معاون میراث فرهنگی استان تهران ؛

انتقاد به كاربری خانه امام جمعه، شكایت از شورای فنی میراث

انتقاد به كاربری خانه امام جمعه، شكایت از شورای فنی میراث

بریونی: معاون میراث فرهنگی استان تهران با انتقاد از كاربری خانه امام جمعه به فرهنگی و پذیرایی اظهار داشت: واحدحقوقی سازمان میراث فرهنگی از مقصران ساخت و ساز در حریم كاخ گلستان شكایت كرده است.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، محسن شیخ الاسلامی معاون میراث فرهنگی استان تهران در نشست خبری با خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی كه در ساختمان اداره كل استان تهران ظهر روز هفتم اسفندماه برگزار شد، بیان كرد: ما در تهران بالغ بر ۲۴۰۰ بنای تاریخی واجد ارزش ثبت در لیست میراث ملی را شناسایی كردیم كه از این تعداد حدود ۴۰۰ بنا ثبت ملی شده است یعنی حدود یك چهارم از خانه های تاریخی موجود.
معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره خانه قوام الدوله كه حالا در دست موسسه فرهنگی (ایكوموس) و این موسسه اجازه بازدید مردم را از این خانه نمی دهد، اظهار داشت: اداره كل میراث فرهنگی تهران مالك این بناست. باید بررسی كرد كه واگذاری و یا اجاره این ملك توسط ایكوموس تا چه زمانی بوده است. ایكوموس اجازه ندارد كه درِ آنرا به روی مردم ببندد. نخستین برداشتی كه از یك بنای ثبت ملی می شود، آن است كه مالكیت بنا برای همه مردم است. از این جهت اجازه ندارد كه آنرا به فضای خصوصی تبدیل كند ولی حالا رسیدگی به بنا قابل قبول است و كاربری مناسبی هم دارد.
اتفاق جدیدی برای سرای فرد شیشه نیفتاده است
شیخ الاسلامی درباره «سرای فرد شیشه» كه چندی قبل اعلام شده بود مالك قصد تخریب آنرا دارد و می خواهد به جای آن، یك ساختمان تجاری بسازد، اشاره كرد: خبر جدیدی از این بنا نداریم، اتفاق جدیدی رخ نداده است و این اظهارنظر كه گفته شده بود عین به عین، بخش های تخریب شده باید ساخته شود، به نظر من یك حرف مَن درآوردی است كه از چند سال پیش باب شده است.
وی با اشاره به اینكه قسمتی از نمای غربی بنا به بهانه استواری بخشی، تخریب شده است اظهار داشت: شاید كلمه «بازسازی» بهتر است عین به عین باشد.
شیخ الاسلامی درباره مزایده بعضی از بناهای تهران مانند خانه جلال آل احمد یا خانه امام جمعه كه توسط صندوق احیا در حال انجام می باشد، اضافه كرد: اخیراً در آگهی رسمی كه برای بعضی از این بناها منتشر نموده اند، نوشته شده كه «این بناها كاربری فرهنگی ـ پذیرایی خواهند داشت»؛ این عنوان از بیخ و بُن غلط است. این كاربری برای خانه امام جمعه هم ذكر شده درحالی كه این خانه جزو نفیس ترین خانه های تهران است.
معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به این سؤال كه چطور خانه امام جمعه كه جزو نفایس است، كاربری پذیرایی و فرهنگی گرفته است، اظهار داشت: همان كسی كه عمارت مسعودیه كاربری پذیرایی داده، برای این بنا هم چنین كاربری داده است. از نظر صندوق احیا، هیچ بنایی نفیس نیست چون مرجعی وجود ندارد كه بگوید كدام بنا نفیس است و كدام بنا نفیس نیست.
شیخ الاسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره مالكیت بنای خانه امام جمعه اضافه كرد: سند متقنی ندارد و مسائل قانونی آن بر عهده صندوق است. یكی از نخستین ادله ی قوانین حقوقی درباره مالكیت، تصرف است. این بنا سال هاست كه در تصرف اداره میراث فرهنگی قرار دارد. هیچ وقت در این سال ها معارضی نسبت به عرصه ای كه ما متصرف بودیم، وجود نداشته است. تنها بخش شرقی عمارت، محل مناقشه بین میراث فرهنگی و آموزش و پرورش بوده است.
وی اظهار داشت: در بحث چارچوب ضوابط شهری، اگر بخواهیم كاربری تعریف نماییم، كاربری خدماتی، پذیرایی، تجاری و فرهنگی داریم؛ البته بعضی از كاربری ها هم مختلط هستند ولی من ندیده ام كه جایی كاربری فرهنگی و پذیرایی را با هم داشته باشد.
شكایت از مقصران ساخت و ساز در حریم كاخ گلستان
معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره پرونده ساخت وساز در عرصه كاخ گلستان گفت: از مالك و شهرداری منطقه ۱۲ به شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه شكایت كرده ایم. از نظر كارشناس رسمی دادگستری، حداكثر ارتفاع مجازی كه می توانسته در آن محدوده ساخته شود، ۷.۵ متر بوده است اما مجوز صادر شده ۱۰.۵ متر با ۲ طبقه زیرزمین است كه از آن هم تخطی شده است و الان با احتساب شیروانی و ارتفاع ستون ها به ۱۳ متر می رسد. واحد حقوقی سازمان میراث فرهنگی باز از مقصران این مساله در شورای فنی وقت استان تهران بابت این مساله شكایت كرده است.

1397/12/10
19:51:22
5.0 / 5
4481
تگهای خبر: خدمات , سازمان میراث فرهنگی , طب , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بریونی