محققان می گویند؛
فایده جلبك دریایی قرمز در جلوگیری از سرطان روده بزرگ
جلبک های دریایی قرمز از هزاران سال پیش در رژیم های غذایی جوامع آسیایی رایج بوده اند. در یک مطالعه جدید محققان نشان داده اند که چگونه این جلبک ها برای سلامت مفید هستند.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، جلبک های دریایی قرمز حاوی قندهایی مانند آگاروتریوز (AgaDP۳) و ۳، ۶-anhydro-L-galactose (AHG) هستند که رشد باکتری های پروبیوتیک را تحریک کرده و سبب مرگ سلول های سرطانی روده بزرگ انسان می شوند.
«یونگ سو جین»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه کارل ووز ایلینوی آمریکا، در اینباره می گوید: «در گذشته مردم تعجب می کردند که چرا تعداد بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ در ژاپن کمترین تعداد در جهان است. بسیاری تصور می کردند که این امر به علت بعضی از جنبه های رژیم غذایی یا سبک زندگی ژاپنی است.»
اگرچه چندین مطالعه نشان داده است که آسیایی تبارهایی که به صورت منظم جلبک دریایی مصرف می کنند کمتر در معرض خطر سرطان روده، روده بزرگ و سینه هستند، اما معلوم نیست که کدام یک از اجزای آن مسئول اثرات ضدسرطانی است.
در این تحقیق، محققان با استفاده از آنزیم ها ساختار انواع مختلف جلبک دریایی قرمز را شکسته و قندهای ساخته شده را آزمایش کردند تا ببینند کدام یک از آنها برای سلامت فایده دارد. در میان شش قند مختلف تولیدشده، آگاروتریوز و ۳، ۶- انیدرو-ال- گالاکتوز یا AHG بیشترین تاثیر را نشان دادند.
نتایج نشان داد که وقتی جلبک دریایی قرمز می خوریم، در روده شکسته می شود و این قندها را آزاد می کند که بعنوان سوخت باکتری های پروبیوتیک عمل می کنند.
محققان همینطور قندها را آزمایش کردند تا ببینند فعالیت ضد سرطانی دارند یا نه. به قول جین: «ما دریافتیم که AHG به صورت خاص از رشد سلول های سرطانی روده بزرگ انسان جلوگیری می کند و رشد سلول های طبیعی را تحت تاثیر قرار نمی دهد. فعالیت ضد سرطانی AHG به علت توانایی آن در ایجاد آپوپتوز یا مرگ سلول است.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب