یك متخصص تغذیه بیان كرد؛

تغذیه مناسب روزهای پس از رمضان

تغذیه مناسب روزهای پس از رمضان

به گزارش بریونی یک متخصص تغذیه با اشاره به این که سوخت و ساز بدن بعد از ماه رمضان به آرامی به شرایط قبل باز می گردد اظهار داشت: وعده های غذایی بعد از ماه رمضان باید به دور از چربی و در عین حال بسیار سبک باشند.



احمدرضا درستی درباب تغذیه مناسب بعد از ماه مبارک رمضان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: «روزه داری ماه مبارک رمضان در کسانی که عادت به نوشیدن آب و مایعات کافی نداشته اند، منجر به کم آبی بدن میشود بدین سبب قسمتی از کاهش وزن در چنین افرادی در اثر از دست دادن آب بدن است که ادامه این وضع قوای جسمی و فکری آنها را می کاهد بدین سبب سفارش می شود افراد از روزهای آغازین بعد از ماه رمضان هر روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب خالص (زیاد خنک نباشد) بنوشند. علاوه بر این، نوشیدن ۳-۲ لیوان چای (ترجیحاً چای سبز) کمرنگ و همین طور افزودن آب لیمو به آب نوشیدنی (بدون افزودن شکر) نیز مناسب خواهد بود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: کسانی که طی روزه داری ماه مبارک رمضان به سحری نخوردن عادت داشته و یا در شب های روزه داری عموماً کمتر از نیاز خود غذا دریافت می کرده اند، در آخر ماه مبارک رمضان ممکنست بیش از اندازه وزنشان کاهش یافته باشد. این کمبود وزن در بعضی افراد می تواند به سوء تغذیه بعدی منجر شود که توان جسمی و فکری آنها را مورد لطمه قرار می دهد. لازم است این افراد طبق سفارش متخصص مبادرت به برنامه ریزی برای دریافت مقدار غذا و مایعات مناسب بنمایند تا وزن آنها به شرایط مناسب برسد همین طور خیلی از افراد ممکنست گرفتار اضافه وزن شده باشند که ناشی از افزایش مقدار چربی و پروتئین نیست و تنها به علت تجمع مایعات در بدن به وجود آمده است.
وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان افراد روزه دار تقریباً ۱۵ ساعت غذا نخورده اند که این مسئله سبب می شود تا دستگاه گوارش به آرامی خودرا با شرایط تطبیق دهد بدین سبب مصرف غذای بیش از حد گرم یا سرد و سرازیر کردن آن به دستگاه گوارش سبب لطمه به آن شده است، بهتر است وعده های غذایی به دور از چربی و سنگینی بوده و صرف غذاهای سبک تر مانند ماست و خیار یا پنیر و هندوانه بیشتر سفارش می شود.
درستی اظهار داشت: افراد باید بدانند که میزان سوخت وساز در ۱۵ ساعت روزه داری و غذا نخوردن با شرایط عادی متفاوت بوده است چونکه در ماه مبارک رمضان بدن به صرف مقدار بیشتری سوخت و انرژی نیازمند است پس بهتر است صبحانه در حد مناسب میل شود، نهار بسیار پرچرب و سنگین نباشد، و غذاهای سبک تری که نام برده شد بعنوان شام مصرف شوند.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اهمیت مصرف میوه بعد از ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مصرف میان وعده های مناسب به ویژه میوه ها (روزانه دو واحد) برای مثال یک سیب متوسط و یا ۲ عدد شلیل درشت به همراه نان و پنیر و گردو یا خیار و یا چای و خرما سفارش می شود.
این متخصص تغذیه در آخر خاطرنشان کرد: از آنجائیکه مقدار غذای مناسب برای هر فرد با عنایت به شرایط فیزیولوژیک و وضعیت جسمانی و فعالیت وی متفاوت می باشد توجه به این نکته لازم است که بدن بعد از ماه مبارک رمضان به آرامی باید به شرایط قبل باز گردد تا از هر گونه لطمه به سلامت پوست و مو جلوگیری شود بدیهی است؛ مشاوره با متخصص در این شرایط اهمیت بسیار زیادی دارد.


منبع:

1400/02/30
22:44:57
5.0 / 5
303
تگهای خبر: پروتئین , پوست , تخصص , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
بریونی