مطالعات محققان استرالیایی نشان می دهد؛

نمک کم سدیم خطر سکته را در مبتلایان به فشارخون می کاهد

نمک کم سدیم خطر سکته را در مبتلایان به فشارخون می کاهد

تحقیقات جدید نشان میدهد که نمک کم سدیم ممکنست یک اقدام ساده و کم هزینه برای کاهش مشکلات سلامت در بیماریهای قلبی باشد.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از اوری دی هلث، تحقیقات پژوهشگران مؤسسه سلامت عمومی جرج در سیدنی استرالیا نشان میدهد استفاده از نمک کم سدیم بجای نمک معمولی در آشپزی، روشی ارزان و ساده برای کاهش خطر سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ بهر دلیلی در افرادی است که سابقه سکته مغزی یا فشارخون بالا دارند.
«بروس نیل»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «این مطالعه نوآورانه فواید جایگزین کردن نمک حاوی پتاسیم بجای نمک معمولی را بررسی نموده است.»
وی در ادامه اضافه کرد: «ارتباط بسیار قوی ای بین فشار خون بالا و سکته مغزی کنترل نشده وجود دارد. از دیرباز مشخص شده است که مصرف بیشتر پتاسیم و مصرف کمتر سدیم با کاهش فشار خون ارتباط دارد، بدین سبب بنظر می رسد این مطالعه شواهد تأییدی نسبتاً قوی ای از این ارتباط ارائه می دهد.»
اگرچه جایگزین نمک با میزان سدیم کم شده و پتاسیم بالا رفته، میزان فشار خون را می کاهد، اما شواهد محدودی وجود دارد که آنها را با حملات قلبی و سکته مغزی کمتر مرتبط می نماید.
محققان این مطالعه، ۲۰۹۹۵ شرکت کننده را از ۶۰۰ روستا در چین استخدام کردند که همگی یا گرفتار سکته مغزی از قبل شده بودند یا ۶۰ سال به بالا سن داشتند و فشار خون شأن کنترل نشده بود.
از نیمی از شرکت کنندگان خواسته شد که از جایگزین نمک استفاده کنند و نیمی دیگر از نمک معمولی استفاده کردند. به افراد در گروه جایگزین نمک گفته شد که از جایگزینی که از ۷۵ درصد کلرید سدیم و ۲۵ درصد کلرید پتاسیم تشکیل شده است، بعنوان جایگزین نمک معمولی (۱۰۰ درصد کلرید سدیم) برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی استفاده کنند.
در طول پیگیری حدود ۴.۷۴ سال، بیش از ۳۰۰۰ نفر گرفتار سکته مغزی شدند، بیش از ۴۰۰۰ نفر فوت کردند و بیش از ۵۰۰۰ نفر گرفتار یک واقعه قلبی عروقی بزرگ شدند.
خطر بروز سکته مغزی کُشنده و غیرکُشنده در گروه جایگزین نمک در مقایسه با گروه نمک معمولی، ۲۹.۱۴ در مقابل ۳۳.۶۵ به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار در سال بود که نشان دهنده کاهش ۱۴ درصدی در مقایسه با مصرف نمک معمولی است.
کاهش ریسک بروز وقایع قلبی عروقی در گروه مصرف کننده جایگزین نمک، ۱۳ درصد بود. نرخ مرگ و میر هم در این گروه ۱۲ درصد کم شده بود.
براساس این نتایج پژوهشگران معتقدند کاهش مصرف سدیم، نیاز به داروهای فشارخون را کم می کند.

1400/06/18
10:42:44
5.0 / 5
205
تگهای خبر: سلامت , شركت , شكلات , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بریونی