رئیس انجمن تغذیه ایران عنوان كرد؛

مصرف لبنیات در ایران ۱۳۰ لیتر كمتر از سرانه كشورهای پیشرفته

مصرف لبنیات در ایران ۱۳۰ لیتر كمتر از سرانه كشورهای پیشرفته

به گزارش بریونی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: میزان مصرف سالیانه هر نفر ایرانی از شیر و لبنیات، بین 65 تا 70 لیتر و این آمار در كشورهای توسعه یافته حدود 200 لیتر است.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، با اعلان اینکه سرانه مصرف شیر در ایران پایین است، اظهار داشت: این سرانه با وجود افزایش مشکلات اقتصادی، بطور طبیعی کاهش پیدا خواهدنمود و جای نگرانی دارد که می طلبد سیاستگذاران حوزه غذا و تغذیه و دولتمردان به فکر ارائه سبدهای سلامت به نهادهای ذیربط بجای پرداخت های نقدی باشند که مردم در آن سبد خوراکی که دریافت می کنند، لبنیات هم جزو آن باشد.
وی اضافه کرد: در حوزه لبنیات به خصوص شیر ثابت شده که این مواد غذایی بر سلامت افراد موثر است. باوجود اینکه برخی در حوزه طب سنتی ورود پیدا کردند و مردم را از مصرف لبنیات همچون شیر، ماست و سایر فرآورده های لبنی منع می کنند، این مورد به لحاظ علمی ثابت نشده است.
رئیس انجمن تغذیه ایران، افزود: ما در کتب مرجع در مورد «گرمی و سردی» لبنیات که برخی دوستان بیان می کنند، نداریم. اما امکان دارد در آینده تحقیقاتی صورت گیرد و به زبان علمی بیان شود و قابل فهم برای جامعه دانشگاهی باشد.
میرزای رزاز اضافه کرد: در مصرف لبنیات نیز نظریات متناقضی در مورد تاثیرات شیر و لبنیات بر سلامت مطرح شده که مردم را نگران می کند. ما مستنداتی داریم که اثرگذاری و سودمندی مصرف لبنیات به اثبات رسیده است.
وی در ادامه به تاثیرگذاری مصرف لبنیات جهت بالا بردن تراکم استخوان، اشاره نمود و اظهار داشت: افرادی که شیر و لبنیات مصرف می کنند دیرتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند و به لحاظ مصرف نوع چربی که در لبنیات است نه فقط برای سلامتی مضر نمی باشد بلکه تحقیقاتی داریم که نشان داده این چربی لبنیات که حداکثر می تواند ۳ درصد در شیر باشد، کمک کننده است و خاصیت های ضد التهابی، تومور و سرطانی به اثبات رسیده که بعنوان عامل پیشگیری کننده از بیماری است و افرادی هم که گرفتار بیماری هستند، بیماری شان کند می شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اشاره کرد: حداکثر چربی که لبنیات می تواند داشته باشد، ۳ درصد است و درصدهای بالاتر در ماست ها استفاده می شود.
میرزای رزاز درباب مصرف پایین سرانه شیر و لبنیات در کشور ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: یکی از دغدغه هایی که در کشور داریم میزان سرانه مصرفی لبنیات کشور است که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته پایین است. این در حالیست که هم اکنون میزان مصرف سالیانه هر نفر ایرانی بطور متوسط بین ۶۵ تا ۷۰ لیتر شیر و لبنیات است و این آمار در کشورهای توسعه یافته حدود ۲۰۰ لیتر است.
وی درباره حرف های بی ربط و غیرکارشناسی از طرف بعضی از متخصصان و غیر متخصصان به صورت رسمی و غیر رسمی که در مورد مصرف شیر در شبکه های مجازی با این تصور که در شیر پالم یا وایتکس افزوده می شود، مردم را گرفتار سردرگمی می کنند، اظهارکرد: ما باید به هر ترتیبی که بتوانیم جلوی این اظهارات بی پایه و غیرعلمی را بگیریم و مردم را اطلاع رسانی نماییم که آگاه باشند، این ادعاها علمی نیست.
رئیس انجمن تغذیه ایران با اعلان اینکه صنایع لبنی کشور در کنار سایر صنایع غذایی در دوران بعد از انقلاب با رشد چشم گیر و قابل افتخار بوده است، اظهار داشت: این میزان تنوع محصول و کیفیت محصول هیچ زمانی در تاریخ ایران نداشتیم که طی سه دهه گذشته نصیب جمهوری اسلامی شده است و ما یک خودکفایی پرافتخار را دراین زمینه داریم.
میرزای رزاز اضافه کرد: ما رقبای بین المللی و منطقه ای بزرگی داریم چونکه پس از آن که صنایع غذایی ما رشد و محصولات ما به بازارهای اروپایی و منطقه ای ورود پیدا کرد، دشمنان با یک برنامه قبلی از قبل تنظیم کردند که صنایع غذایی ما را همچون صنعت لبنی نشانه بگیرند تا این صنعت را زمین گیر کنند.
وی به موضوع کیک های آلوده در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: با ورود نهادهای دولتی مشخص شد که عقبه این مسئله کجا بوده است. ما یک کارخانه صنایع لبنی در عراق داریم که مورد حمله پهپادهای آمریکایی قرار گرفت. بدین سبب مردم نباید به این حرف ها توجه نمایند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذای کشور در ادامه بیان کرد: ما در بحث استفاده از محصولات صنایع غذایی، سرفصل کلی به نام ایمنی غذایی داریم که به معنای اطمینان از سلامت محتویات صنایع غذایی که تولید می شود، است. مردم باید اطمینان کنند که محصولات لبنی موجود در بازار از سلامت کامل برخوردارست.
میرزای رزاز اظهارکرد: با اطمینان می گویم، صنایع غذایی ما از افتخارات دوران بعد از انقلاب است و صنایع لبنی در منطقه بی نظیر است و باید از دروغ پردازی هایی همچون افزودن وایتکس و... در شیر پرهیز نماییم.
وی در مورد بسته بندی های شیر اظهار داشت: نوع بسته بندی شیر و سایر محصولات مشابه به شکلی است که نوع کاغذ و جنسی که برای بسته بندی بکار رفته است هوایی که از قسمت بالای شیر تخلیه شده است موجب پایداری شیر می شود.
رئیس انجمن تغذیه ایران اشاره کرد: ما باید به سیستم نظارتی وزارت بهداشت اطمینان داشته باشیم چونکه ساختارهای وزارت بهداشت در منطقه بسیار پیشرفته است و در بحران کرونا ساختار مورد قبولی ارائه شد که در منطقه نیز بی نظیر بوده است. این مسئله نشان از آن دارد که ساختار و پایه های نظارتی مان خوب بوده است.
میرزای رزاز به برچسب تغذیه ای بر روی محصولات صنایع غذایی اشاره نمود و اظهار داشت: چند سالی است که برچسب تغذیه ای بر روی محصولات صنایع غذایی مورد مطالعه قرار گرفت تا مردم بتوانند راجع به محتویات آن اطلاعات کسب کنند. چونکه برچسب تغذیه ای یک برآوردی از برچسب همچون چراغ راهنما است که یک محصول در طبقه بندی سبز، زرد و قرمز قرار بگیرد یعنی افرادی که بیماریهای زمینه ای دارند با مراجعه به این برچسب های تغذیه ای، می توانند محصول را بر طبق نیازشان تهیه کنند.


منبع:

1399/03/22
20:21:34
5.0 / 5
2741
تگهای خبر: استخوان , تخصص , تولید , خوراك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بریونی