تهران شاهد می باشیم و این نشان دهنده این است که جمعیت شهرهای بزرگ ما بیشتر در خطر هستند و نیاز به کار فرهنگی دارد. وی اشاره کرد: در این میان برای رفع چالش ها نیازمند به کارگیری سیاست یکپارچه سازی هستیم و انتظار داریم بعد از ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی، خیلی از چالش ها کم شود و سیستم های آزمایشگاهی ارتقا یابند.


منبع:

1402/03/24
12:18:24
5.0 / 5
320
تگهای خبر: بیماران , تولید , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
بریونی