جشنواره غذای ایران جوان با طب ایرانی در وزارت بهداشت
بریونی: دفتر طب ایرانی و مکمل با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه، جشنواره غذاهای سالم با عنوان ایران جوان با غذای ایرانی را ویژه کارکنان ستادی برگزار کرد.
به گزارش بریونی به نقل از وبدا، مهشید چایچی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل اظهار داشت: این رویداد با هدف ترویج غذاهای بومی و سنتی مؤثر در تقویت باروری، دوران حاملگی و شیردهی از نظر طب ایرانی اجرا شد. وی ادامه داد: این جشنواره با هدف احیای دانش بومی و معرفی غذاهای فراموش شده ایرانی طراحی شده تا همکاران وزارت بهداشت و عموم مردم با خواص این غذاها در عرصه سلامت باروری و شیردهی آشنا گردند. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل اضافه کرد: در این رویداد، اساتید دانشگاه شهید بهشتی با بهره گیری از آموزه های طب ایرانی، یک سفره غذایی کامل شامل غذاهای اصلی، دسرها و نوشیدنی های سالم را طراحی کردند که همگی در تقویت باروری و پشتیبانی از مادران در دوران حاملگی و شیردهی مؤثر هستند. چایچی اشاره کرد: طب ایرانی گنجینه ای از دانش بومی است که می تواند به پیشرفت سلامت خانواده ها و تحقق سیاستهای جوانی جمعیت کمک نماید. این جشنواره گامی درجهت تلفیق دانش نوین با میراث کهن ایرانی است. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل در آخر پیشنهاد داد: در دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور برنامه های مشابهی اجرا شود و نتایج آن در یک کتاب مصور جمع بندی و جهت استفاده در سنین باروری منتشر شود.
رقابت نزدیک شرکت کنندگان در جشنواره غذا
مژگان تن ساز، داور جشنواره غذا با اعلان اینکه بیشتر غذاها از مواد غذایی بسیار مناسب برای تقویت باروری تشکیل شده بودند؛ اضافه کرد: این مساله امتیازدهی را بسیار دشوار کرده بود و نتایج نشان داد که امتیاز غذاهای منتخب با سایر آثار فاصله چندانی نداشت. مژگان تن ساز، رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی و داور این جشنواره، گفت: در طب ایرانی، غذا تنها تامین کننده انرژی نیست، بلکه به عنوان دوای بدن نیز عمل می کند. این جشنواره فرصتی است که با احیای دستورات غذایی کهن، نقش تغذیه سالم را در افزایش باروری و سلامت خانواده ها پررنگ تر نماییم. رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی با اعلان اینکه کتب طب ایرانی سرشار از سفارش های غذایی است که می تواند قدرت باروری را تقویت کند؛ اضافه کرد: در این جشنواره، غذاهای بومی و سنتی از مناطق مختلف ایران ارائه شده اند تا هم فرهنگ غذایی اصیل ایرانی زنده شود و هم بصورت راهکاری عملی برای درمان و پیش گیری از بیماریها به آن نگاه شود. تن ساز در ادامه با اشاره به چالش های داوری این جشنواره اضافه کرد: باتوجه به استقبال زیاد مخاطبین و تنوع شرکت کنندگان در بخش های مختلف؛ شامل غذا، پیش غذا و نوشیدنی، کار داوری خیلی مشکل بود و پیشنهاد می شود در سال های آتی برای هر بخش داوران جداگانه ای درنظر گرفته شود. ایشان سپس با اشاره به کیفیت بالای غذاها تاکید کرد: بیشتر غذاها از مواد غذایی بسیار مناسب برای تقویت باروری تشکیل شده بودند و علاوه بر خواص درمانی، از طعم عالی و طراحی بسیار خوبی نیز برخوردار بودند. این مساله امتیازدهی را بسیار دشوار کرده بود. ما برای هر بخش سه امتیاز درنظر گرفتیم و نتایج نشان داد که امتیاز غذاهای منتخب با سایر آثار فاصله چندانی نداشت. داور جشنواره «ایران جوان با غذای ایرانی» در آخر اشاره کرد: این نزدیکی امتیازها نشان دهنده کیفیت بالای تمامی غذاهای ارائه شده در جشنواره است و ما را برای برگزاری هرچه بهتر دوره های آینده مصمم تر می کند. قابل ذکر است، این رویداد توسط دفتر طب ایرانی و مکمل و با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و مشارکت اساتید دانشگاه های علوم پزشکی انجام شد تا نشان دهد چطور میتوان با اصلاح الگوی غذایی، گام بزرگی در راستای سیاستهای جوانی جمعیت برداشت.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب