یك متخصص تغذیه عنوان كرد

نقش ویتامین ها و ریز مغذی ها در مقابله با ویروس ها

نقش ویتامین ها و ریز مغذی ها در مقابله با ویروس ها

به گزارش بریونی یك متخصص تغذیه، اظهار داشت: افرادی كه خواب كافی، راحت و با كیفیت ندارند به علت نقص سیستم ایمنی بیشتر از سایرین در معرض مبتلا شدن به انواع بیماری ها و ویروس ها هستند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، تیرنگ نیستانی، با اشاره به اهمیت تغذیه در جلوگیری از بیماری های واگیردار و عفونی اظهار نمود: تردیدی وجود ندارد كه شدت بیماری با عنایت به كمبود مواد مغذی و نقص سیستم ایمنی در افراد متفاوت می باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، افزود: گواه این مورد این است كه اگر چنانچه دونفربه این بیماری مشترك مبتلا شوند تظاهرات بالینی در این دوفرد بسته به میزان شدت و مقاوت بدن متفاوت می باشد. به صورت مثال یك بیماری و یا مبتلا شدن به یك ویروس مشترك می تواند در یك فرد كشنده باشد ولی در فرد دیگری علایم و عوارض جدی نداشته باشد.

نیستانی با اشاره به اینكه تعداد مبتلایان بیماری هایی نظیر كرونا، سارس و یا آنفلوانزا بیشتر از افرادی است كه جان خویش را در اثر مبتلا شدن به این بیماری ها از دست داده اند، تصریح كرد: دستگاه ایمنی بدن به تنهایی متاثر از تغذیه نیست هرچند كه تغذیه می تواند نقش مهمی در عوارض و شدت مبتلا شدن به این بیماری ها داشته باشد.
وی، خستگی و كار سنگین را یكی دیگر از عوامل مبتلا شدن به انواع بیماری ها دانست و تصریح كرد: افرادی كه خواب كافی، راحت و با كیفیت ندارند به علت نقص سیستم ایمنی بیشتر از سایرین در معرض مبتلا شدن به انواع بیماری ها و ویروس ها هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اهمیت مصرف مواد معدنی و ریزمغذی ها را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در بحث های مربوط به تغذیه استفاده از ویتامین A اهمیت ویژه ای دارد تا جائیكه این ویتامین بعنوان ویتامین ضد عفونت معروف شده است.
به گفته وی، ویتامین A به میزانی قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در مقابل مبتلا شدن به بیماریهای تقویت می كند.
نیستانی با اشاره به این كه لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی منبع سرشار ویتامین A هستند، افزود: كمبود ویتامین A عامل عفونت تنفسی و صدمه به پوست و سیستم گوارشی می شود، سیب زمینی، كلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وكره حاوی این ویتامین هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تصریح كرد: استفاده ها از منابع معدنی نظیر «روی» هم در رژیم غذایی می تواند تأثیر بسزایی در ارتقا سطح ایمنی بدن داشته باشد.
این متخصص تغذیه تصریح كرد: كاهش روی می تواند دستگاه ایمنی را تضعیف كند و نكته اصلی اینجاست كه زمانی كه مشكلات تغذیه ای ایجاد می شود دستگاه ایمنی بدن نخستین نقطه ای در بدن است كه گرفتار صدمه می شود و در عین حال زمانی كه مشكل كمبود ویتامین ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است كه ترمیم خواهد شد.
نیستانی، چاقی و اضافه وزن را موضوعی كاملا بی ارتباط با كمبود ویتامین و مواد معدنی در خون دانست وتوضیح داد: مطالعات نشان می دهد افرادی كه چربی شكمی و گرفتار اضافه وزن هستند هم در بیشتر موارد گرفتار كمبود ویتامین هستند ازاین رو چاقی هیچ ارتباطی به كافی بودن ویتامین ها در بدن ندارد.
وی، منبع اصلی دریافت ویتامین به جز منابع گیاهی همانند غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین، شیر و تخم مرغ، در معرض قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب ذكر كرد.
نیستانی در ادامه تأمین ویتامین D در بدن را برای حفظ ایمنی ضروری ذكر كرد و تصریح كرد: كاهش ویتامین Dمی تواند برایمنی ذاتی بدن اثر گذار باشد.
این متخصص تغذیه دانشگاه لزوم توجه به تأمین مواد مغذی و مورد نیاز بدن را مورد تاكید قرار داد و اضافه كرد: كمبود ویتامین هایی كه در بدن علائم خاصی ایجاد نمی كند می تواند در دراز مدت مشكلات جدی ایجاد كند.
وی همینطور درباره اثرات ویتامین C در بدن اظهار داشت: این ویتامین تأثیر ثابت شده ای برای محافظت در مقابل عفونت های تنفسی ندارد، همینطور این ویتامین در مقادیر بالا اثرات مخربی بر بدن می تواند داشته باشد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، ویتامین C و سایر مواد غذایی و معدنی دیگر هیچگاه نمی توانند به تنهایی بدن را در مقابل عفونت های ویروسی بخصوص كرونا ویروس محافظت كنند.
نیستانی افزود: مطالعات نشان می دهد زمانی كه با كاهش سطح ریز مغذی ها روبرو می شویم حتی ویروس های ضعیف هم قابلیت تبدیل شدن به ویروس مقاوم و بیماری مهلك را دارند. به مفهوم ساده تر، وضعیت میزبان روی شدت بیماری اثرگذار می باشد.

1398/12/09
14:44:02
5.0 / 5
3521
تگهای خبر: پزشك , پوست , تخصص , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
بریونی