ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با خطر مبتلا شدن به دیابت

ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با خطر مبتلا شدن به دیابت

به گزارش بریونی، یک مطالعه جدید اخطار می دهد که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده- فست فود، تنقلات بسته بندی شده، وعده های غذایی آماده، خطر مبتلا شدن به مشکلات سلامتی در رابطه با دیابت را در بزرگسالان جوان می افزاید.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش ریسک ابتلاء به پیش دیابت مرتبط می باشد، که در آن قند خون بالا در ابتدای کار می تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود.
محققان دریافتند که مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی هم با افزایش مقاومت به انسولین، یکی دیگر از دلایل تأثیرگذار در دیابت، مرتبط می باشد.
دکتر «وایا لیدا چاتزی»، محقق ارشد در دانشکده پزشکی کارولینای جنوبی، اظهار داشت: «حتی افزایش اندک در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده می تواند تنظیم گلوکز را در بزرگسالان جوان در معرض خطر چاقی مختل کند.»
چاتزی در یک بیانیه خبری اضافه کرد: «این نتایج به رژیم غذایی به عنوان یک عامل قابل اصلاح در ابتلاء به بیماری متابولیک اولیه و یک هدف فوری برای استراتژی های پیشگیری در میان جوانان اشاره دارد.»
غذاهای فوق فرآوری شده به طور عمده از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده، تهیه می شوند. آنها همینطور حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها.
نمونه هایی از این موارد شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا قابل گرم شدن و غذاهای آماده سرد می شود.
برای این مطالعه، محققان گروهی متشکل از ۸۵ فرد ۱۷ تا ۲۲ ساله که اضافه وزن یا چاقی داشتند را به مدت چهار سال پیگیری کردند. شرکت کنندگان پرسشنامه های غذایی را پر کردند، قند خونشان آزمایش شد و جهت بررسی پاسخ انسولین، تحت آزمایش نوشیدنی شیرین قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که هر ۱۰٪ افزایش در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با ۶۴٪ خطر بیشتر ابتلاء به پیش دیابت و ۵۶٪ خطر بیشتر ابتلاء به مشکلات تنظیم قند خون همراه می باشد.
کسانی که در نخستین ویزیت خود گزارش دادند که غذاهای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف می کنند، احتمال بیشتری داشت که در طول ویزیت های بعدی سطح انسولین بالاتری داشته باشند- که نشانه اولیه مقاومت به انسولین است.
«یپینگ لی»، محقق ارشد از کالج دارتموث نیوهمپشایر، در یک نشست خبری اظهار داشت: «این یافته ها نشان داده است که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به پیش دیابت و دیابت نوع ۲ را در میان بزرگسالان جوان می افزاید و محدود کردن مصرف این غذاها می تواند به جلوگیری از بیماری کمک نماید.»
محققان گفتند که در مطالعات آینده باید گروههای بزرگ تری را بررسی نمایند و از ردیابی دقیق تر رژیم غذایی بهره گیرند تا مشخص شود کدام غذاها بیشترین خطر را دارند.


منبع:

1404/08/29
12:43:30
5.0 / 5
6
تگهای خبر: پزشك , چاقی , خوشمزه , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بریونی