محققان دانشگاه هاروارد هشدار می دهند؛
مواد نگهدارنده خوراكی عامل بالا رفتن خطر دیابت و چاقی
به گزارش بریونی مطالعه جدید نشان داده است كه نگهدارنده های خوراكی متداول باعث افزایش میزان برخی هورمون های در رابطه با ریسك چاقی و دیابت می شود.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه هاروارد نشان داده است پروپیونات كه زنجیره كوتاه اسیدچرب بوده و مانع از كپك زدگی محصولات خوراكی می شود، می تواند باعث بروز مقاومت انسولین شود. طبق نتایج این مطالعه، قرارگیری طولانی مدت موش ها در معرض این ماده شیمیایی منجر به اضافه وزن هم شد. قبلاً محققان عنوان كرده بودند كه مواد مورداستفاده برای آماده سازی یا نگهداری مواد خوراكی امكان دارد فاكتور سهیم در ابتلاء به دیابت باشند، اما این رابطه در سطح مولكولی همچنان ناشناخته بود. «گوكان هاتامیسلیگیل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پی بردن به تأثیر مواد نگهدارنده بر متابولیسم در سطح مولكولی و سلولی می تواند به ما كمك نماید تا به راهكاری ساده و كارآمد برای پیشگیری از اپیدمی چاقی و دیابت دست یابیم.» محققان در مطالعات خود دریافتند این اسیدچرب به سرعت باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیك شده و در نهایت منجر به افزایش هورمون ها می شود. به قول محققان، این هورمون ها باعث می شوند سلول های كبد موش ها گلوكز بیشتری تولید كنند كه مشخصه اصلی بیماری دیابت است. در این مطالعه به نیمی از شركت كنندگان وعده غذایی حاوی یك گرم پروپیونات و به گروه دیگر دارونما داده شد. نتایج نشان داد در مصرف كنندگان پروپیونات، افزایش قابل ملاحظه ای در هورمون ها مشاهده شد. این مسئله مبین آن است كه پروپیونات "مختل كننده متابولیكی" است كه باعث بالا رفتن خطر دیابت و چاقی در انسان می شود. درحالیكه سازمان غذا و دارو آمریكا، پروپیونات را بعنوان یك ماده نگهدارنده ایمن در نظر می گیرد، اما یافته های جدید مبین آن است كه باید تحقیقات بیشتری در مورد پروپیونات صورت گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب