پژوهشگر میراث فرهنگی اعلام كرد؛

شعر سعدی بر مقبره بهاالدین زكریا در پاكستان نقش بسته است

شعر سعدی بر مقبره بهاالدین زكریا در پاكستان نقش بسته است

به گزارش بریونی مرتضی رضوانفر همزمان با روز سعدی از وجود كتیبه ای با شعر سعدی بر مقبره بهاالدین زكریا در شهر مولتان پاكستان اطلاع داد.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، مرتضی رضوانفر پژوهشگر و عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: مقبره زیبای بهاالدین زكریا كه در شهر مولتان واقع شده، بنایی آجری و شش ضلعی است. كتیبه هایی از اشعار سعدی، مولوی و دیگر شعرای پارسی گو روی دیوارهای مقبره این بنا كه گنبد بزرگی بر آن قرار دارد، نقش بسته است.
وی اضافه كرد: معماری این مقبره در استفاده از گنبدی بزرگ، كاشی های آبی رنگ و بهره گیری از اشعار فارسی، بنیانگزار سبكی نوین در معماری شبه قاره هند شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی در ادامه به متن كتیبه مقبره بهاالدین زكریا، اشاره نمود و آنرا خواند: شنیدم كه در روز امید و بیم، بدان را به نیكان ببخشد كریم / هر كه خواهد هم نشیند با خدا، او نشیند در حضور اولیا / چو (ن) شوی دور از حضور اولیا، در حقیقت گشته ای دور از خدا…

رضوانفر در ادامه اظهار داشت: بهاالدین زكریا عارف قرن ششم_ هفتم و مروج طریقت سهروردیه در شبه قاره هند است كه نقل می شود شیخ اجل سعدی در سال ۶۶۱ قمری بر بدن او نماز خوانده است. فخرالدین عراقی شاعر بزرگ ایرانی، شاگرد و داماد بهاالدین زكریا بوده است. عراقی اشعار زیادی در مدح و رثای بهاالدین زكریا سروده است.
مركز سعدی شناسی ایران از سال ۱۳۸۱ اول اردیبهشت، را روز سعدی شاعر و نویسنده پارسی گوی ایرانی اعلام نمود. اول اردیبهشت سال ۱۳۸۹ هم در اجلاس شاعران جهان در شیراز، اولین روز اردیبهشت توسط نهادهای فرهنگی داخلی و خارجی بعنوان روز سعدی نامگذاری شد.

1399/02/02
13:29:21
5.0 / 5
3280
تگهای خبر: میراث , نوین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بریونی