موافقت مجلس با بررسی لایحه کاهش مالیات دارو و نهاده های دامی و کشاورزی با قید دو فوریت

موافقت مجلس با بررسی لایحه کاهش مالیات دارو و نهاده های دامی و کشاورزی با قید دو فوریت

بریونی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه اعطای اختیار به دولت درباره ی کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده های دامی و کشاورزی موافقت کردند.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی تقاضای دولت درباب دوفوریت بررسی اصلاح جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با این تقاضا موافقت کردند.

کاظم دلخوش معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رییس جمهوری ضمن قرائت نامه درخواست رییس جمهوری به ریاست مجلس و تقاضای بررسی لایحه مذکور با قید دوفوریت اظهار داشت: برای کنترل قیمت دارو، مواد اولیه دارو ملزومات مصرفی پزشکی شامل شیرخشک و مواد اولیه کالاهای اساسی و نهاده های دامی و کشاورزی بوسیله کاهش مالیات بر ارزش افزوده، این لایحه که برای تامین امنیت غذایی و سلامت مردم با قید دو فوریت به تصویب دولت رسیده است؛ بر همین مبنا از نمایندگان درخواست دارم با تقاضای دولت موافقت کنند.

به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس در مخالفت با درخواست دولت با اشاره به اینکه بودجه سال جدید تازه ابلاغ گردیده و فکر نمی کنم که به دست دستگاه های اجرائی نیز رسیده باشد، تصریح کرد: بررسی موضوع نیازمند زمان بیشتری است و باید بصورت عادی و در خوشبینانه ترین حالت باید بصورت یک فوریتی بررسی شود.

مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار نیز در اظهاراتی به عنوان موافق تصریح کرد: عدم تصویب این لایحه موجب گرانی رو و لوازم پزشکی می شود و خسارت زیادی به مردم و مملکت وارد می شود. دولت با لایحه خود بدنبال جبران تعدادی از مشکلاتی است که در نقاط مختلف کشور درباب نهاده های دامی و کشاورزی و دارو و درمان وجود دارد. این مساله از لوایح مهمی است که می تواند جلوی گرانی را بگیرد.

همچنین محمدرضا صباغیان نماینده بافق در اظهاراتی بع عنوان مخالف، ضمن اشاره به شروع سال جاری و گذشتن کمتر از دو ماه از شروع سال اظهار نمود: هنوز مرکب بودجه خشک نشده و احکام آن ابلاغ نشده است.

سلمان اسحاقی نماینده قائنات نیز در اظهاراتی به عنوان موافق تقاضای دولت جهت بررسی لایحه اصلاح یکی از احکام بودجه سال ۱۴۰۴ ضمن اشاره به شرایط بازار دارو در اقصی نقاط کشور بر لزوم توجه به موضوع حوزه سلامت و تامین دارو خیلی مهم است.

به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، بعد از اظهارات موافقان و مخالفان درخواست دولت درباره ی بررسی لایحه اصلاح یکی از احکام بودجه با قید دو فوریت در مجلس، بالاتر از دو سوم نمایندگان مجلس با این تقاضا موافقت کردند و این لایحه از مجموع ۲۲۶ آرای ماخوذه، ۱۵۶ رای موافق، ۶۵ رای مخالف و ۵ رای ممتنع کسب نمود.

متن لایحه لایحه اصلاح جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به شرح زیر است:

«ماده واحده- در صدر جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، پس از عبارت حقوق گمرکی» عبارت «و مالیات ارزش افزوده» اضافه می شود.»

همچنین در جزء ۱ بند ذ تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ آمده است:

«ذ ـ بمنظور پشتیبانی از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به دولت اجازه داده می شود:

۱ـ در سال ۱۴۰۴ حقوق گمرکی واردات دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده های دامی و کشاورزی را به یک درصد (۱%) کم کند. سایر اقلام و کالاهایی که حقوق گمرکی آنها به سبب قوانین و مقررات مربوط زیر یک درصد (۱%) می باشند به قوت خود باقی است.»

به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، برمبنای ماده ۱۶۱ قانون بخشنامه داخلی مجلس، نحوه رسیدگی به طرح ها و لوایح دو فوریتی به شرح زیر است:

1- حداکثر چهار ساعت بعد از تصویب فوریت، طرح یا لایحه چاپ و توزیع و به کمیسیون ذی ربط ارجاع می شود.

2- حداکثر بیست ساعت بعد از تصویب فوریت، پیشنهاد نمایندگان به کمیسیون مربوط تسلیم می شود.

3- گزارش کمیسیون حداکثر سه روز کاری بعد از تصویب فوریت، به هیات رئیسه ارسال می شود تا در دستور کار مجلس قرار گیرد.

تبصره- چنانچه کمیسیون در مهلت فوق گزارش خودرا ارائه ننماید طرح یا لایحه در دستور کار مجلس قرار می گیرد.

4- حداقل یک ساعت پیش از شروع مذاکرات، پیشنهادهای نمایندگان چاپ و توزیع می شود.





منبع:

1404/02/07
13:17:58
5.0 / 5
406
تگهای خبر: پزشك , تولید , دستگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بریونی