متخصص طب ایرانی مطرح كرد؛

افطار چه نوع آش هایی بخوریم

افطار چه نوع آش هایی بخوریم

به گزارش بریونی یک متخصص طب ایرانی، به تشریح نکات تغذیه ای طب ایرانی در دو وعده غذایی افطار و سحر پرداخت.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، سید حامد موسوی اصیل اظهار داشت: آمادگی برای ماه رمضان باید از چند ماه قبل مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلات و ضعف های افراد تا حد امکان اصلاح گردد.
وی افزود: این افراد باید از جوانب مختلف مانند بیماری های گوارشی، ضعف بدنی، کم خونی و نوع مزاج مورد بررسی قرار گیرند و عواملی مانند جنسیت، سن، شغل و عادت هایی مانند مصرف دخانیات، قلیان و مشروبات الکلی و الگوهای خواب و بیداری افراد هم بررسی شود.
موسوی اضافه کرد: سالمندان، نوجوانان و بانوان آبستن و شیرده که ضعف بدنی و یا بیماری های زمینه ای دارند باید تحت نظر پزشک برای روزه اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: همینطور افراد با مزاج گرم یا خشک و یا دارای شغل با فعالیتهای بیش از اندازه که سبب خشکی شدید بدنی می شود و با عنایت به این که روزه خود مزاج گرم و خشک را القا می کند می توانند با رفتن به پزشکان متخصص طب سنتی برای اصلاح مزاج خود اقدام نمایند.
موسوی اظهار داشت: در ماه رمضان باید از مصرف غذاهای مدر، مسهل و تعریق درمانی و انجام اقدامات دفع کننده خون مانند حجامت، فصد و زالو پرهیز شود. البته در مواردی که بیمار با یبوست شدید رجوع کند پزشک متخصص طب ایرانی می تواند با تجویز مسهل سبک از شدت آن بکاهد.
وی خاطرنشان کرد: در وعده غذایی افطار باید ابتدا مایعات کافی مانند آب جوش با نبات یا عسل، شیر گرم و خرما، آب جوش به همراه آبلیمو برای رفع تشنگی استفاده گردد.
موسوی افزود: همینطور در وعده غذایی افطار، مصرف غذاهای سهل الهضم، سبک و رطوبت بخش مانند آش و سوپ مانند آش اسفناج، آش خرفه، آش ماست یا دوغ و آش هایی با محتویات کدو و ریواس سفارش می شود.
وی خاطرنشان کرد: همینطور بعد از گذشت ساعاتی از افطار میتوان میوه و آبمیوه، سالاد و سبزیجاتی مانند کاهو با سکنجبین، زردآلو، گلابی، هندوانه، انجیر تازه، آلبالو مصرف کرد.
موسوی اظهار داشت: افزودنی های ترش مانند سماق، زرشک، غوره و رب انار ملس بسیار برای مصرف در این ماه مناسب هستند. همینطور باید از مصرف ادویه جات تند مانند خردل و گلپر و غذاهای پرچرب مانند ماهی پرهیز شود.
وی در مورد وعده سحری بیان نمود: در وعده سحری باید از غذاهای غلیظ تری مانند غذاهای به اصطلاح برنجی بهره برد که از گوشت هایی مانند مرغ و گوسفند برای افزایش توانایی افراد برای گرفتن روزه استفاده گردد.
موسوی تصریح کرد: مصرف خورش های پسته، خلال بادام، خورش فسنجان، خورش هویج و خورش قیمه که حبوبات زیادی دارد، می تواند ضعف را در ماه رمضان با انرژی بخشی برطرف کند.

1401/01/30
22:15:49
5.0 / 5
381
تگهای خبر: پزشك , تخصص , سبزیجات , شكلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
بریونی