استادیار دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛

تغذیه در ماه رمضان از دیدگاه طب ایرانی

تغذیه در ماه رمضان از دیدگاه طب ایرانی

بریونی: استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباب تغذیه در ماه مبارک رمضان از منظر طب ایرانی نکاتی را عنوان نمود.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، فاطمه اقبالیان اظهار داشت: روزه داری علاوه بر تعالی روح، از نظر پزشکی برای جسم نیز فواید بسیار ارزشمندی دارد. وی افزود: دستگاه گوارش به دلیل خوردن تمامی وعده های غذایی در روزهای عادی درحال فعالیت پیوسته است، در ماه رمضان باتوجه به خوردن و آشامیدن کمتر در شبانه روز، فرصتی برای تقویت، استراحت، اصلاح مزاج، دفع رطوبت و مواد زائد دستگاه گوارش و پاک سازی بدن از مواد زائد به وجود می آید. اقبالیان اضافه کرد: از دیدگاه طب ایرانی، روزه داری مزاج را به سمت سردی و خشکی می برد و با عنایت به این که مزاج فصل بهار گرم و تر است، یکی از مناسبت ترین زمان ها برای روزه گرفتن است. وی اشاره کرد: افراد برای داشتن یک روزه داری صحیح از دیدگاه طب ایرانی باید با ۶ اصل ضروری جهت زندگی سالم آشنا گردند، این اصول ۶ گانه شامل تامین هوای مناسب، داشتن فعالیت بدنی مناسب، رعایت اصول خواب و بیداری، خوردن و آشامیدن، داشتن دفع مناسب و کنترل حالات روحی برای رسیدن به سلامت جسمانی مناسب می باشد. استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: یکی از مهم ترین اتفاقات ماه رمضان بر هم خوردن نظم ساعات خواب و بیداری است که ساعات خواب کوتاه می شود و منجر به ایجاد اختلال در هضم و همین طور ضعف در بدن می شود. اقبالیان افزود: بنابراین تاکید می شود برای سلامتی بدن، خوابیدن در ساعات ۲۲ الی دو بامداد جدی گرفته شود و تا حد امکان از خوابیدن پس از خوردن سحری برای جلوگیری از ترش کردن معده اجتناب شود و زمان استراحت را به پس از ظهر موکول کنند. این متخصص طب ایرانی بیان کرد: حرکات بدنی شدید منجر به تعریق و از دست دادن آب بدن می شود، در نتیجه ضعف بدنی ایجاد می شود بدین سبب سفارش می شود در روزهای روزه داری از انجام حرکات ورزشی شدید پرهیز شود. وی اشاره کرد: از منظر طب ایرانی اولویت در ماه رمضان، رعایت حفظ قوای بدنی و جلوگیری از ایجاد ضعف است. افراد با مزاج گرم و تر به علت قوای بدنی بالاتر می توانند در زمان بین افطار تا سحر فعالیت ورزشی متناسب با شرایط بدن خودرا انجام دهند. اقبالیان اظهار داشت: یکی از اشکالات روزه داران، یبوست ناشی از برهم خوردن نظم دریافت وعده های غذایی و کمبود آب بدن در این ایام است که علائمی مانند سردرد، احساس پُری در دستگاه گوارش و کسالت بدنی را به دنبال دارد، بدین سبب طب ایرانی بر رعایت اصولی از قبیل شروع افطار با مایعات ولرم، مصرف مایعات کافی تا زمان سحر، استفاده از خیسانده میوه هایی مانند انجیر و آلو، آشامیدن دمنوش خاکشیر و استفاده از سبزیجات و میوه در وعده های غذایی تاکید می کند. وی تصریح کرد: در این ایام تا حد امکان از قرار گرفتن در مکان های گرم در اواسط روز خودداری شود و افراد مصرف شربت و نوشیدنی های خنک در شب هنگام را جدی بگیرند. مصرف دمنوش های آرامش بخش مانند دمنوش گل گاو زبان، بهارنارنج و شربت لیمو بهارنارنج جهت کمک به کنترل حالات روحی مانند عصبانیت، خشم و پرخاشگری که منجر به افزایش حرارت بدن می شود نیز در طب ایرانی سفارش شده است.


منبع:

1401/01/25
13:12:23
5.0 / 5
372
تگهای خبر: پزشك , تخصص , دستگاه , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
بریونی