راز جوانی، حافظه قوی و لاغری در یک میوه کوچک
بریونی: تمشک میوه خوش طعم، سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر است. از تقویت قلب و حافظه تا بهبود باروری و بینایی، خواص اعجاب انگیز تمشک را دست کم نگیرید.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، خواص تمشک بسیار زیاد است و یکی از مؤثرترین داروها برای رویارویی با سرطان و چاقی است. تمشک یک میوه خوشمزه و محصول تجاری است که در سرتاسر جهان رشد می کند. میوه تمشک دارای رنگ های مختلفی مانند بنفش، طلایی، قرمز و مشکی است که در تهیه مربای میوه و در سالادها استفاده می شود. تمشک منبع غنی ویتامین، فیبر و آنتی اکسیدان است. این میوه حاوی مقادیر کمی سیانیدین، اسید سالیسیلیک، اسید گالیک و اسید کوئرستین است. تمشک میوه ای کم کالری با ارزش غذایی بالا و مقدار زیادی منیزیم است. این میوه بدون کلسترول است و فواید زیادی برای سلامتی دارد
مفید برای عروق و قلب
پتاسیم موجود در تمشک تازه ضربان قلب و فشار خون را تنظیم می کند. توت ها حاوی مقدار زیادی منگنز، مس و آهن هستند – مواد معدنی ضروری جهت تولید گلبول های قرمز خون (گلبول های قرمز) و ویتامین C به بازسازی و تقویت بافت های مختلف همچون رگ های خونی کمک می نماید.
تأثیر بر باروری
ویتامین C و منیزیم وقتی که بصورت جامع کار می کنند، باروری مرد و زن را بهبود می بخشند. یک نظریه ادعا می کند که آنتی اکسیدان های موجود در تمشک اثرات مفیدی بر کیفیت اسپرم دارند و همین طور خطر سقط جنین را کم می کنند. تمشک تأثیر خوبی بر بدن مادران حامله و شیرده دارد و به عنوان یک دم نوش گیاهی قادر به تنظیم سیکل قاعدگی، تسکین درد و کاهش شدت خونریزی است. تمشک برای تقویت شیردهی نیز مفید می باشد.
تمشک برای تقویت حافظه
با مصرف توت ها می توان از لطمه مغزی و اختلال حافظه ناشی از تغییرات در رابطه با افزایش سن جلوگیری کرد. مطالعات نشان داده اند که مصرف مکرر انواع توت های غنی از فلاونوئیدها از عملکردهای شناختی بدن پشتیبانی می کند. یکی دیگر از کشفیات دانشمندان این است که آنتوسیانین ها در ترکیب با کورستین از کاهش قدرت حافظه در رابطه با افزایش سن جلوگیری می کند.
تمشک برای چشم و بینایی
اسید اسکوربیک، ویتامین A و فنل ها تأثیر مفیدی بر چشم دارند. این مواد از غشاهایی که وظیفه آبرسانی چشم را بر عهده دارند؛ محافظت می کنند. این توت خوشمزه همین طور دارای اسید الاژیک است که برای بینایی مفید می باشد. مصرف منظم تمشک تأثیر درخشانی بر سلامت چشم دارد. این داروی طبیعی در مقابل دژنراسیون ماکولا محافظت می کند.
دم نوش تمشک برای سلامتی
تمشک یکی از محبوب ترین انواع توت ها در جهان است. فواید چای تمشک را اما بسیاری فراموش می کنند. این چای از برگ های این درختچه و همین طور از توت ها تهیه می شود. در برگ های این گیاه دانشمندان خیلی از اجزای مفید برای انسان را نیز یافته اند. در اینجا به تعدادی از این مزایا اشاره می کنیم: محتوای غنی از مواد مغذی برگ های تمشک حاوی ویتامین های A، B، C و E و همین طور پتاسیم، فسفر، کلسیم و خیلی از اجزای دیگر هستند. دم نوش برگ ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و ذخایر خیلی از اجزای شیمیایی مهم بدن را پر می کند. این دم نوش گیاهی برای زنان مفید می باشد، خصوصاً بدن زنان حامله را تقویت می کند، گردش خون را بهبود می بخشد، از تهوع صبحگاهی جلوگیری می کند و تأثیر مفیدی بر رشد جنین دارد. توانایی برگ تمشک برای تأثیرگذاری بر زمینه هورمونی و بهبود توانایی های تولید مثل بدن زن نیز شناخته شده است. یکی دیگر از فواید دم نوش تمشک فواید آن برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. اسهال، گرفتگی معده، زخم – این اختلالات گوارشی و سایر مشکلات را می توان با دم نوش برگ تمشک حل کرد.
نحوه انتخاب و ذخیره سازی تمشک
تمشک تازه خیلی سریع خراب می شود، توت ها باید ظرف ۴۸ ساعت بعد از جمع آوری مصرف شوند. خرید مناسب این است که توت های نسبتاً رسیده اما نه بیش از اندازه رسیده را انتخاب کنید. آنها باید محکم، بدون کپک و لطمه باشند. همین طور مهمست که به یاد داشته باشید که وقتی هوا گرم می شود، توت ها به سرعت آغاز به تخمیر می کنند، بدین سبب پیش از استفاده باید در یخچال نگهداری شوند. با فریز کردن توت ها می توانید عمر مفید آنرا افزایش دهید. در این فرم، آنها را می توان برای حدود یک سال ذخیره کرد. تمشک همین طور می تواند خشک شود، به آب میوه یا مربا تبدیل گردد. با این وجود، لازم به ذکر است که عملیات حرارتی منجر به از دست دادن قابل توجهی از فیتونوترینت ها می شود. آب میوه ها و پوره های تمشک که دانه ها از آنها حذف گردیده است نیز از نظر فواید پایین تر هستند.
مضرات تمشک
تمشک هایی که برای مقاصد صنعتی رشد می کنند، اغلب با آفت کش ها درمان می شوند، به این علت مهمست که آنرا پیش از خوردن خوب بشویید. تمشک نیز متعلق به آلرژن های بالقوه است. واکنش به توت ها می تواند با تورم حفره دهان، کهیر، اگزما، رینیت آلرژیک، سردرد، خارش چشم، تنگی نفس، اختلالات گوارشی، بیش فعالی و بی خوابی ظاهر شود، پس اگر به این میوه حساسیت دارید، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب