یك متخصص طب سنتی بیان كرد؛

سفارش های تغذیه ای برای پیشگیری از گرمازدگی

سفارش های تغذیه ای برای پیشگیری از گرمازدگی

یک متخصص طب سنتی، بر مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدنی های خنک برای پیشگیری از گرمازدگی در ایام گرم سال تاکید نمود.



علیرضا یارقلی، در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تغذیه مناسب فصل تابستان، اظهار داشت: در این فصل سفارش می شود افراد از غذاهای سرد و تر مانند آب دوغ خیار و نان، پنیر و هندوانه بهره برده و از مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم پرهیز کنند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از نوشیدنی هایی مانند خاکشیر که برطرف کننده خشکی و خارش پوستی، بهبود دهنده معده و روشن و صاف کننده پوست است به همراه کمی آب لیمو بخصوص بامداد ها و به صورت ناشتا سبب رفع عطش و گرمازدگی در فصل تابستان خواهد شد.
وی بیان نمود: تخم شربتی هم مقوی دستگاه گوارش است و از گرسنگی کاذب جلوگیری می کند و به منظور لاغری و کاهش وزن هم سفارش می شود؛ تخم شربتی ضد سرطان بسیار خوبی است و دارای فیبر بالایی بوده و از بروز دیابت نوع دو هم پیشگیری می کند، مصرف این شربت ربطی به سردی و گرمی هوا ندارد اما در تابستان سبب خنک شدن و کاهش عطش می شود البته باید به این نکته تصریح کرد که افراد دارای معده سرد و مزاج سرد و تر در مصرف شربت های خنک زیاده روی نکنند.
یارقلی در مورد مصرف دو میوه هلو و شلیل در این فصل اظهار داشت: هلو و شلیل با مزاج سرد و تر دو میوه محبوب فصل تابستان هستند که زود هضم و کم کالری تر از بقیه میوه ها هستند و دارای آنتی اکسیدان های بالایی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می کنند.
وی اظهار نمود: استفاده از هندوانه بعنوان رقیق کننده خون که دارای ویتامین A، B و C است بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و جهت سلامت پوست و مو بسیار مفید بوده اما خوردن آن به صورت ناشتا بخصوص در هوای گرم و بعد از صرف غذا سفارش نمی گردد.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: گلاب هم یکی از نوشیدنی های خیلی خوب در فصل گرماست که میتوان جهت رفع تشنگی و عطش از آن استفاده نمود.
یارقلی ضمن اشاره به خواص بی شمار کاهو اظهار داشت: کاهو با طبیعتی سرد و تر جز سبزیجات تصفیه کننده خون است که آهن بسیار زیادی دارد و در درمان کم خونی مؤثر است و مصرف آن در فصل تابستان بسیار سفارش می شود.
وی اظهار داشت: در فصل تابستان مصرف شربت سکنجبین، لیمو، هندوانه، آبغوره و میوه های تر (ترش و شیرین) مانند آلو، آلبالو و گیلاس در کنار نوشیدنی های خنک می توانند حرارت بدن را کاهش داده و رطوبت را به بدن برسانند.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: افراد از مصرف غذاهایی مثل فسنجان، گردو، کنجد به علت مزاج شأن در این فصل پرهیز کنند چونکه سبب عوارضی مانند فشار خون می شوند.
وی در آخر تصریح کرد: مصرف میوه بسیار پرطرفدار طالبی که سرشار از آب است در این فصل بسیار سفارش می شود چونکه این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم است و تنظیم کننده متابولیسم بدن است اما لازم است افراد به این نکته توجه ویژه ای کنند و این میوه را بین دو وعده غذایی و با معده خالی مصرف نکنند همینطور افراد دیابتی در مصرف این میوه باید جانب اعتدال را رعایت نمایند.


منبع:

1400/04/02
19:03:58
5.0 / 5
197
تگهای خبر: پوست , تخصص , دستگاه , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بریونی