غذاهای فوق فرآوری شده خطر مرگ زودرس را می افزایند
بریونی: بررسی جدید شواهد نشان میدهد که هر چه فرد دائماً غذای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف کند، خطر مرگ زودرس در او بیشتر می شود.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی یک فرد، خطر مرگ زودرس بهر دلیلی را ۳ درصد می افزاید.
تخمین زده می شود که این غذاهای تولید شده صنعتی مسئول ده ها هزار مرگ زودرس در سرتاسر جهان هستند.
به گفته پژوهشگران، ایالات متحده بالاترین میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را دارد که بالاتر از ۵۴ درصد از رژیم غذایی متوسط آمریکایی ها را تشکیل می دهد.
«ادواردو نیلسون»، محقق ارشد بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «این یافته ها نشان میدهد سیاست هایی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را کم می کنند، به شدت در سطح جهان مورد نیاز هستند و الگوهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای تازه و کم فرآوری شده محلی را ترویج می دهند.»
غذاهای فوق فرآوری شده عمدتا از موادی مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی تولید می شوند. آنها همین طور حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها. نمونه هایی از این مواد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش های سرد غذاهای آماده.
محققان در یادداشت های پیش زمینه گفتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با ۳۲ مشکل سلامتی همچون بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت، تعدادی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط می باشد.
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های مطالعات قبلی در مورد مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در هشت کشور- استرالیا، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، مکزیک، انگلستان و ایالات متحده- را جمع آوری کردند.
سپس این تیم میزان غذاهای فوق فرآوری شده را در رژیم های غذایی افراد عادی از هر یک از کشورها ارزیابی کرد.
کلمبیا پایین ترین میزان را داشت، با غذاهای فوق فرآوری شده که حدود ۱۵٪ از کالری دریافتی روزانه را تشکیل می دادند، و ایالات متحده بیشترین میزان را داشت. انگلستان با بالاتر از ۵۳٪ از کالری دریافتی روزانه، بعد از آمریکا قرار گرفت.
سپس پژوهشگران درصد مرگ و میر زودرس در هر کشور ناشی از اثرات سلامتی غذاهای فوق فرآوری شده را محاسبه کردند. میزان مرگ و میر از حدود ۴٪ در کلمبیا و برزیل تا نزدیک به ۱۴٪ در ایالات متحده و بریتانیا متغیر بود.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب