تیموری خبر داد؛

ایجاد مركز صنایع دستی و گردشگری به پیشنهاد WTO

ایجاد مركز صنایع دستی و گردشگری به پیشنهاد WTO

به گزارش بریونی معاون گردشگری كشور از ایجاد مركز جهانی صنایع دستی و گردشگری به پیشنهاد دبیر كل سازمان WTO اطلاع داد و اظهار داشت: طرح اولیه این مركز به سازمان جهانی گردشگری ارسال شده است.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، پویا محمودیان معاون صنایع د ستی وزارت میراث فرهنگی در نشست خبری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و سومین نمایشگاه صنایع دستی كه قبل از ظهر روز امروز شنبه ۱۹ بهمن در سالن فجر ساختمان ارگ آزادی برگزار شد، اظهار داشت: سال ۹۴ زمانی كه بعنوان مدیركل صادرات صنایع دستی این مسئولیت را بر عهده داشتم طی مطالعاتی به این باور رسیدیم كه یك نمایشگاه ملی در طول سال و در پایتخت برگزار می نماییم ولی این كفایت نمی كند چون كشش بازار برای محصولات صنایع دستی بیشتر از برگزاری یك نمایشگاه ملی است.
وی اضافه كرد: ازاین رو از همان سال تصمیم گرفته شد كه دو نمایشگاه ملی را در طول یك سال برگزار نماییم نخستین نمایشگاه عیدانه صنایع دستی هم در محل سازمان وقت میراث فرهنگی برگزار شد، نمایشگاهی هم در شهریور ماه برپا می شد كه از سال ۹۶ با تغییر سیاست ها تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را با نمایشگاه فرش با هم برگزار نماییم. این نمایشگاه از حالا به بعد هم ادامه خواهد داشت، وی اظهار داشت: هدف اصلی این است كه آخر هر فصل نمایشگاهی را در تهران بعنوان پایتخت برگزار نماییم. سال جاری هم بنا به تاكید وزیر میراث فرهنگی نمایشگاه صنایع دستی با گردشگری تركیب شد و سی و سومین دوره نمایشگاه صنایع دستی از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه همراه با نمایشگاه گردشگری برپا می شود. بیشتر از ۴۰ هزار متر فضا در اختیار نمایشگاه صنایع دستی است همینطور در نظر داریم سال جاری سیمرغ نمایشگاه هم رونمایی شود.
در ادامه این نشست، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: در 10 ماهه گذشته سالجاری، ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار توریست خارجی به ایران آمده اند كه نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته، باوجود همه مشكلات با ۲۰ درصد رشد در این عرصه رو به رو بوده ایم. برآورد كرده بودیم این آمار به ۱۰ میلیون نفر برسد ولی به علت اتفاقاتی كه در ایام ابتدایی سال میلادی در حوزه پروازهای خارجی رخ داد و اتفاقات بعدی همچون شیوع ویروس كرونا سبب شد به این عدد نرسیم. حتی ۹ استان و مناطق آزاد كشور هم برای بهار چینی برنامه ریزی كرده بودند ولی بخش عمده ای از برنامه های ما به علت شیوع این ویروس برگزار نشد. امیدواریم در فصل جدید روزهای پرنشاطی در حوزه گردشگری داشته باشیم. بر مبنای پیشنهاد دبیركل سازمان جهانی گردشگری، ایجاد مركز جهانی صنایع دستی و گردشگری را پیگیری خواهیم كرد. طرح اولیه آن ارسال شده تا نخستین مركزی باشد كه ارتباط تنگاتنگ گردشگری با صنایع دستی را در سطح جهانی نشان داده است.
وی اظهار داشت: نمایشگاه گردشگری سال جاری در چارچوب استان محور برگزار می گردد و هر استان خدمات در رابطه با سازمان های دیگر همچون بانك و بیمه را معرفی خواهد نمود. حدود ۱۳ سالن برای این منظور پیشبینی شده است. ۹۸۵ شركت داخلی، ۴۳ شركت خصوصی از ۵ كشور در كنار ۱۸ نماینده خارجی كه با ایرانیان كار می كنند. از ۱۳ كشور جهان در این برنامه حضور خواهند داشت. در مجموع ۶۰ شركت خارجی و ۹۸۵ شركت داخلی در این نمایشگاه شركت كرده اند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی همینطور در واكنش به اتفاقات اخیر و تأثیر آن در حوزه گردشگری اظهار داشت: در كشور ما تعداد این اتفاقات زیاد است. شاید بدشانسی من بوده كه از زمان مسئولیتم تابحال اتفاقاتی مانند خروج از برجام، تهدید ترامپ، اتفاقات منطقه و حالا شیوع ویروس كرونا را پشت سر گذاشتیم. همه این اتفاقات در گردشگری موثر است. الان تنها ویروس كرونا تأثیر بسیار زیادی را در گردشگری جهان گذاشته است. در كشور ما هم این مورد بی تأثیر نبوده است.
تیموری درباره اعلام آمار لغو تورهای ورودی در اثر لغو پروازهای خارجی هم اظهار داشت: اعدادی كه چندی قبل توسط یكی از رسانه ها اعلام شده بود دقیق نبود، ما بعنوان متولی گردشگری به همه آمارها و مجراهای تهیه آمار نمی توانیم سه روزه دسترسی پیدا نماییم. ازاین رو عددی كه اعلام شده بود، بطور قطع دقیق نیست، جدا از آن محل عرضه این آمار هم تخصصی نبوده است. از سوی دیگر آن زمان فصل گردشگری ما نبود و بسیاری از تورها بطور قطع برای همیشه كنسل نكرده بودند، بلكه اعلام نمودند در شرایط بهتری به ایران خواهیم آمد.
وی همینطور درباره ویروس كرونا و تاثیرش در گردشگری ایران اظهار داشت: هر كس كه اجازه ورود به ایران را پیدا كرده، می تواند به اماكن گردشگری ایران برود. ما حق نداریم اگر به گردشگری ویزا داده شده، به وی در سایت های گردشگری خدمات ندهیم.
تیموری درباره برند گردشگری به سوال خبرنگاران پاسخ داد و اظهار داشت: ما با یك كار علمی و مطالعات یك ساله به برند گردشگری ایران رسیده ایم. اگر در سال های گذشته همایشی برگزار شده و خروجی نداشته است و بگوییم الان بدون هیچ فكری به چنین برندی رسیده ایم حرف منصفانه ای نیست ما از همه صاحب نظران برای تهیه برند گردشگری بهره برده ایم.
وی همینطور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره اینكه وزیر میراث فرهنگی گفته بود در سال های گذشته نمایشگاه گردشگری توسط فردی برگزار می شده كه سود زیادی می گرفته، اظهار داشت: سال ها بود این نمایشگاه توسط یك مجری برگزار می شد. در این سال ها ما نه پولی گرفته ایم نه پولی داده ایم. این نمایشگاه فرآیندی است كه توسط بخش خصوصی انجام می شود. اینگونه نیست كه ما هرطور می خواهیم عمل نماییم. حداقل می توانم بگویم در دو سال قبل نمایشگاه گردشگری تهران خودگران برگزار شده و همه هزینه های آن، از محل حضور شركت ها و تعرفه هایی است كه از آنها گرفته می شود.
در ادامه این برنامه خشایار نیكزاد فر مدیرعامل شركت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی هم اظهار داشت: سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و سی و سومین نمایشگاه صنایع دستی از ۲۳ تا ۲۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار می گردد. این نمایشگاه با همكاری شركت دكوپاژ هر روز از ساعت ۹ بامداد تا ۵ بعدازظهر با حضور ۱۰۲۸ مشاركت كننده در فضای ۴۳ هزار متر مربعی برپا خواهد شد. در این برنامه ۱۴۸ آژانس مسافرتی داخلی، ۷۲ هتل، ۱۲۰ اقامتگاه بومگردی، ۸ شركت حمل و نقل، ۱۶۵ انجمن شركت وابسته و ۴۳ مشاركت كننده خارجی شركت خواهند كرد.
وی اضافه كرد: برنامه های جانبی این نمایشگاه هم شامل رونمایی از برند ملی گردشگری، برگزاری نشست گردشگری ادبی، كارگاه دیجیتال ماركتینگ و نوآوری در محصولات صنایع دستی، تكنیك موفقیت شغلی در حوزه گردشگری، نشست سالیانه انجمن صنفی دفاتر مسافرتی، وركشاپ های گردشگری ماجراجویانه، گردشگری خوراك، مدیریت بحران و جشنواره های مختلفی مانند جشنواره موسیقی خواهد بود. همینطور تمبر یادبود نمایشگاه هم رونمایی می شود و اپلیكیشنی خواهیم داشت كه بازدیدكنندگان از نمایشگاه را هدایت خواهد نمود.

1398/11/20
14:08:20
5.0 / 5
4374
تگهای خبر: اقامت , تخصص , توریست , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
بریونی