محققان هشدار می دهند؛

ارتباط مصرف نمك اضافی و بالا رفتن خطر مبتلا شدن به زوال عقل

ارتباط مصرف نمك اضافی و بالا رفتن خطر مبتلا شدن به زوال عقل

به گزارش بریونی به قول محققان، مصرف بیش از حد نمك علاوه به قلب، به مغز هم صدمه رسانده و خطر مبتلا شدن به دمانس (زوال عقل) را زیاد می كند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، نمك ماده ای ضروری برای تنظیم عملكردهای مهم بدن است. با این وجود، در مطالعات قبلی، ارتباط مصرف بیش از حد نمك با افزایش فشارخون و افزایش ریسك بیماری قلبی و سكته تایید شده است.
محققان در مطالعه بر روی موش ها مشاهده نمودند رژیم غذایی حاوی میزان نمك بالا باعث كاهش جریان خون در زمان استراحت تا ۲۸ درصد در پوسته مغز و تا ۲۵ درصد در هیپوكامپ مغز می شود؛ این مناطق از مغز در یادگیری و حافظه دخیل هستند.
اختلال بوجود آمده در جریان خون به مغز ناشی از كاهش تولید اكسیدنیتریك است؛ گازی كه با استفاده از سلول های اندوتلیال تولید می شود.
«كاستانتینو آیدكولا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشكده ویل كورنل نیویورك، در این باره می گوید: «ما دریافتیم موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرنمك، حتی زمانی كه فشارخون شان افزایش نیافته بود، مبتلا به زوال عقل یا دمانس شدند.»
وی در ادامه می افزاید: «این یافته عجیب است چراكه در انسان ها، تاثیر مخرب نمك بر قدرت شناختی به فشارخون بالا نسبت داده می شد.»
محققان دریافتند نتیجه مصرف بالا نمك باعث شد سلول های سفید خون موش ها، اینترلوكین ۱۷ (IL-۱۷) بیشتری تولید كنند؛ IL-۱۷ پروتئینی است كه واكنش های ایمنی و التهابی بدن را تنظیم كرده و باعث كاهش اكسید نیتریك در سلول های اندوتلیال می شود.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، افراد بزرگسال بایستی كمتر از ۵ گرم نمك (كمتر از یك قاشق چایخوری) در روز مصرف كنند. برای كودكان و نوزادان هم مصرف نمك باید بسیار كمتر از این میزان باشد.

1397/11/06
23:34:22
5.0 / 5
20
تگهای خبر: پروتئین , پوست , تولید , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
بریونی