دانشیار رادیوانكولوژی عنوان كرد؛

کشنده ترین سرطان را بشناسید

کشنده ترین سرطان را بشناسید

بریونی: دانشیار رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطان معده را شایع ترین و کشنده ترین سرطان خصوصا در مردان ایرانی عنوان نمود.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، شهرام یوسفی، به مهم ترین ریسک فاکتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده اشاره نمود و اظهار داشت: افزایش مصرف فست فودها خصوصاً در مناطق شهری یک عامل هشدار است که موجب افزایش خطر ابتلاء به سرطان معده و بروز بیماری در سالهای آتی می شود. وی با اشاره به فراگیری عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانیان، اضافه کرد: متأسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور ما فراوانی بالایی دارد و از مهم ترین عوامل یا ریسک شاخصهای ابتلاء به سرطان معده به شمار می آید. این دانشیار رادیوانکولوژی استعمال دخانیات شامل سیگار و قلیان را از مهم ترین عوامل خطر در ابتلاء به سرطان معده دانست و اشاره کرد: این خطر در کمین خود فرد سیگاری و نزدیکانی است که دود سیگار را استنشاق می کنند. یوسفی با اشاره به این که سرطان معده بیشتر در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی ایجاد می شود، هشدار داد: متأسفانه در مورد سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها سفارش این است که با مشاهده علامت های مشکوک گوارشی هر چه سریع تر برای پیگیری های لازم به متخصص مراجعه کنید. وی سابقه خانوادگی، ایجاد مشکلات گوارشی مثل مشکل در بلع، احساس سیری زودرس، تهوع، نفخ، درد قبل و پس از خوردن غذا را از نشانه‎ های اولیه ابتلاء به به سرطان معده عنوان نمود و اضافه کرد: بمحض مشاهده این علامت ها جهت بررسی بیشتر به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنید. بگفته یوسفی، هرچه بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود، شانس بهبود و علاج کامل بیمار بیشتر است.


منبع:

1402/01/26
15:34:03
5.0 / 5
388
تگهای خبر: پزشك , تخصص , شكلات , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
بریونی