در نشست خبری مطرح شد؛

تغذیه قبل و پس از واکسن کرونا را جدی بگیرید

تغذیه قبل و پس از واکسن کرونا را جدی بگیرید

به گزارش بریونی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: نحوه تغذیه قبل و پس از تزریق واکسن اهمیت دارد تا بدن پاسخ مناسب تری به واکسن بدهد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، روز شنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۰ در نشست خبری که بصورت آنلاین برگزار شد، گفت: بسیج ملی تغذیه سالم امسال هم طبق روال سالهای قبل از ۱۵ تا ۳۰ دی به مدت دو هفته در سطح کشور با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و همین طور بخش های ذی ربط همچون آموزش و پرورش، شهرداری، بهزیستی، معاونت های بهداشت و درمان نیروهای انتظامی، سپاه و… در کشور اجرا می شود. وی افزود: هدف از برگزاری بسیج ملی تغذیه سالم، انتشار پیام هایی است که در وضعیت فعلی کرونا و به سبب نقش تغذیه صحیح در مدیریت کرونا اهمیت می یابد. بگفته عبداللهی، در دو هفته برنامه بسیج ملی تغذیه سالم در کشور، بر دو موضوع متمرکز می شویم که به مردم بگوییم با رعایت یک الگوی غذایی درست در وضعیت فعلی، حتی می توان بیماری کرونا را کنترل کرد. وی ادامه داد: تغذیه صحیح نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. اصولاً در افرادی که سیستم ایمنی بدن به سبب تغذیه نامناسب تضعیف می شود، قاعدتاً مقاومت بدن در مقابل این ویروس کمتر بوده و حتی ممکنست شدت و حدت بیماری و دوره بهبودی و نقاهت نیز افزایش یابد. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر تغذیه در زمان انجام واکسیناسیون، بیان کرد: نحوه تغذیه حتی قبل و پس از تزریق واکسن اهمیت دارد تا بدن پاسخ مناسب تری به واکسن بدهد، پاسخ مناسب بدن به واکسن وابسته به عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن است. بعنوان مثال می گوئیم موقع واکسیناسیون ناشتا نباشید برای اینکه ناشتایی موقع واکسیناسیون در بعضی افراد منجر به افت فشار خون می شود. سفارش دیگر این است که باید به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنید؛ در یک برنامه غذایی صحیح باید روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب و مایعات مصرف کرد. خوردن آب و مایعات قبل و پس از واکسیناسیون سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود چون کم آبی بدن سبب عملکرد نامطلوب سیستم ایمنی می شود. انواع مایعات و غذاهای آبکی علاوه بر آب قبل و پس از واکسیناسیون مناسب می باشد. وی اشاره کرد: نکته مهم چه برای واکسیناسیون و چه برای پیش گیری از ابتلاء به کرونا داشتن الگوی غذایی مناسب است؛ یعنی الگویی که در آن مصرف قند و نمک و چربی در آن کم است. مصرف زیاد مواد قندی همچون نوشابه ها، شیرینی و … می تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود. بدین سبب باید از مصرف زیاد و بی رویه مواد قندی و شیرین پرهیز نماییم. پیام دیگر ما مصرف کم نمک است برای اینکه ما بیش از ۲ برابر مقدار سفارش شده نمک مصرف می نماییم، میزان مجاز روزانه بطور متوسط ۵ گرم است. مصرف نمک زیاد به طرق مختلف رخ می دهد که یکی از آنها نمک پنهان در انواع فست فودها و سس ها است. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: از طرف دیگر افراط در مصرف غذاهای چرب و پر ادویه که به طور معمول هضم سنگینی دارند و حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای ترانس هستند هم عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی دارد. وی ادامه داد: کاهش مصرف قند و نمک و چربی و دقت در مصرف مواد غذایی و استفاده از غذاها و نوشیدنی هایی که قند، چربی و نمک کمتری دارند سبب می شود که بدن بتواند مقاومت بهتری در مقابل انواع بیماریها داشته باشد. باید با رعایت تعادل و تنوع غذایی وزن بدن را کنترل کنیم؛ برای اینکه افراد چاق به طور معمول احتمال بیشتری برای ابتلاء به کرونا دارند و در صورت ابتلاء هم شدت بیماری در آنها بیشتر بوده و دوره بهبودی نیز بیشتر طول می کشد. بدین سبب در کنار کاهش مصرف قند، نمک و چربی باید مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها به میزان ۴۰۰ گرم در روز، کنترل وزن بدن و… را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. با این سفارش ها می توان به مقاومت بدن کمک کرد. عبداللهی با اشاره به شعار امسال هفته بسیج تغذیه امسال در خصوص " تغذیه، واکسیناسیون و کرونا"، اظهار داشت: می خواهیم به مردم بگوییم با رعایت اصولی در برنامه غذایی روزانه می توانیم به سیستم ایمنی بدن کمک نماییم. الان روند چاقی در کودکان زیر ۵ سال و دانش آموزان افزایشی است و در بزرگسالان هم برمبنای آخرین بررسی ها حدود ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال گرفتار اضافه وزن و چاقی بوده و بیش از ۲۰ درصد دانش آموزان گرفتار چاقی هستند و حتی چاقی شکمی در دانش آموزان داریم. این روند افزایشی به دو دلیل رخ می دهد. عامل اول الگوی غذایی غلط شامل استفاده زیاد از مواد غذایی چرب، شور و شیرین و مصرف کم میوه و سبزی است؛ از طرفی تحرک بدنی نیز ناکافی است یعنی ۵۰ درصد مردم تحرک بدنی کافی ندارند. هر فرد باید به مدت ۵روز در هفته ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشد که حداقلی ترین حالت است. وی ادامه داد: در وضعیت کرونا که به سبب ضرورت پروتکلهای بهداشتی حضور در جاهایی که جمعیت زیاد است باید در خانه با انجام حرکات کششی و یا هر شکلی فعالیت بدنی داشته باشیم. عدم فعالیت بدنی و تنها انجام فعالیت نشسته عاملی برای افزایش وزن است. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره مصرف نمک، اشاره کرد: آخرین مطالعه ما که سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ انجام شد می اظهار داشت که مردم روزانه ۱۵ گرم نمک مصرف می کنند. حالا آخرین اطلاعات که مربوط به مطالعه عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر است، متوسط مصرف نمک را حدود ۱۰ گرم گزارش می کند. موضوع مهم این است که همین ۱۰ گرم دو برابر میزان سفارش شده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام می کند باید کمتر از ۵ گرم نمک روزانه مصرف نماییم و منظور این همه نمک پیدا و پنهانی است که بوسیله مواد غذایی در طول یک روز وارد بدن می شود. وی اشاره کرد: ظرف ۵ سال قبل با همکاری سازمان ملی استاندارد میزان قند و نمک حدود ۴۰ محصول غذایی پرمصرف بازبینی شده و کم شده است و این کار همچنان ادامه داد و یکی از مهم ترین اتفاقات کاهش میزان نمک در نان بوده است. عبداللهی اضافه کرد: نان بعنوان قوت غالب است و مطالعات می گوید مردم بطور متوسط روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف می کنند و میزان نمک در آن حدود ۲.۳ درصد بود که با روزی ۳۰۰ گرم مصرف نان حدود ۶ گرم نمک فقط بوسیله نان وارد بدن می شد و الان با استانداردسازی ها این عدد به کمتر از یک درصد رسیده است. هدف این است که محصولات غذایی به لحاظ میزان قند، نمک و چربی اصلاح شده باشد. وی به نشانگرهای رنگی تغذیه ای با رنگ های سبز و زرد و قرمز بر روی محصولات غذایی اشاره نمود و اظهار داشت: این نشانگرها به مردم کمک می نماید تا موقع انتخاب محصول آنرا لحاظ کنند. قرمز به مدلول بالا بودن میزان قند، نمک یا چربی است و سبز به مفهوم مناسب بودن میزان این مواد است. با این اقدامات انتظار داریم که میزان مصرف قند و نمک و چربی کم شود.
 


منبع:

1400/10/11
17:01:07
5.0 / 5
477
تگهای خبر: آموزش , پزشك , چاقی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بریونی