کدام مواد غذایی به کاهش نفخ کمک می کنند؟

کدام مواد غذایی به کاهش نفخ کمک می کنند؟

بریونی: نفخ، یک مشکل گوارشی رایج است که خیلی از افراد آنرا تجربه می کنند؛ بااینکه در بسیاری موارد، بدون هیچ اقدام خاصی این مشکل از بین می رود اما می تواند به یک معضل جدی برای سلامت هم تبدیل گردد.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، در بعضی از شرایط نفخ دیگر یک علامت مزاحم نیست و می تواند نشانه های نگران کننده ای داشته باشد بطوریکه نیاز به توجه فوری پزشکی را بوجود آورد.
در ادامه به نقل از «وب ام دی»، به تعدادی از مواد غذایی که به کاهش نفخ کمک می کنند، خواهیم پرداخت.
* آووکادو
این میوه های گلابی شکل مملو از پتاسیم هستند. بدن شما برای مدیریت سطوح سدیم خود به پتاسیم نیاز دارد. این به نوبه خود موجب کاهش نفخ می شود.
* موز
داده های یک مطالعه نشان داد بانوانی که پیش از هر وعده غذایی یک موز می خورند کمتر از آنهایی که این کار را نمی کنند، نفخ می کنند. کارشناسان فکر می کنند که این بدین سبب است که با خوردن موز، باکتری های روده خاصی را منتقل می کنند که به آرام کردن تولید گاز در شکم کمک می نماید.
* کرفس
مقداری کرفس میل کنید تا هیدراتاسیون بدن را تقویت کنید برای اینکه به پروسه هضم کمک می نماید. کرفس همین طور فلاونوئیدهای خاصی (مولکول های گیاهی کوچک) را فراهم می آورد که التهاب را در بدن شما - همچون در روده - می کاهد.
* زردچوبه
این ادویه که به غذاها رنگ زرد می دهد حاوی مقدار زیادی ترکیب «کورکومین» است. تحقیقات نشان می دهد که کورکومین می تواند علایم «سندرم روده تحریک پذیر» (IBS) را کم کند، سیستم گوارشی را تنظیم کند و نفخ را کم کند.
* سوسنبر
تحقیقات نشان می دهد سوسنبر می تواند به آرامش عضلات در سیستم گوارش شما کمک نماید که به نوبه خود به تسکین نفخ معده نیز کمک می نماید.
* زنجبیل
زنجبیل، ادویه تُندی است که مایعات داخل روده را به جریان می اندازد. این وضعیت به هضم غذا و تخلیه سریع معده کمک می نماید که به نوبه خود از ایجاد نفخ جلوگیری می کند.
* مارچوبه
مارچوبه که ادرار را بدبو می کند، منبع خوبی از «اینولین» است؛ فیبری نامحلول که باکتری های خوب روده را تغذیه می کند و در نهایت کمک می نماید که دفع منظمی داشته باشید.
* رازیانه
این سبزی ریشه دار و دانه های آن ترکیبی دارند که اسپاسم های دستگاه گوارش شما را آرام می کند. با اسپاسم کمتر، گاز می تواند آسان تر از روده عبور کند تا نفخ ایجاد نشود.
* گوجه فرنگی
رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی سطح «لیکوپن»، آنتی اکسیدانی که به عنوان یک ضد التهاب در سراسر بدن شما عمل می کند را بیشتر می کند. گوجه فرنگی همین طور مملو از پتاسیم است که سطح سدیم ایجاد کننده نفخ را در دستگاه گوارش می کاهد.
* کفیر
برخی مطالعات می گویند نوشیدن کفیر، نوشیدنی تخمیری شبیه ماست، گاز معده را تا ۷۰ درصد از بین می برد. کفیر به تجزیه قند موجود در شیر که می تواند منجر به نفخ و درد شود نیز کمک می نماید.
کِ‍فیر، نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه های کفیر است که سرمنشأ آن کوه های قفقاز در روسیه است. دارای عطر و طعم خوشی بوده و می تواند همراه با عسل و سایر میوه ها مصرف شود.



1402/09/06
13:57:23
5.0 / 5
228
تگهای خبر: پزشك , تولید , دستگاه , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بریونی