معاون مشاركت های مردمی كمیته امداد:

زکات در کشور محجور مانده است

زکات در کشور محجور مانده است

به گزارش بریونی، کرمانشاه معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) ضمن اشاره به محجور ماندن فریضه واجب زکات در جامعه، اظهار داشت: یکی از با اهمیت ترین آثار و برکات زکات از بین بردن فقر است و برای بهره مندی از این برکت باید زکات را در جامعه بیش از پیش ترویج نماییم.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، حبیب الله آسوده، امروز (۲۱ اردیبهشت) در همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات که با حضور تعدادی از مسئولین کشوری و استانی و نمایندگانی از مودیان، عاملین و مبلغین زکات استان کرمانشاه در محل سالن همایش دانشکده صنعتی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به اینکه زکات در کشور محجور مانده اظهار داشت: سال ۱۳۹۶ رهبر معظم انقلاب عنوان کردند که به خاطر غفلت و کم کاری که نسبت به فریضه زکات و ترویج آن داشته ایم باید به عفو خداوند پناه ببریم و آمار زکات جمع آوری شده هم موید آن است که تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی ضمن اشاره به آثار با برکت زکات در کاهش فقر جامعه اظهار داشت: زکات آثار مختلف اخلاقی، اجتماعی و... دارد، اما اثرات اقتصادی آن امروز بیشتر از پیش درجامعه نمایان است و باید در جهت ترویج بیشتر از پیش آن اقدام نماییم.
وی ادامه داد: دین اسلام منهای فقر است و فقر در اسلام یک امر مذموم است، اما در همین دین فرد فقیر جایگاه محترمی دارد و تاکید شده که ضمن احترام به فقرا باید برای رفع فقر آنها تلاش شود.
آسوده اظهار داشت: یکی از موثرترین راه های کاهش فقر پرداخت زکات است، ازاین رو باید همه نسبت به ترویج این فریضه الهی تلاش نماییم.
وی تصریح کرد: تاکید ما بر این نیست که مردم زکات خویش را به کمیته امداد بدهند، چه بسا بسیاری مردم که خود مستقیما این زکات را به فقرا می رسانند و تلاش و تاکید ما ترویج این فریضه است تا هر فرد غنی بتواند به نیازمندان اطراف خود کمک نماید و همین مساله گام موثری در جهت کاهش فقر در جامعه خواهد بود.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تبیین و تشریح و نمایش آثار پرداخت زکات درجامعه را گام مهم و موثری در جهت ترویج این فریضه الهی عنوان نمود و اضافه کرد: اگر آثار و برکات زکات در کمک به نیازمندان به صورت ملموس در سطح جامعه نشان داده شود، بسیاری افراد راغب به انجام این فریضه و پرداخت زکات خواهند شد.
آسوده اظهار داشت: از طرفی برای تشویق مردم به انجام این فریضه پیشنهاد می شود که دولت به انجام پروژه ها و تقویت زیرساخت ها در مناطقی که مردم آن پرداخت زکات دارند، توجه ویژه تری داشته باشد.
این مسئول اظهار داشت: برای ترویج این فریضه انسجام میان دستگاههای عضو شورای زکات در استانها باید بیشتر از پیش تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه ترویج زکات می تواند فقر مطلق را تا حد زیادی در جامعه از بین ببرد، اظهار داشت: ازاین رو همه باید به طور جد در جهت ترویج این فریضه کوشیده و در این بین رسالت رسانه ها بیشتر از همه است که بتوانند آثار و برکات زکات را در جامعه برای مردم بیان کرده و به نمایش درآوردند.
آسوده اظهار داشت: خود مودیان زکات هم بیشتر از همه می توانند در ترویج این فریضه گام بردارند و اگر آنها از برکات پرداخت زکات در زندگی شان در تمام ابعاد سخن بگویند، بطور قطع کلام آنها بیشتر از هرکس دیگر در جذب مودیان جدید زکات موثر خواهد بود.
۵ میلیون نفر تحت حمایت امداد هستند/ از ۲۲۰۰ میلیارد تومان زکات، ۱۳۰ میلیارد تومان به حساب امداد آمده است
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه ضمن اشاره به حمایت کمیته امداد کشور از دو میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار در سطح کشور اظهار داشت: به طور مستقیم پنج ملیون نفر در کشور تحت حمایت های امداد قرار دارند.
وی ادامه داد: تأمین نیاز این تعداد خانوار و کمک به آنها از محل پشتیبانی های دولت و کمک های مردمی صورت می گیرد.
آسوده اظهار داشت: کمیته امداد در چهار حوزه وجوهات مردمی را دریافت می کند که یکی ازاین چهار حوزه زکات است.
وی ادامه داد: زکات جمع آوری شده پارسال در سطح کشور ۲۲۰۰ میلیارد تومان بوده که تاکید می نماییم این میزان زکات در حساب کمیته امداد نیامده است، بلکه ما بعنوان دبیرخانه شورای زکات کشور تنها رقم آنرا در سطح کشور گزارش می نماییم.
آسوده اظهار داشت: از این میزان تنها ۱۳۰ میلیارد تومان به حساب کمیته امداد به صورت مستقیم آمده و مابقی در همان مرکز و بخش و شهرستان که جمع آوری زکات صورت گرفته به سرعت میان نیازمندان توزیع شده و تنها گزارش آن به کمیته امداد بعنوان دبیرخانه شورای زکات ارسال شده است.
این مسئول تصریح کرد: این میزان زکات جمع آوری شده به غیر از زکاتی است که بسیاری افراد خودشان به فقرا و نیازمندان اطرافشان داده و کسی از آن آگاه نمی شود.
سال گذشته حامیان ۳۵۰۰ میلیارد تومان به ایتام و فرزندان محسنین کمک کردند
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان دوم وجوهاتی که تحت نظارت کمیته امداد قرار دارد را کمک حامیان به ایتام عنوان نمود و اضافه کرد: سال قبل حامیان ۳۵۰۰ میلیارد تومان به ایتام و فرزندان محسنین در سرتاسر کشور کمک کردند که تاکید می نماییم این مبلغ هم به حساب کمیته امداد نمی آید و مستقیما توسط حامیان به حساب خود ایتام و خانواده هایشان واریز می شود و ما تنها تسهیل گر اتصال این حامیان به ایتام و فرزندان محسنین هستیم.
به قول آسوده بیشتر از ۴۲۶ هزار یتیم و فرزند محسنین در کشور تحت حمایت های کمیته امداد قرار دارند.
وی ادامه داد: حوزه سوم وجوهاتی که تحت نظارت کمیته امداد قرار دارد بحث کمک هایی است که توسط مراکز نیکوکاری و خیریه در سطح کشور جمع آوری می شود.
وی ادامه داد: ۸۵۰۰ مرکز نیکوکاری و خیریه کشور پارسال ۸۵۰۰ میلیارد تومان جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی مردمی را درسطح محلات و مساجد داشته اند.
آسوده تصریح کرد: کمیته امداد هیچ دخالتی جز نظارت و بررسی و مدیریت فعالیت این مراکز در بحث جمع آوری و توزیع کمک ها نداشته است.
وی تصریح کرد: این کمک ها توسط این مراکز و بزرگان محلات جمع آوری و میان نیازمندان همان محلات توزیع شده است.
سال گذشته ۵۲۰ میلیارد تومان صدقه جمع آوری کردیم
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) مورد چهارم وجوهاتی که تحت نظارت امداد جمع آوری و هزینه می شود را صدقات عنوان نمود.
وی تصریح کرد: صدقات برخلاف سه مورد دیگر توسط امداد جمع آوری و توسط امداد هم هزینه می شود.
آسوده اظهار داشت: سال قبل از پنج میلیون صندوق خانگی و ۳۰۰ هزار صندوق در مراکز عمومی و معابر و... در مجموع ۵۲۰ میلیارد تومان جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: از این میزان صدقات جمع آوری شده هم ۲۴ درصدآن صرف ابن سبیل و کمک های فوری و ضروری به نیازمندان در حوزه های مختلف، ۲۵ درصد دیگر صرف تأمین مسکن و سرپناه و رهن و اجاره نیازمندان، ۱۴ تا ۱۵ درصد صرف ازدواج و تأمین جهیزیه نوعروسان تحت حمایت و تأمین لوازم خانگی نیازمندان، ۱۲ درصد صرف امورات فرهنگی و تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان تحت حمایت و مابقی صرف حوزه های حقوقی واشتغال و... نیازمندان شده است.
یک ریال از کمک های مردمی صرف هزینه های جاری و حقوق پرسنل امداد نمی شود
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: وجوهات جمع آوری شده در بحث صدقات و زکات در همان شهر و منطقه هزینه می شود و حتی از شهری به شهر دیگر جابجایی صورت نمی گیرد.
وی تصریح کرد: یک ریال از کمک های مردمی در هزینه های جاری و حقوق کارکنان کمیته امداد هزینه نشده، نمی شود و نخواهد شد.
آسوده اظهار داشت: تمام کمک های جمع آوری شده عینا و دراسرع وقت میان نیازمندان توزیع می شود.
وی ضمن اشاره به افزایش اعتماد روز افزون مردم به کمیته امداد و خدمات آن اظهار داشت: ظرف ۱۰ روز از شب نوزدهم ماه مبارک رمضان (شب قدر) تا روز عیدفطر میزان جذب حامیان ایتام در سرتاسر کشور رشد بی نظیر ۹۱ درصدی داشته است.
آسوده اظهار داشت: همینطور فطریه ای که مردم مستقیما به کمیته امداد داده اند (جدای از فطریه ای که توسط شورای زکات جمع آوری شده است) در ماه مبارک سال جاری ۸۵ درصد افزایش داشته و همه اینها نشان از اعتماد مردم به کمیته امداد است.




منبع:

1402/02/22
21:01:48
5.0 / 5
304
تگهای خبر: خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
بریونی