محققان عنوان می كنند؛
مصرف ماهی ریسك مبتلا شدن به ام اس را می كاهد
بریونی: طبق گزارش اخیر محققان، افرادی كه به صورت منظم ماهی مصرف می كنند كمتر در معرض مبتلا شدن به بیماری ام اس قرار دارند.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، محققان موسسه تحقیقاتی كایسر در كالیفرنیا جنوبی دریافتند افرادی كه حداقل هفته ای یكبار ماهی- یا یك تا سه مرتبه در ماه ماهی خورده و هر روز مكمل روغن ماهی مصرف می كنند- در مقایسه با افرادی كه كمتر از یك بار در ماه، ماهی می خورند و مكمل روغن ماهی هم مصرف نمی كنند، ۴۵ درصد كمتر در معرض مبتلا شدن به بیماری ام اس قرار دارند.
دكتر «آنت لانگر گود»، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «مطالعه ما یك فایده دیگر رژیم غذایی دریایی را نشان داد.»
بیماری ام اس، بیماری سیستم عصب مركزی است. این بیماری ارتباط بین مغز و بقیه بدن را مختل می كند. یكی از علائم اصلی این بیماری از بین رفتن میلین، یك ماده چربی كه عصب را پوشانده و از آن محافظت می كند، است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به اشتباه به میلین حمله كرده و آن را نابود می كند.
مطالعه فعلی شامل بیش از ۱۱۰۰ فرد از منطقه كالیفرنیای جنوبی با میانگین سنی ۳۶ سال بود. نیمی از آنها مبتلا به ام اس در مراحل اولیه و نیم دیگر مبتلا به سندروم بالینی جدا شده (CIS) بودند. CIS بعنوان مرحله نخست از حمله های ام اس شناخته می گردد كه به شبه ام اس هم معروف است.
این مطالعه همینطور شامل بررسی ۱۳ گونه ژنی در انسان بود كه وظیفه شان تنظیم میزان اسیدهای چرب بود. دو ژن از این ۱۳ گونه ژنی با كاهش ریسك بیماری ام اس، بدون توجه به میزان مصرف ماهی، مرتبط بودند.
لانگر گود در ادامه می افزاید: «اسیدهای چرب امگا۳ دارای خاصیت ضدالتهاب و محافظت كننده عصبی بوده كه دارای پتانسیل حفاظت در مقابل مبتلا شدن به ام اس هستند.»
وی تاكید می كند خوردن ماهی یا غذاهای دریایی به مراتب بهتر از دریافت امگا۳ از مكمل روغن ماهی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب