سرسنگی خبر داد؛

تشكیل شورای عالی موزه های دانشگاه تهران

تشكیل شورای عالی موزه های دانشگاه تهران

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران از تشكیل شورای عالی موزه های دانشگاه تهران اطلاع داد و اظهار داشت: همایش و جشنواره ای برای تعاملات موزه های دانشگاهی در ایران برگزار می گردد.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، نشست خبری نخستین همایش علمی و جشنواره موزه های دانشگاهی ایران روز ۲۶ آبان ماه در سالن امیرکبیر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار گردید. در این برنامه مجید سرسنگی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه بعنوان رئیس همایش اظهار داشت: باید تسلیتی به جامعه دانشگاهی بخصوص دانشگاه تهران عرض کنم چون در چند هفته اخیر چند تن از اساتید برجسته دانشگاهی را به علت بیماری کووید ۱۹ از دست دادیم. ما به علت درگیری شدید این ویروس آموزش ها را مجازی برگزار کرده ایم مگر تعداد محدود. این شرایط روی فعالیتهای فرهنگی ما هم تأثیرگذار بوده است. در عین حل تلاش شد نگذاریم این شرایط صدمه بیشتری را به ما بزند. چه بسا از این موقعیت بتوان استفاده هم کرد.
وی در ادامه بیان نمود: بخشی از دانشگاه های کشور دارای موزه هستند حتی دانشگاه تهران چندین موزه دارد اما خیلی برای مردم شناخته شده نیست. بیشتر باغ نگارستان و موزه مقدم را می شناسند. ولی ما موزه های مختلف دیگری هم داریم مانند موزه زمین شناسی و سنگ شناسی و یا موزه گیاهشناسی و حشره شناسی در پردیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی کرج. در دانشکده دامپزشکی هم موزه انگل شناسی را داریم در سایر حوزه ها هم موزه هایی را داریم که به مردم معرفی نشده اند.
این مبحث برای دانشگاه های دیگر هم مصداق دارد. ما تصمیم گفتیم موزه ها را آن طور که هستند معرفی نماییم و اساتید دیگر هم درباره آنها نظریه پردازی کنند و از منظر علمی و آکادمیک به آنها بپردازند. بنابراین در دو بخش همایش و برگزاری جشنواره این رخداد را در سال آینده و هفته میراث فرهنگی برگزار می نماییم. اگر کرونا اجازه داد به صورت حضوری و یا اگر همچنان با این بیماری درگیر بودیم به صورت مجازی برگزار می گردد.
سرسنگی بیان نمود: یک بخش از این همایش علمی است و بر مبنای محورهای آن درخواست مقاله کردیم اساتید می توانند در این عرصه ها مقالات خودشان را ارسال نمایند تا بعد از آن در چارچوب مجموعه مقالات به چاپ برسد. این همایش علمی و معتبر بخش جشنواره ای هم دارد که در باغ نگارستان با رعایت پروتکل ها با حضور دانشگاه هایی که موزه دارند برگزار می گردد و می توانند در آنجا امکانات خودشان را به نمایش بگذارند. امیدوارم این همایش و جشنواره در سال دوم برگزاری بتواند به صورت بین المللی برگزار گردد.
وی همینطور از ایجاد شورایعالی موزه های دانشگاه تهران اطلاع داد و اظهار داشت: اساسنامه این شورایعالی را تدوین کرده ایم تا پس از اینکه تصویب گردید رسماً نهادی بعنوان شورایعالی موزه ها داشته باشیم و صاحبنظران این حوزه هم عضو آن می شوند. این شورای عالی در فرآیند موزه های دانشگاه سیاست گذاری می کند.
سرسنگی بیان نمود: ما می خواهیم فعالیت موزه ها را گسترش دهیم چون آثار تاریخی زیادی در موزه های دانشگاهی وجود دارد حتی می توان این موزه ها را استاندارسازی کرد امیدواریم شورایعالی موزه ها که دبیرخانه آن در معاونت فرهنگی خواهد بود، بتواند در زمان مشخصی استانداردهای بین المللی را تبیین کند. از طرفی به دنبال ایجاد موزه های جدید هستیم.
در ادامه این برنامه مصطفی ده پهلوان دبیر علمی این همایش هم اظهار داشت: موزه های دانشگاهی بخش زیادی از میراث علمی و دانشگاهی را به خود اختصاص داده اند. نزدیک به دو هزار و ۴۰۰ موزه دانشگاهی فعال در دنیا وجود دارد. در ایران هم نزدیک به ۵۰ موزه دانشگاهی هست که ۱۷ موزه آن در مجموعه دانشگاهی دنیا ثبت شده اند و ۵ موزه هم در کمیته اجرایی بین المللی موزه های دانشگاه های جهان قرار دارند.
وی اظهار داشت: شاید بعضی از افراد به مورهای همایش نقدهایی داشته باشند اما هدف ما این بود که محورهای کلی را در نظر بگیریم تا لزوم ها و میزان مشارکت ها را رصد کرده باشیم این محورها شامل موزه های دانشگاهی و توسعه پایدار، موزه های دانشگاهی و ارتقای علمی دانشگاه و… است. یکی از اهداف ما هم جمع آوری بانک اطلاعات درست از موزه ها و عرضه آن به کل کشور و پژوهشگران خارج از کشور بود. امیدواریم با شکل گیری این همایش و همایش های بین المللی در سالهای آینده بتوانیم تعاملات بین المللی را در این عرصه جذب نماییم.
محمد جواد جامه بزرگی رئیس اداره موزه ها و مراکز فرهنگی دانشگاه تهران و دبیر اجرایی این همایش و جشنواره هم اظهار داشت: تاریخ ارسال آثار و مقالات تا ۳۰ بهمن ماه ۹۹ در نظر گرفته شده است آثاری که ارسال می شود باید داوری شود که مهلت داوری را تا ۲۰ اسفند ماه در نظر گرفته ایم. روز ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هم مراسم افتتاح جشنواره و همایش برگزار می گردد و تا روز سی ام اردیبهشت هم با برگزاری نشست های تخصصی و میهمانان خارجی ادامه پیدا می کند.
وی بیان نمود: بخش غیر رقابتی هم به مبحث عکس و فیلم و… اختصاص دارد و با همکاری همه موزه های دانشگاهی و حامیان، این رویداد برای نخستین بار سنجش خواهد شد.

1399/08/27
12:53:48
5.0 / 5
1232
تگهای خبر: آموزش , پزشك , تخصص , طب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بریونی