چگونه خویش را برای فصول سرماخوردگی و آنفلوآنزا آماده کنیم؟

چگونه خویش را برای فصول سرماخوردگی و آنفلوآنزا آماده کنیم؟

به گزارش بریونی، با رسیدن فصل سرما بیماری های تنفسی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا شایع تر می شوند و امکان دارد شما یا اطرافیان تان را درگیر کنند.


به گزارش بریونی به نقل از «وب ام دی»، علایم این بیماری ها امکان دارد تب، گلودرد، گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه و... باشد.
پیش از شیوع گسترده سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است برای مقابله با آنها آماده شویم. این کار به ما کمک می نماید تا در صورت ابتلا، بهتر روند درمان را پشت سر بگذاریم یا از سرایت بیماری به اطرافیانمان پیشگیری نماییم.
* منابع و لوازم مورد نیاز را تهیه کنید: پیش از شروع فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا آماده باشید. دستمال کاغذی، صابون دست و ضدعفونی کننده دست به اندازه کافی تهیه کنید. همینطور ماسک های اضافی هم در دسترس داشته باشید، چونکه ثابت شده است که در مقابل انتشار ویروس ها محافظت می کنند. در صورت مریض شدن فرزندانتان هم برای گذران وقت در مواقعی که کودک دوران نقاهت و بهبودی از بیماری را می گذراند از کتاب های رنگ آمیزی، پازل ها و... استفاده کنید.
* ظرف داروی خویش را بررسی کنید: مطمئن شوید که ظرف داروی شما حاوی مسکن های ضد درد، کاهش دهنده تب، شربت های سرفه و هر داروی غیرنسخه ای (قابل تهیه بدون احتیاج به نسخه پزشک) است که هنگام مبارزه با سرماخوردگی یا آنفلوآنزا استفاده می کنید. همینطور بررسی کنید که آیا داروها با هم همپوشانی یا تداخل دارند یا خیر. همینطور دستگاه هایی مانند دماسنج و رطوبت ساز را هم بررسی کنید تا مطمئن شوید به درستی کار می کنند.
* شستن دست ها را جدی بگیرید: دست های میکروبی سبب گسترش سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شوند. دست های خویش را به مدت ۲۰ ثانیه با صابون خوب بشویید.
* برای روزهای بیماری برنامه ریزی کنید: امکان دارد به چند روز مرخصی نیاز داشته باشید. حتی اگر بیمار نشوید، امکان دارد لازم باشد از فرزندان بیمار خود مراقبت کنید. بهتر است پیش از مواجه با این موقعیت برنامه های کاری و... خویش را بررسی کنید و ببینید در صورت بیماری وضعیت چگونه خواهد بود.
* به فکر نیروی کمکی باشید: امکان دارد در صورت درگیر شدن با بیماری احتیاج به نیروی کمک داشته باشید. ببینید آیا هیچ یک از اعضای خانواده یا اطرافیان شما می توانند از فرزندان بیمارتان مراقبت کنند یا خیر.
* ضد عفونی کنید: لازم نیست تمام روز را صرف اسپری کردن هر سطحی با مواد ضدعفونی کننده باشید. امکان دارد نیاز باشد هر روز بعضی از وسایلی را که زیاد لمس می شوند - مانند دستگیره های در، کنترل تلویزیون و تلفن ها – را ضدعفونی کنید.
* در صورت ضرورت از وسایل یک بار مصرف استفاده کنید: اگر همه بیمار هستند، به جای حوله دستی از دستمال کاغذی استفاده کنید. همینطور می توانید به جای استفاده از لیوان ها از لیوان های کاغذی یک بار مصرف استفاده کنید و بعد از یک مرتبه استفاده، آنها را دور بیاندازید. با این کار کمتر احتمال دارد که میکروب ها را منتشر کنید.
* مواد غذایی سالم و مورد نیاز برای این دوران را تهیه و در صورت ضرورت در یخچال نگهداری کنید: در صورت احتیاج به چند روز استراحت و ریکاوری، می توانید برای ناهار و شام بعضی از غذاهای آسان را تهیه کنید. نوشیدنی ها و میان وعده های سالم و مورد علاقه کودکانتان را در دسترس داشته باشید.
* استراحت کنید: چه درحال کوشش برای بهبودی از سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستید یا تلاش در اجتناب از آنرا دارید، خواب کافی داشته باشید. فرزندانتان را هم بموقع بخوابانید.
* واکسن آنفلوآنزا بزنید: یکی از بهترین راه ها جهت کمک به دور نگه داشتن آنفلوآنزا از شما اینست که مطمئن شوید تمام خانواده شما واکسینه شده اند.
بر مبنای راهنمایی های «سرویس سلامت عمومی انگلیس» (ان اچ اس)، فرد مبتلا به سرماخوردگی می تواند از چند روز پیش از بروز علایم این بیماری در خود تا وقتی که این علایم به پایان برسد، ویروس آنرا در محیط اطراف پراکنده کند. پس در نخستین قدم، باید از افراد بیمار فاصله بگیرید.
بهترین راه های پیشگیری از سرماخوردگی عبارتند از:
- دست ها را مرتب با آب گرم و صابون بشویید.
- حوله یا لوازم شخصی کسی را که سرماخورده است از دیگران جدا کنید.
- در صورت تماس با ویروس به چشم ها یا بینی خود دست نزنید.
- ورزش کنید. تناسب اندام و سلامت عمومی بدن اغلب از بیمار شدن جلوگیری می کند.
- به یاد داشته باشید که واکسن آنفلوآنزا به جلوگیری از آنفلوآنزا کمک می کند؛ نه سرماخوردگی.
چگونه از سرایت سرماخوردگی به دیگران جلوگیری کنیم؟
عامل مبتلا شدن به سرماخوردگی، ویروس می باشد و به سادگی به افراد دیگر سرایت می کند. تا وقتی که همه عوارض بیماری از بین نرود، فرد مبتلا «ناقل» است و این بازه انتقال معمولاً یک تا دو هفته طول می کشد.
ویروس سرماخوردگی با ترشحات سرفه و عطسه منتقل می شود و می تواند ۲۴ ساعت روی دست ها و سطوح زنده بماند. پس اگر شخص بیماری در اتاق بود، تا یک روز بعد از آن، هنگام لمس اشیا محتاط باشید.
دستمال های کاغذی استفاده شده هم از دیگر منابع انتقال میکروب سرماخوردگی است. هیچگاه آنها را روی میز کنار تخت یا در جیبتان نگه ندارید. در نخستین فرصت ممکن، این منابع میکروب را راهی سطل زباله دردار کنید.
سراغ آنتی بیوتیک ها نروید
به گزارش ایندیپندنت، پزشکان برای درمان سرماخوردگی آنتی بیوتیک تجویز نمی کنند. دلیل آن هم روشن است: آنتی بیوتیک نه عوارض این بیماری را تسکین می دهد و نه تاثیری روی سرعت بهبودی خواهد داشت، چون کاربرد آنها برای از بین بردن عفونت های باکتریایی است؛ درحالیکه سرماخوردگی بیماری ویروسی است.
درمان خانگی
درصورتیکه زمان و شرایطش مهیا باشد، بدن فردی معمولی که به بیماری های مزمن یا نقص ایمنی مبتلا نباشد، می تواند به سادگی با سرماخوردگی روبرو شود.
دو نکته کلیدی جهت کمک به بهبود سریع تر، استراحت و خواب است.
برای پیشگیری از کم آبی بدن (هنگام مبتلا شدن به سرماخوردگی) هم مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید.
قرقره آب نمک هم برای تسکین گلودرد خوب است اما برای کودکان سفارش نمی شود.
هرچند گفته می شود که برای درمان سرماخوردگی اغلب نیازی نیست به پزشک رجوع نماییم اما اگر احساس کسالت شما برطرف نشد، می توانید از پزشک داروساز در داروخانه کمک بگیرید.
داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی زیادی در بازار و داروخانه ها موجود است که پزشک داروساز می تواند در انتخاب درست یکی از آنها به شما کمک نماید.
داروهای سرماخوردگیِ بدون احتیاج به نسخه
مسکن هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درد را کم می کنند و اثر تب بر دارند.
انسداد بینی را با افشانه ها یا قرص های ضداحتقان برطرف کنید.
داروهای ضداحتقان نباید به کودکان زیر شش سال داده شود. کودکان شش تا ۱۲ ساله هم نباید آنها را بیشتر از پنج روز مصرف کنند.
همینطور بعضی از این داروها برای کودکان، نوزادان و زنان آبستن مناسب نیستند.




منبع:

1402/09/13
09:06:55
5.0 / 5
236
تگهای خبر: پزشك , دستگاه , سلامت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
بریونی