لزوم راه اندازی سیستم هشدار سریع زلزله در بیمارستان ها

لزوم راه اندازی سیستم هشدار سریع زلزله در بیمارستان ها

به گزارش بریونی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر لزوم راه اندازی سیستم هشدار سریع زلزله در بیمارستان ها تاکید نمود.



به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، علی نصیری در نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران، چالش ها و راهکار ها که امروز با حضور شماری از کارشناسان و مسؤلان این حوزه در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، با خیرمقدم به میهمانان حاضر در این جلسه اظهار داشت: مبحث سامانه های اخطار در تعداد کمی از کشورهای جهان راه اندازی شده و کشور ما هم یکی از نخستین کشورهاست که در این حوزه اقدام نموده است.

وی افزود: همایش امروز و فردا هم نقطه عطفی است برای کاری که در حدود یک دهه است در تهران کلید خورده و زحمات زیادی برای آن کشیده شده است. در این زمان اقداماتی نظیر خرید و راه اندازی سامانه ها و تجهیزات مختلف انجام و سعی شده تا با راه اندازی سامانه های مختلف بتوانیم با تشخیص به هنگام زلزله، آلام و خسارات و اختلالات کارکردی را به حداقل برسانیم و از این فناوری برای نجات مردم استفاده نماییم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: من یقین دارم که با حضور اساتید و اتکا به پیشرفت های خوب انجام شده، در کنار تجهیزاتی که داریم بتوانیم در حوزه زلزله شناسی یکی از کشورهای مطرح دنیا خواهیم بود. امروز بیشتر از ۴۰ دستگاه درکنار پژوهشگران و دانشگاهیان مخاطب این همایش هستند.

نصیری در ادامه به بررسی هشدار سریع زلزله در مراکز درمانی پرداخت و اظهار داشت: مراکز درمانی متولی مهم ترین مولفه یعنی نجات جان انسان هستند. اگر جان انسان از دست برود چیزی نمی ماند و حفظ سلامت در ادامه راه اندازی سامانه های اخطار مهم ترین نکته ای که برای چنین مراکزی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان نماد آرامش شهر است و پابرجایی آن به رفع نگرانی کمک می نماید، اظهار داشت: با صدمه به بیمارستان اختلال در مراقبت های ضروری بوجود آمده و این مورد باعث ناامیدی می شود. بیمارستان ها مراکز راهبردی در هنگام رخدادهای لرزه ای هستند و اختلال در کارکرد آنها مانع عرضه مراقبت های بهداشتی و درمانی می شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: سیستم اخطار باید به درد بیمارستان ها بخورد. در چهار منطقه تهران بیشتر از نیمی از بیمارستان های شهر قرار گرفته است و باقی بیمارستان ها در سایر مناطق توزیع شده است، ما باید در برنامه ریزی ها به این موارد دقت کنیم.

وی اشاره ای هم به طرح بررسی ایمنی ساختمان ها کرد و اظهار داشت: در ارزیابی ساختمان ها، به ساختمان های مهم و بلندمرتبه می پردازیم که چند تا از این سازه ها در ارتباط با بیمارستان هاست و ازاین رو مبحث اتصال هشدار سریع به مراکز درمانی از موضوعات خیلی مهم است.

نصیری در ادامه مدل چهار مرحله ای سامانه هشدار سریع را توضیح داد اظهار داشت: دانش خطر، پایش و هشدار، انتشار اخطار و ظرفیت پاسخ بعنوان بخش های مختلف این مدل شناخته می شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به مزایای سامانه هشدار سریع زلزله در مراکز درمانی اظهار داشت: امکان ایمن سازی غیر سازه ای، امکان از سرگیری فعالیت مرکز درمانی، مراقبت بدون وقفه از بیماران با فراهم آوردن امکان فعالیت تجهیزات حیاتی در حین و بعد از زلزله، امکان غیر فعال کردن سامانه های حساس یا هدف به حداقل رساندن صدمه ها و خطرات احتمالی و کاهش خسارات و تلفات در مراکز درمانی همچون این مزایا است.

وی همینطور در رابطه با فرایند ادغام سامانه اخطار در زیرساخت های درمانی هم توضیحاتی را عرضه کرد و اظهار داشت: تجربیات کشورهایی نظیر آمریکا، ژاپن، مکزیک و ترکیه را در ادغام سامانه اخطار در مراکز درمانی در اختیار داریم و از آنها بهره خواهیم برد.









منبع:

1402/07/19
08:25:33
5.0 / 5
257
تگهای خبر: بیماران , تخصص , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
بریونی