اقدامات پیشگیرانه در مقابله با كووید ۱۹؛

ویتامین ها و مواد معدنی تقویت كننده سیستم ایمنی را بشناسید

ویتامین ها و مواد معدنی تقویت كننده سیستم ایمنی را بشناسید

بریونی: رژیم غذایی سالم می تواند بوسیله افزایش ایمنی بدن، ریسك مبتلاشدن به خیلی از بیماری ها را كم كند. این نظریه در مورد ویروس كووید 19 هم صدق می كند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، برخی مواد غذایی می توانند همانند معجزه ای برای سلامت باشند. با این وجود پژوهشگران هنوز موفق به یافتن یك ماده خوراكی برای پیشگیری یا درمان بیماری كووید ۱۹ نشده اند.
اما پژوهشگران معتقدند رژیم غذایی سالم می تواند ریسك ابتلاء به برخی بیماری ها را كاهش داده و حتی از شدت عفونت هم بكاهد.
بدن ما وابسته به سلول های سفید خون، عضو مهم سلول های ایمنی، برای تولید آنتی بادی های است كه با ویروس های نظیر كووید ۱۹ مقابله می كند. میوه ها و سبزیجات مملو از آنتی اكسیدان ها و سایر ریزمغذی و درشت مغذی های ضروری، برای تقویت عملكرد سلول های سفید خون ایده آل هستند.
در ادامه به برخی ویتامین ها و موادمعدنی ضروری كه سبب تقویت ایمنی بدن شده و ریسك ابتلاء به عفونت كروناویروس را می كاهد معرقفی شده است.
ویتامین A
این ماده مغذی به پروسه تولید آنتی بادی های كمك می نماید كه به بدن در خنثی سازی هجوم عوامل بیماری زا مساعدت می نماید. بدین جهت برای داشتن یك سیستم ایمنی قوی ضروری می باشد. همین طور سبب بهبود سلامت تنفسی هم می شود.
این ویتامین عمدتاً در ماهی های چرب نظیر سالمون و تون، زرده تخم مرغ، مغزیجات آجیلی، دانه ها، پنیر، حبوبات و غلات كامل یافت می شود. همین طور در سبزیجات پهن برگ و سبزیجات دارای رنگ نارنجی و زرد هم وجود دارد. البته در این نوع سبزیجات بتاكاروتن وجود دارد كه بدن آنرا تبدیل به ویتامین A می كند.
ویتامین های B
ویتامین های B۶، B۹ و B۱۲ سبب تحریك تولید سلول های قاتل بیشتری در بدن می شود. این سلول های قاتل سبب نابودی سلول های آلوده شده و از بیماری پیشگیری می كنند. سیستم ایمنی را تقویت كرده و به بدن در دفاع از خود در مقابل خطرات ویروسی و باكتریایی كمك می نماید.
ماهی، غلات و حبوبات، سبزیجات پهن برگ، میوه، مغزیجات آجیلی، ماهی، مرغ و گوشت حاوی ویتامین B۶ هستند. سبزیجات پهن برگ سبز، حبوبات، مغزیجات آجیلی و دانه ها هم حاوی ویتامین B۹ معروف به فولات هستند. تخم مرغ، گوشت و لبنیات هم به وفور حاوی ویتامین B۱۲ هستند.
ویتامین C
این ماده مغذی به مقابله با تأثیرات مضر رادیكال های آزاد كمك می نماید. از سلول ها در مقابل فشار اكسایشی محافظت می كند. سبب بهبود توانایی بدن در مقابله با پاتوژن ها می شود. این ماده مغذی همین طور سبب تحریك تولید برخی سلول های خاص در بدن موسوم به نتروفیل ها، لمفوسیت ها و فاگوسیت ها می شود كه به سیستم ایمنی در مقابله با مهاجم ها كمك می نماید.
مركبات نظیر پرتقال، لیموشیرین و لیموترش از منابع خوب این ویتامین هستند. این ویتامین همین طور در انواع توت ها، كیوی، بروكلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه هم یافت می شود.
ویتامین D
این ماده مغذی برای عملكرد درست برخی سلول های ایمنی لازم و ضروری می باشد. این ویتامین همین طور از عفونت های حاد تنفسی هم پیشگیری می كند.
قرارگیری در معرض نورخورشید بهترین شیوه دریافت این ویتامین است. اما تخم مرغ و ماهی ها منبع خوب این ویتامین هستند.
ویتامین E
این ویتامین سبب كاهش فشار اكسایشی می شود و می تواند بافت های لطمه دیده را ترمیم كرده و التهاب را كم كند.
اكثر مغزیجات آجیلی، سبزیجات پهن برگ و روغن های گیاهی غنی از این ویتامین هستند.


منبع:

1399/02/01
14:10:30
5.0 / 5
2025
تگهای خبر: تولید , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بریونی