نکاتی ضروری برای مادران شیرده در راه اربعین
به گزارش بریونی، در آستانه سفر اربعین، یک مشاور شیردهی بر لزوم توجه ویژه مادران شیرخوار به تغذیه نوزاد تاکید کرد و اظهار داشت: شیر مادر، حتی در هوای گرم، تنها منبع ضروری جهت کودک زیر شش ماه است.
مژگان مظلوم، مربی کشوری مشاور شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درباب مادران دارای فرزند شیرخوار که قصد شرکت در مراسم اربعین را دارند، توجه به موضوع تغذیه شیرخواران بسیار حائز اهمیت می باشد و شیر مادر خصوصاً در شش ماه اول زندگی، یک منبع غذایی کامل، طبیعی و در دسترس برای کودک شمرده می شود و تمام نیازهای غذایی او را تامین می کند.
تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی؛ حتی بدون آب
وی ادامه داد: اهمیت این مساله زمانی دوچندان می شود که بدانیم شیرخوارانی که انحصار با شیر مادر تغذیه می شوند، تا پایان شش ماهگی حتی به آب هم نیاز ندارند، چونکه شیر مادر بطور کامل برای رفع تشنگی آنها کافی است؛ حتی در هوای گرم، این مساله مورد تأیید منابع معتبر علمی جهان نیز است و بدین سبب تا پایان شش ماهگی تغذیه شیرخوار عبارت است از شیر مادر و قطره ویتامین و نه چیزی اضافه تر.
نکاتی ضروری برای مادران شیرده در راه اربعین
بگفته مظلوم؛ مادرانی که فرزند زیر شش ماه دارند و قصد همراهی کودک خود در مسافرت اربعین را دارند، باید مواردی را مدنظر قرار دهند و قبل از سفر، بهتر است، مقداری از شیر خودرا دوشیده و در ظروف دربسته و در دمای مناسب (با کمک خنک کننده یا یخ) نگهداری کنند، همین طور نوشیدن مایعات به میزان کافی برای حفظ تولید شیر و پیش گیری از کم آبی بدن مادر بسیار ضرورت دارد.
وی اشاره کرد: یکی از نکات کلیدی در شیردهی، خصوصاً در مسافرت و هوای گرم، این است که مادر پیش از به پستان گذاشتن فرزندش با این تصور که شیر داخل پستان گرم یا مانده و فاسد است، ابتدای شیرش را ندوشد و دور نریزد؛ چونکه بخش ابتدایی شیر، آبکی تر بوده و نقش برجسته ی در رفع تشنگی کودک دارد. مربی کشوری مشاور شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران نیز اضافه کرد: در طول مسیر، مادر باید از آغوشی و لباس های راحت با دکمه کم استفاده نماید تا شیردهی برایش آسان تر باشد. در صورت نیاز به شیردهی در اماکن عمومی، استفاده از یک پارچه سبک که آنرا با سنجاق روی شانه ها ثابت کرده، می تواند وضعیت مناسبی را برای شیردهی بوجود آورد. همین طور توجه داشته باشد که شستن دست ها پیش از هربار شیردهی بسیار ضرورت دارد.
دفعات شیردهی بر طبق نیاز کودک تنظیم شود
بگفته وی؛ سفارش می شود تغذیه شیرخوار از هر دو پستان (بنا به میل شیرخوار) صورت گیرد و دفعات شیردهی در طول شبانه روز متناسب با نیاز و درخواست او باشد. مظلوم اضافه کرد: خستگی مادر می تواند روی میزان تولید شیر اثرگذار باشد، بدین سبب باید در فواصل مختلف مسیر، استراحت کافی داشته باشد و تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید خودداری کند. در صورت نیاز به مصرف دارو نیز حتما با پزشک مشورت شود تا داروهای مجاز در دوران شیردهی تجویز شود.
وی اشاره کرد: از هفت ماهگی تا پایان یک سالگی، علاوه بر شیر مادر، قطره ویتامین و آهن، غذای کمکی نیز باید متناسب با سن کودک به او داده شود و بعد از یک سالگی، علاوه بر شیر مادر و قطره های ویتامین و آهن، کودک می تواند با غذاهای سفره سالم تغذیه شود.
پرهیز از شیر خشک و غذاهای صنعتی
بگفته مظلوم؛ سفارش می شود مادران از دادن شیر خشک یا غذاهای آماده و صنعتی به فرزند خود اجتناب کنند. مربی کشوری مشاور شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران اضافه کرد: اگر در طول سفر، کودک گرفتار اسهال یا گرمازدگی شد، شیردهی نه فقط نباید قطع شود، بلکه باید دفعات آن بیشتر شود و در صورت بروز علائمی مانند تب یا اسهال، مشورت با پزشک لازمست، اما در هر حال، تغذیه با شیر مادر بازهم در اولویت قرار دارد. وی اشاره کرد: همین طور لازم است در موکب ها شرایطی فراهم گردد که مادران بتوانند در فضایی امن، آرام و بهداشتی به شیرخوار خود شیر دهند و تامین غذای مناسب کودک برمبنای سن و آموزش علایم خطر به مادران از دیگر ضرورت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب