راه اندازی مرکز تعالی سلامت جهانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش بریونی، بنیان گذار مرکز تعالی سلامت جهانی از راه اندازی مرکز تعالی سلامت جهانی در فضایی بیش از ۳۶۰ متر مربع در دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران آگاهی داد و اظهار داشت: این مرکز مقرر است به عنوان هاب آموزش سلامت جهانی، دیپلماسی سلامت و حکمرانی سلامت در منطقه فعالیت کند.
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسین تکیان، استاد سیاستگذاری سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیان گذار مرکز تعالی سلامت جهانی، با طرحی نوآورانه در هجدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری انتخاب|شد.
طرح وی با عنوان «طراحی، اجرا و ارزشیابی دوره کارشناسی ارشد سلامت جهانی بر مبنای نیازسنجی منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا» و با مشارکت دانشگاه های اروپایی تدوین شده است.
به قول دکتر تکیان، بیشتر از ۶۰ درصد سرفصل های این دوره برای اولین بار در کشور عرضه می شود. سرفصل هایی نظیر تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر سلامت، سلامت مهاجران، و کاربرد شبکه های اجتماعی در آموزش و ارتباطات سلامت، همچون نوآوری های این دوره هستند.
دکتر تکیان ضمن اشاره به ابعاد این طرح، عنوان کرد: این برنامه در جهت ظرفیت سازی و ایجاد رشته نوین سلامت جهانی (Global Health) طراحی شده که برای اولین بار در منطقه مدیترانه شرقی و شمال آفریقا درحال اجراست. این دوره نه تنها در سطح ملی بلکه در ابعاد فرامنطقه ای مطرح است و بطور دقیق تر در دانشگاه علوم پزشکی تهران و با تأسیس مرکز تعالی سلامت جهانی عملیاتی شده است.
وی در رابطه با روند تدوین و اجرای این برنامه اضافه کرد: برای تحقق این هدف، کنسرسیومی متشکل از دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، و سه دانشگاه معتبر اروپایی شامل دانشگاه ماستریخت هلند (به عنوان شریک اصلی)، دانشگاه هایدلبرگ آلمان و دانشگاه تمپرای فنلاند تشکیل شد.
دکتر تکیان ضمن اشاره به فرایند طراحی برنامه درسی این دوره اظهار داشت: با استفاده از مدل ۱۰مرحله ای هاردن و روش «هم راستایی سازنده»(Constructive Alignment)، کاریکولومی تدوین کردیم که بر مبنای نیازسنجی دقیق از منطقه و شناسایی هفت چالش اصلی سلامت طراحی شده است. همچون نگاههای آموزشی این برنامه میتوان به آموزش مبتنی بر شایستگی (Competency-Based)، یادگیری مبتنی بر مساله (Problem-Based) و مطالعات موردی (Case Study) اشاره نمود.
وی ادامه داد: بیشتر از ۶۰ درصد سرفصل های این دوره برای اولین بار در کشور عرضه می شود. سرفصل هایی نظیر تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر سلامت، سلامت مهاجران، و کاربرد شبکه های اجتماعی در آموزش و ارتباطات سلامت، همچون نوآوری های این دوره هستند.
دکتر تکیان از طریق اندازی مرکز تعالی سلامت جهانی در فضایی بالغ بر ۳۶۰ متر مربع در دانشکده بهداشت اطلاع داد و اظهار داشت: این مرکز مقرر است بعنوان هاب آموزش سلامت جهانی، دیپلماسی سلامت و حکمرانی سلامت در منطقه فعالیت کند. فضای آموزشی آن با استفاده از روش های نوین تدریس مانند بازی سازی، شبیه سازی، تدریس معکوس، یادگیری مشارکتی و آموزش بزرگسالان طراحی شده است. آموزش ها به شکل حضوری، مجازی و ترکیبی (هایبرید) برگزار می گردد.
وی با تاکید بر اهمیت رویکرد جهانی در سلامت اظهار نمود: چالش هایی مانند بیماری های نوپدید، بحران های انسانی، مهاجرت، تغییرات اقلیمی و مخاطرات زیست محیطی، از مرزهای جغرافیایی عبور می کنند. بنابراین، بدون مشارکت بین المللی و نگرش جهانی، نمی توان به بهداشت پایدار دست پیداکرد. این برنامه تلاش می کند تا ایران را در جایگاه پیشرو منطقه در حوزه آموزش و دیپلماسی سلامت قرار دهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همینطور اعلام نمود: برنامه کارشناسی ارشد سلامت جهانی بعد از تصویب در شورایعالی برنامه ریزی وزارت بهداشت و کمیته تطبیق، آماده اجراست. از شهریور سال جاری، اولین گروه دانشجویان بین المللی در این رشته جذب خواهند شد و از سال آینده، اولین گروه از دانشجویان ایرانی هم پذیرش خواهند شد.
وی ضمن اشاره به نقش آفرینی بیشتر از ۴۰ متخصص داخلی و بین المللی در تدوین این برنامه اضافه کرد: در تدوین این برنامه، اساتید برجسته ای از رشته های مختلف همچون مدیریت، اقتصاد سلامت، بلایا، تغذیه، جامعه شناسی، اخلاق پزشکی و سیاستگذاری سلامت همکاری کردند. این همکاری گسترده بیشتر از ۱۸ ماه به طول انجامید.
دکتر تکیان ضمن ابراز تقدیر از مسؤلان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC)، معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دبیرخانه جشنواره شهید مطهری اظهار داشت: از حمایت های صورت گرفته در راه توسعه این طرح سپاسگزارم. امیدوارم این برنامه الگویی موفق برای منطقه باشد و جایگاه علمی و آموزشی ایران را در زمینه بین المللی ارتقا دهد.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب