اسماعیل زاده عنوان كرد؛

تغذیه روزه داران از افطار تا سحر

تغذیه روزه داران از افطار تا سحر

به گزارش بریونی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، سفارش های تغذیه ای برای روزه داران ارائه داد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، در مورد رعایت الگوی صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: توجه به مواد غذایی مصرفی به هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان می تواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک نماید. وی با تکیه بر مصرف غذای سبک در وعده افطاری، اضافه کرد: روزه داران می توانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام هم میل کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروههای اصلی غذایی (۵ گروه نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، لبنیات، گوشت ها و) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود. اسماعیل زاده با تکیه بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، تصریح کرد: متأسفانه دیده می شود که بعضی از افراد بدون سحری روزه می گیرند که این برخلاف اصول تغذیه ای بوده و سفارش می شود که وعده سحری به مقدار کافی و مناسب میل شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: سفارش می شود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوس دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نان های سبوس دار، دو عدد گردو، یک عدد تخم مرغ و دو عدد میوه فصل، استفاده گردد. وی افزود: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به منظور جلوگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید می باشد. اسماعیل زاده همینطور اظهار داشت: استفاده از خوراک های حبوبات (مثل عدسی) به همراه آب نارنج یا آب لیمو هم از انتخاب های غذایی مناسب به هنگام سحر است، چونکه حبوبات دارای کربوهیدرات های کمپلکس و فیبر زیاد به همراه املاح و ویتامین ها هستند و قند خون را به تدریج افزایش داده و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمی گذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه می دارند؛ جهت جلوگیری از نفخ و یا احتمالا ناراحتی های گوارشی بهتر است چند ساعت پیش از مصرف حبوبات را در آب خیس کرده و آب آنها را دور ریخته و سپس حبوبات را در غذا مصرف نماییم. وی با تکیه بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین به هنگام سحری، اضافه کرد: در وعده افطار بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، سبزی خوردن تازه، پنیر، نان سبوس دار، مربا، یا شعله زرد، بیسکویت سبوس دار، چای کم رنگ، سبزی خوردن و یا خیار و گوجه مصرف شود. اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: در فاصله بین وعده افطار و سحری، دو تا سه واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن رسیده و از ایجاد یبوست پیشگیری شود. وی افزود: در وعده شام میتوان از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران نظیر چلو مرغ، چلوکباب، انواع خورشت ها، خوراک ها، آش و سوپ استفاده کرد؛ در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات که در چارچوب غذاها مصرف می شود. مصرف ماست هم به هنگام شام سفارش می شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود، چونکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می آورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر هم باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ پس از صرف شام و در واقع پیش از خواب هم مصرف یک عدد میوه فصل سفارش می شود. اسماعیل زاده تصریح کرد: چه در هنگام سحری و چه افطار، بهتر است نخستین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد. به منظور جلوگیری از بروز ناراحتی های گوارشی، ترش کردن و سوزش سر معده از مصرف غذاهای سرخ کرده و پرچرب هم پرهیز شود.


منبع:

1402/12/22
09:12:29
5.0 / 5
181
تگهای خبر: پروتئین , خوراك , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
بریونی