مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت؛
مصرف مواد قندی ایرانیان بالاست، افزایش آمار دیابت
بریونی: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اینكه تغذیه نقش مهمی در مبتلا شدن و پیشگیری از بیماری ها دارد، اظهار داشت: دیابت به تغذیه وابسته است و باید رژیم غذایی مناسبی در پیش گرفت.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی در مورد نقش تغذیه در مبتلا شدن به بیماری ها، اظهارداشت: هم اكنون بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سكته های مغزی و قلبی و انواع سرطان ها، مهم ترین علت مرگ و میر در جهان و ایران به شمار می روند و از طرفی، الگوی غذایی نامناسب كه شامل مصرف بی رویه قند، نمك و چربی است، مهم ترین دلیل مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر به حساب می آید. وی با اشاره به اینكه مصرف زیاد قند، نمك و چربی، به اضافه وزن و چاقی منجر می شود، خاطرنشان كرد: اضافه وزن و چاقی در كودكان زیر ۵ سال كشور در یك دهه اخیر به ۲ برابر افزایش پیدا كرده است و حدود ۲۰ درصد دانش آموزان و نیمی از زنان و مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله كشور هم دچار اضافه وزن و چاقی هستند كه پیامد آن شیوع كلسترول بالا، فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در كشور است. عبداللهی با اشاره به اینكه مصرف بی رویه مواد قندی در الگوی غذایی مردم، توانسته آمار شیوع دیابت را افزایش دهد، به اقدامات وزارت بهداشت در جهت بهبود تغذیه مردم در جهت پیشگیری و كاهش بیماری دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: یكی از اقداماتی كه در جهت كاهش قند مواد غذایی در دست انجام است، مذاكرات و هماهنگی هایی است كه با صنایع غذایی برای كاهش میزان قند در محصولات غذایی صورت گرفته است، مانند كاهش میزان قند در نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی ها و شیرهای طعم دار، كه بنابر عملیاتی سازی این امر، بازنگری استانداردها هم انجام شده است. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد آموزش مباحث تغذیه ای در سطح كشور، اظهار داشت: علاوه براینكه در سطح كشور، بسیج های آموزش همگانی برای آموزش سبك صحیح تغذیه ای به مردم فعالیت خوبی دارند، صنف قنادان و شیرینی پزان هم پذیرفته اند كه در محصولات خود از قند، شكر و روغن كمتری استفاده كنند تا بیماران دیابتی هم بتوانند با آسودگی بیشتری از شیرینی ها استفاده كنند؛ با این اقدام، همینطور از اضافه دریافت قند برای عموم مردم هم ممانعت به عمل می آید. عبداللهی با اشاره به اینكه در طرح تحول سلامت ۱۲۰۰ كارشناس تغذیه در سراسر كشور مشغول به فعالیت شده اند، اظهار داشت: با حضور این كارشناسان در پایگاه ها و مراكز خدمات جامع سلامت، مردم می توانند به آسانی به خدمات مشاوره تغذیه دسترسی پیدا كنند و بیمارانی نظیر بیماران دیابتی كه سلامتی آنها در گروی تغذیه مناسب می باشد، با در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب دچار عوارض نمی شوند. وی درمورد بیماران پره دیابتیك اظهار داشت: بیماران پره دیابتیك كه در سیستم شناسایی می شوند به كارشناسان تغذیه ارجاع داده می شوند و كارشناسان تغذیه هم برای این بیماران مشاوره و آموزش های تغذیه ای و همینطور رژیم غذایی مناسب درنظر می گیرند. عبداللهی اضافه كرد: چنانچه بیماران پره دیابتیك با رژیم غذایی مناسب كنترل شوند، به دیابت مبتلا نمی شوند. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه در جهت كاهش قند محصولات غذایی با صنایع، همكاری هایی صورت گرفته است، اظهار داشت: در این زمینه سازمان استاندارد هم میزان و حدنصاب قند موجود در محصولات غذایی را تعیین كرده و صنف و كارخانه های محصولات غذایی هم باید این استانداردها را رعایت نمایند، چراكه میزان استاندارد قند در محصولات غذایی توسط بازرسان بهداشت مورد پایش قرار می گیرد. عبداللهی در مورد جانشین شونده های شكر، اظهار داشت: صنایع و صنوف باید به مصرف جانشین های شكر تشویق شوند و به جای شكر از موادی مانند استویا استفاده كنند، استویا، گیاهی بوده و قدرت شیرین كنندگی زیادی دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب