مدیركل آزمایشگاه های مرجع غذا و دارو مطرح كرد
تبعات مصرف غذاهای ناسالم
به گزارش بریونی، مدیرکل لابراتوار های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با تکیه بر. این که خطرات ناشی از مصرف غذاهای ناسالم و غیراستاندارد جدی هستند، نسبت به تبلیغات فریبنده و جذاب در این عرصه از جانب سودجویان گوشزد نمود و اظهار داشت: اگر بتوانیم فرهنگ سازی نماییم و عادت سالم خوری و ایمن خوری را در جامعه جا بیندازیم، بدون شک به بهبود سلامت عمومی و کاهش صدمه ها کمک می نماییم.
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، دکتر مهدی انصاری دوگاهه در همایش روز جهانی ایمنی غذایی اظهار داشت: ما با یک بازار و وضعیت کنترلی پیچیده و ظریف در حوزه ایمنی غذا روبه رو هستیم.
وی ادامه داد: لابراتوار های مرجع کنترل غذا در چارچوب شبکه آزمایشگاهی متشکل از حدود ۵۶۰ لابراتوار فعالیت می کنند؛ این لابراتوار ها هم در قسمت خصوصی، هم بخش دولتی، و هم در کارخانجات تولیدی فعال می باشند، و شاخصهای مختلف کیفی را بر مبنای استانداردهای ملی یا بین المللی ارزیابی می کنند.
مدیرکل لابراتوار های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با تکیه بر این که ایمنی غذا بسیار فراتر از فقط شاخصهای کیفی تعریف شده در استانداردهاست، اظهار داشت: در خیلی از موارد، جالب است بدانید که امکان دارد شاخصهای کیفی یک فرآورده کاملا قابل قبول و منطبق بر استانداردهای رسمی باشد، اما ظاهر فرآورده اصلاً مناسب نباشد.
وی ادامه داد: مثلا برنجی که از نظر شاخصهای شیمیایی و میکروبی قابل قبول است، اما بوی نامطبوعی دارد یا رنگ غیرقابل قبولی، یا آلودگی هایی به چشم می خورد؛ هرچند امکان دارد این آلودگی ها در اثر حرارت از بین بروند، ولی بقایای آنها در ظاهر فرآورده قابل مشاهده می باشد. به همین دلیل، ما در بحث کنترل کیفیت باید چیزی فراتر از آزمایشات فنی داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به این که با عنایت به مشکلات اقتصادی موجود و نوسانات قیمتی بازار، بحث تقلب غذایی هم مطرح است و در خیلی از موارد، افراد سودجو و متقلب از این فرصت ها استفاده می نمایند، خاطرنشان کرد: ارزیابی حسی راهی است به جهت اینکه ما و مردم عادی که هر روز با مواد و فرآورده های غذایی، چه به شکل خام و چه فرآوری شده، درگیر هستیم، بدانیم چه طور می توانیم تا حدودی ایمنی غذا را برای خودمان تضمین نماییم. برای ما خیلی مهم است که نحوه ی ارزیابی حسی (حواس پنج گانه) را در وضعیت های مختلفی که مردم به شکل روزمره با آن مواجهند، آموزش دهیم و شاخصهای کیفی را که میتوان از راه آنها محصولات غذایی را به شکل غیرفنی و حسی ارزیابی کرد، مشخص نماییم و در اختیار عموم مردم قرار دهیم. مثلا اگر فردی بخواهد برنجی را خریداری کند، بتواند بفهمد که این برنج چقدر کیفیت دارد؟چقدر قابل اعتماد است؟
وی افزود: یا مثلا در رابطه با چای، یا سایر محصولات غذایی، چه معیارهایی برای سنجش ایمنی یا کیفیت ظاهری وجود دارد؟
وی تصریح کرد: در کنار این آموزش ها، خیلی از ابزارها و دستگاههای دستی هم می توانند به کمک بیایند؛ ابزارهایی ساده مانند یک اپ موبایل، یا حتی دستگاهی که بتواند برخی شاخصهای خطر در غذا را شناسایی کند. در واقع، دستگاه هایی که عوامل تهدیدکننده ایمنی غذا را تشخیص دهند و به مصرف کننده اخطار دهند. اگر این ابزارها فراگیر شوند، می توانند به ارتقاء سطح ایمنی غذایی در جامعه کمک شایانی کنند.
انصاری خاطرنشان کرد: همه ما می دانیم که خطرات ناشی از مصرف غذاهای ناسالم و غیراستاندارد جدی هستند، اما گاهی به علت تبلیغات فریبنده یا ظاهر جذاب، مردم همچنان این محصولات را مصرف می کنند. اگر بتوانیم فرهنگ سازی نماییم و عادت سالم خوری و ایمن خوری را در جامعه جا بیندازیم، بدون شک به بهبود سلامت عمومی و کاهش صدمه ها کمک می نماییم.
به نقل از ایشان، ابزارهای ساده اما کاربردی برای ارزیابی سلامت و ایمنی غذا یکی از حوزه هایی است که باید حتما بیشتر به آن بپردازیم، روش های استفاده عمومی از ابزارهای ساده و قابل حمل هم باید توسعه پیدا کند تا بتوانیم شاخصهای کیفی و شاخصهای ایمنی غذا را با دقت مناسب و در دسترس عموم ارزیابی نماییم. در این حوزه، دستگاه ها و ابزارهای ساده و قابل حمل می توانند نقش مؤثری ایفا کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب