مطالعات نشان می دهد؛

چربی های ترانس عامل بالا رفتن خطر آلزایمر

چربی های ترانس عامل بالا رفتن خطر آلزایمر

به گزارش بریونی بیماری آلزایمر یك بیماری مغزی پیشرونده است كه باعث اختلال در حافظه و نهایتا اختلال در روند برنامه ریزی، استدلال، زبان، و شناخت می شود.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، محققان به مدت ۱۰ سال ۱۶۰۰ زن و مرد ژاپنی را كه ۶۰ سال به بالا سن داشتند و مبتلا به زوال عقل نبودند بررسی كردند.
محققان مشاهده نمودند افرادی كه دارای بالاترین میزان چربی های ترانس در خون شان بودند ۷۵ درصد بیشتر با خطر مبتلا شدن به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل مواجه بودند.
دكتر «هووارد كریستال»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «افزایش سن فاكتور پرخطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر است. حدود ۱۵ درصد افراد بالا ۶۵ سال با این مشكل مواجهند اما این رقم در افراد بالا ۸۵ سال به ۵۰ درصد افزایش می یابد.»
به گفته كریستال، «ریسك بیماری آلزایمر با وجود فشارخون بالا، دیابت، بیماری قلبی، ژنتیك، سابقه صدمه تروماتیك مغز، سندروم داون، و احیانا افزایش كلسترول خون هم افزایش می یابد.»
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما درمان های فعلی به كاهش یا كُندشدن روند پیشرفت علایم بیماری آلزایمر كمك می نماید.
از آنجائیكه فشارخون بالا، دیابت، و بیماری قلبی از شاخص های پرخطر بیماری الزایمر هستند، به نظر می آید داشتن سبك زندگی سالم باعث كاهش این خطرات می شود. پزشكان داشتن رژیم غذایی مناسب، حفظ وزن سالم بدن، ورزش منظم، و مصرف داروهای تجویزی پزشك را راهكار مناسبی برای جلوگیری از زوال عقل می دانند.
طبق اعلام انجمن قلب آمریكا، چربی های ترانس ریسك بیماری قلبی، سكته و دیابت را می افزایند. از اینرو محققان بر محدودكردن مصرف غذاهای فرآوری شده تاكید دارند.

1398/08/20
10:03:23
5.0 / 5
49
تگهای خبر: پزشك , رژیم , رژیم غذایی , طب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
بریونی