مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه:
چاقی كودكان با اختلالات روانی در بزرگسالی همراه می باشد
به گزارش بریونی مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، اظهار داشت: داشتن الگوی غذایی متنوع برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های مزمن ضروری می باشد.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، مرجان عجمی، اضافه کرد: اضافه وزن و چاقی در کودکان سنین قبل از مدرسه به یک مشکل سلامت عمومی تبدیل گشته است. شواهد نشان داده است مواجهه زودهنگام با شیوه زندگی ناسالم همچون مصرف زیاد غذاهای پرچرب، پرنمک و یا سرشار از قند و شکر مثل انواع فست فودها و شیرینی جات با خطر افزایش وزن و ابتلاء به بیماری های مزمن، مانند دیابت ملیتوس و بیماری های قلبی عروقی مرتبط می باشد.
وی افزود: بعلاوه کودکان چاق به احتمال زیاد به بزرگسالان چاق تبدیل خواهند شد و چاقی یک عامل خطر مهم برای بیماری قلبی عروقی، فشارخون، اختلال چربی های خون، سندرم متابولیک، انواع سرطان، کیفیت پایین تر زندگی، افزایش ناتوانی و مرگ زودرس است و مشکلاتی به همراه نتایج روانی و اجتماعی همچون اضطراب و افسردگی منجر به افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی و کاهش کارآمدی در سنین بزرگسالی می شود.
مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: عوامل بسیاری با سلامتی و وضعیت وزن کودکان در ارتباط می باشد که همچون آن می توان به عوامل محیطی، تغذیه ای و رفتاری اشاره نمود. داشتن سبک زندگی سالم (تغذیه سالم و فعالیت فیزیکی کافی) یک اولویت است و نهادینه شدن آن در خانوارها می تواند سبب شکل گیری رفتارهای تغذیه ای صحیح از همان کودکی شود که به همراه یک الگوی زندگی پرتحرک می تواند باعث پیشگیری یا به تعویق انداختن ابتلاء به بیماری ها شود.
عجمی، یکی از ضروریات اصول در داشتن یک رژیم غذایی با کیفیت را رعایت تنوع غذایی در دریافت گروه های غذایی دانست و بیان نمود: تنوع غذایی به معنای مصرف انواع متفاوت غذاها و گروه های غذایی مختلف در روز است که احتیاج به مواد مغذی ضروری را فراهم می آورد.
وی اظهار داشت: بر مبنای شواهد تنوع رژیم غذایی دریافتی در کودکان به خصوص کودکانی که سو تغذیه دارند می تواند با شاخصهای انتروپومتریک آنها مثل رشد قدی در ارتباط باشد و کودکانی که تنوع غذایی پایینی دارند، ازاین رو می توان گفت داشتن الگوی غذایی متنوع نه تنها برای سلامت و جلوگیری از ابتلاء به بیماری های مزمن ضروریست بلکه برای رشد و تکامل مطلوب هم حائز اهمیت می باشد.
مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه یک رژیم غذایی سالم، بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و مغزها، مصرف متوسط ماهی، غذاهای لبنی و مرغ، و مصرف محدود گوشت قرمز و فرآوری شده، کربوهیدرات هاتصفیه شده و شکر تاکید دارد، اظهارکرد: روغن های مایع گیاهی مثل کانولا آفتابگردان و زیتون که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع هستند، بهتر است به جای روغن حیوانی و دنبه که سرشار از اسیدهای چرب اشباع استفاده گردد و مصرف روغن های گیاهی جامد و کره گیاهی که سرشار از اسیدهای چرب ترانس است، محدود می شود.
عجمی اضافه کرد: ازاین رو داشتن سبک زندگی سالم، رعایت تنوع، تعادل و میانه روی در دریافت گروه های مختلف مواد غذایی و تحرک کافی از همان زمان کودکی به بهبود کیفیت زندگی و سلامتی کمک شایانی می کند.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب