مطالعات نشان می دهد؛

روغن ماهی موجب تقویت مغز در دوران پیری می شود

روغن ماهی موجب تقویت مغز در دوران پیری می شود

بریونی: به ماهی لقب غذای مغز داده شده است، و یک مطالعه جدید نشان میدهد که ممکنست این مساله واقعا برای بزرگسالان میانسال صدق کند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند که در میان بیش از ۲۰۰۰ فرد میانسال، افرادی که سطح اسیدهای چرب امگا ۳ خونشان بالاتر است، در تست های مهارت های فکری خاص عملکرد بهتری داشتند. آنها همین طور دارای بافت ضخیم تری در ناحیه مغز در رابطه با حافظه بودند، بافتی که به طور معمول وقتی افراد مسن گرفتار زوال عقل می شوند نازک می شود.
اسیدهای چرب امگا ۳، خصوصاً دو نوع معروف به DHA و EPA، در ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی تن، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ساردین به فراوانی یافت می شوند. آنها همین طور می توانند بوسیله مکمل های روغن ماهی دریافت شوند.
تعدادی از مطالعات دریافت بیشتر امگا ۳ را با عملکرد بهتر مغز و حتی کاهش خطر زوال عقل مرتبط دانسته اند.
«کلودیا ساتیزابال»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه تکزاس، اظهار داشت: «میانسالی زمانی است که نخستین نشانه های پیری غیرعادی مغز ممکنست ظاهر شود. بدین سبب باید به این فکر نماییم که چه کارهایی می توانیم در میانسالی انجام دهیم تا از سلامت مغز خود حمایت نماییم.»
تیم تحقیق داده های ۲۱۸۳ نفر را مربوط به مطالعه قلب بررسی کرد. شرکت کنندگان که بطور متوسط ۴۶ سال سن داشتند، تحت اسکن مغزی MRI و تست های استاندارد حافظه و مهارت های فکری قرار گرفتند. سطح خونی DHA و EPA آنها نیز اندازه گیری شد.
به طور کلی، پژوهشگران دریافتند، ۷۵ درصد از شرکت کنندگان دارای سطح امگا ۳ بالاتر، از نظر مغزی بهتر از ۲۵ درصد دارای سطح امگا ۳ پایین تر عمل کردند.
همچنین گروه دارای بالاترین سطح امگا ۳، حجم بافت بیشتری را در هیپوکامپ مغز نشان دادند؛ ناحیه ای که در حافظه نقش دارد و جزو نخستین مناطق مغزی است که هنگام ابتلاء به زوال عقل لطمه می بیند.
افرادی که سطح امگا ۳ بالاتری داشتند نیز در آزمون های استدلال انتزاعی از همسالان خود بهتر عمل کردند.
ساتیزابال اضافه کرد: «مطالعات دیگر امگا ۳ را با قدرت ذهنی بیشتر مرتبط دانسته اند و تحقیقات در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که اسیدهای چرب التهاب را کم می کنند و از سلول های هیپوکامپ در مقابل مرگ محافظت می کنند و در عین حال موجب تقویت آن می شوند.»
سازمان غذا و داروی ایالات متحده سفارش می کند که روزانه بیش از ۳ گرم EPA و DHA از غذاها و مکمل های غذایی مصرف نکنید، مگر این که از نظر پزشکی تجویز شده باشد.
به گفته پژوهشگران، یک رژیم غذایی خوب برای مغز شامل مقدار زیادی سبزیجات (مخصوصاً سبزیجاتی مانند بروکلی و سبزیجات برگدار)، میوه ها (به ویژه انواع توت ها)، غلات غنی از فیبر، آجیل و سایر چربی های خوب مانند چربی های موجود در روغن زیتون و آووکادو است.


منبع:

1401/07/25
09:05:57
5.0 / 5
366
تگهای خبر: پزشك , رژیم , رژیم غذایی , سازمان غذا و دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بریونی