یافته محققان بریتانیایی؛

تغذیه زودهنگام نوزاد با گلوتن از بروز آلرژی پیشگیری می كند

تغذیه زودهنگام نوزاد با گلوتن از بروز آلرژی پیشگیری می كند

به گزارش بریونی محققان دریافتند ریسك مبتلا شدن به اختلال آلرژیك معروف به بیماری سلیاك در كودك در صورت تغذیه وی با گلوتن از اوایل ۴ ماهگی قابل پیشگیری است.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، این مطالعه مبتنی بر بررسی حدود ۱۳۰۰ نوزاد بود. نیمی از نوزادان با غذاهای سفت همچون پروتئین گندم در سنی که با دستورالعمل های کنونی تغذیه با صبحانه در تضاد است تغذیه شدند. هیچ یک از این نوزادان مبتلا به بیماری سلیاک نشدند.
«گیدئون لک»، سرپرست تیم تحقیق از کالج کینگ لندن، در اینباره می گوید: «نتایج این مطالعه جالب است اما نشان داده است که به منظور جلوگیری از مبتلا شدن کودک به بیماری سلیاک، ما باید مقادیر کافی از گندم را از ۴ ماهگی در رژیم غذایی نوزاد بگنجانیم.»
بیماری سلیاک یک مشکل التهابی است که در آن، مصرف گلوتن به روده کوچک صدمه می رساند. این عارضه می تواند باعث جذب ضعیف مواد مغذی شود.
لک در ادامه می افزاید: «از برخی جهات این بیماری، یک بیماری آلرژیک است که با مصرف گلوتن، ماده اصلی گندم، بروز می کند. از برخی جهات هم یک نوع بیماری خودایمنی است که در آن بدن آغاز به واکنش ایمنی می کند و این واکنش به سمت لایه درونی روده کوچک هدایت می شود.»
وی اضافه کرد: «حدود ۱ درصد از جمعیت تحت تاثیر این عارضه هستند. در کودکان، بیماری سلیاک می تواند سالها تشخیص داده نشود و منجر به رشد ضعیف و سوءتغذیه شود. در بزرگسالان می تواند سبب نازک شدن استخوان، خستگی و در موارد نادر سرطان روده شود.
بیماران سلیاک می توانند با اجتناب از مصرف گلوتن، بیماری شان را کنترل نمایند.

1399/07/18
10:51:28
5.0 / 5
1566
تگهای خبر: استخوان , بیماران , پروتئین , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بریونی