تاکید بر رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع غذای نذری
به گزارش بریونی، هم زمان با ایام محرم، وزارت بهداشت بر رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در تهیه و توزیع غذای نذری برای حفظ سلامت عزاداران تاکید کرد.
به گزارش بریونی به نقل از وبدا، با شروع ایام عزاداری ماه محرم و افزایش تهیه و توزیع غذای نذری در سطح کشور، وزارت بهداشت بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در تمام مراحل تهیه، پخت و توزیع غذا تاکید کرد و هدف از این سفارش ها، پیش گیری از بروز بیماریهای در رابطه با غذا و حفظ سلامت عزاداران است. در این راستا، سفارش می شود که گوشت و برنج بصورت کامل پخته شوند و از مصرف غذاهای نیم پز یا مانده بطور جدی پرهیز شود. همین طور نگهداری طولانی غذا در دمای محیط می تواند خطر رشد میکروارگانیسم ها را افزایش دهد؛ بدین سبب باید از این کار خودداری شود. برای بسته بندی و توزیع غذا، استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب، ترجیحاً از نوع گیاهی یا آلومینیومی و مقاوم در مقابل حرارت، سفارش می شود و تماس مستقیم دست با غذا نیز باید بطور کامل اجتناب شود و پروسه پخت و توزیع تنها توسط افرادی که از سلامت کامل برخوردار بوده و فاقد هرگونه علایم بیماری هستند انجام گیرد. وجود سیستم تهویه مناسب همچون پنجره، هواکش یا فن در محل پخت غذا ضرورت دارد. همین طور باید وسایل و ظروف آشپزخانه روزانه شسته و ضدعفونی شوند و از آب سالم و بهداشتی برای پخت، شرب، وضو و شست وشو استفاده گردد. در کنار این موارد، دفع بهداشتی فاضلاب و زباله ها از اهمیت بالایی برخوردارست و باید از تجمع زباله و پسماند در اطراف محل تهیه یا توزیع غذا جلوگیری شود و اطمینان از سلامت آب آشامیدنی مورد استفاده نیز یکی از مهم ترین اصولی است که سلامت عمومی را تضمین می نماید. رعایت این نکات بهداشتی، ضمن پیشرفت کیفیت خدمات نذری، نقش مؤثری در حفظ سلامت عمومی جامعه و پیش گیری از بروز بیماریها ایفا می کند و اقدامی مسئولانه در کنار عمل خیر تلقی می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب