کم بارشی در تهران

کم بارشی در تهران

به گزارش بریونی، بر مبنای آخرین داده های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، استان تهران با کسری ۱۰۷ میلی متری بارش مواجه می باشد که از این نظر در رتبه پنجم از بین ۳۱ استان قراردارد.



به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، در حالیکه بارندگی های کشور از آغاز سال آبی جاری تابحال ۲۲ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشته است، استان تهران هم ۱۰۷ میلی متر در این بازه زمانی کسری بارندگی دارد.

به طور میانگین و معمول سالانه تا نیمه اردیبهشت باید حدود ۲۴۰ میلی متر بارش در استان تهران به ثبت می رسید، اما سال جاری حدود ۱۳۴میلی متر آن دریافت شده است. با این وجود میزان کم بارشی در بعضی ایستگاه ها نظیر شمیرانات حدود دو برابر کسری بارش در استان تهران است، به صورتی که میزان کسری در شمیرانات ۲۱۱ میلیمتر کمتر از نرمال و دماوند ۱۸۵ میلیمتر کمتر از حد نرمال می باشد. میزان کسری بارش در پایتخت هم حدود ۷۲ میلیمتر کمتراز حد نرمال ارزیابی شده است.

بیشتر بخوانید:

تهران پنجمین استان در کسری بارش کشور
تهران؛ با کمبود بارشی گسترده مواجه است
به گفته احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، استان تهران با کم بارشی و کم آبی بسیار گسترده ای مواجه می باشد و آب پشت سدهای استان تهران بسیار کمتر از حد ظرفیت سدها است و میتوان اظهار داشت که تنها ۲۵ درصد آب دارند این درحالیست که اردیبهشت ماه با عنایت به بالا رفتن دما، بارندگی و ذوب برف در ارتفاعات جزو پرآب ترین ماه ها به حساب می آید و استان ها باید در وضعیت مطلوبی باشند اما متاسفانه وقتی به رودخانه ها رجوع می نماییم، شرایطی از حجم آبی را می بینیم که این شرایط در شهریورماه بر آنها حاکم است که رودخانه ها به پایین ترین میزان حجم آبی می رسند. میتوان اظهار داشت که بخش های غربی استان تهران به مراتب وضعیت بهتری نسبت به بخش های شرقی استان و سمنان و خراسان رضوی وضعیت بسیار بدتری نسبت به مناطق غربی کشور دارند.

وظیفه تصریح می کند: یقین داریم تا ابتدای مهرماه سالجاری با کمبود بارش ها در قسمت های شمالی کشور، بخش های شمالی فلات مرکزی و نیمه شرقی کشور، شمال شرق و شمال غرب و استان تهران همچون روزهای گذشته با کم بارشی شدید مواجه خواهد بود. به طوری کلی در تهران، قزوین، سه استان ساحلی دریای خزر، اردبیل، آذربایجان شرقی و بخش های شمالی آذربایجان غربی، شرق استان تهران، سمنان، خراسان رضوی و خراسان شمالی وضعیت بسیار نگران کننده است و بارندگی ها به علت این که در سومین سال خشکی و کم بارشی هستیم، بشدت کمتر از حد نرمال هستند.

بیشتر بخوانید:

کاهش ۳۵ درصدی بارش های بهاری
کاهش حجم سدهای تأمین کننده آب آشامیدنی در تهران
همچنین علی اکبر ملکوتی، مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی استان تهران با بیان این که ما سه سال پیاپی است که شاهد خشکسالی در تهران هستیم و از سویی هم منابع آبی استان تهران هم محدود است، می گوید: ازاین رو ضروریست که در حفظ و نگهداری از این منابع آبی کوشا باشیم.

او همینطور در رابطه با این که حجم سدهای تأمین کننده آب آشامیدنی شهر تهران پارسال به علت خشکسالی بشدت کاهش پیدا کرد می گوید: امسال همچنان نیازمند همیاری و همکاری شهروندان در حوزه مدیریت مصرف آب آشامیدنی و عدم استفاده از آب آشامیدنی برای شستشو هستیم.

وی اضافه می کند: میزان بارندگی ها در سال آبی جدید که از آغاز مهرماه شروع شده تا به هم اکنون ۶.۱۷۶ میلیمتر در سدها بوده که در مقایسه با سال قبل ۱.۲ دهم درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت حدود ۳۰ درصد کاهش داشته و میزان آورده های بارش در سدها در شرایط فعلی هم کاهش پیدا کرده است.

مدیر بهره برداری از تأسیسات آب ضمن تکذیب این خبر که برخی سدها در فصل زمستان دریچه های سرریز خویش را باز کردند می گوید: ما به دلیل میزان بالای سیلاب و بارندگی سرریز هیچ سدی را در تهران باز نکردیم و چنین اتفاقی نیفتاده است.

وی ضمن اشاره به تجربیات سد لار، لتیان و سدهای کرج خاطرنشان می کند: این تجربیات نشان دهنده آن است که حجم سدها از لحاظ میزان گل و لایی که پشت سدها رسوب می کنند قابل توجه نیست و خوشبختانه مشکل خاصی در سدهای تهران نداریم و اینطور نیست که حجم زیادی از سدهای تهران رسوبات گل و لای باشد.

ملکوتی توجه به برخی محدودیت ها برای تأمین آب آشامیدنی را لازم می داند و می گوید: ما با استفاده از تجهیزات و ابزارهای متنوع می توانیم میزان هدر رفت آب را در فضای سبز کاهش دهیم البته شهرداری ها برای این حوزه از منابع آب در دسترس خود و گیاهان کم آب بر استفاده می نمایند.





منبع:

1402/02/26
13:40:37
5.0 / 5
324
تگهای خبر: ابزار , مصرف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
بریونی