بشقاب غذای سالمندان چه طور باید باشد

بشقاب غذای سالمندان چه طور باید باشد

به گزارش بریونی، یک متخصص تغذیه اظهار داشت: سالمندان بالاتر از سایر گروه ها مستعد ابتلاء به افزایش فشارخون، چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی آنها داشته باشیم.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، علی اکبر محمدی اضافه کرد: سالمندان به علت شیوع بیشتر فشار خون، چربی خون و سرطان در این سنین، باید توجه ویژه ای به تغذیه و فعالیت بدنی خود داشته باشند. وی، مدل «بشقاب من» را بعنوان الگوی ثابت غذایی معرفی نمود و اظهار داشت: مصرف چربی های اشباع و ترانس را باید به حداقل رساند. محمدی به اهمیت ویژه تغذیه و سلامت در دوران سالمندی اشاره نمود و اضافه کرد: سالمندان بیشتر از سایر گروه ها مستعد ابتلاء به افزایش فشار خون، افزایش چربی خون و سرطان هستند و باید توجه بیشتری به تغذیه و فعالیت بدنی داشته باشند. وی به اهمیت مدیریت وزن اشاره نمود و اظهار داشت: مطالعات نشان دادند که مابین ۶۰ تا ۸۰ سالگی، افزایش BMI (نمایه توده بدنی) به دلایل مختلف همچون کم تحرکی مشاهده می شود. افزایش وزن، بروز برخی بیماری ها را آسان تر می کند. محمدی بر ضرورت استفاده از همه گروههای غذایی بشکل متنوع و متعادل تاکید و اشاره کرد: در سالمندی باید از غلات کامل، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشت ها و حبوبات استفاده گردد. این دکترای تخصصی تغذیه در مورد مصرف چربی ها، اظهار داشت: حذف کامل چربی ها اشتباه است اما مصرف چربی های اشباع و ترانس باید به حداقل برسد. همچنین، منابع پروتئین باکیفیت مانند انواع ماهی (قزل آلا)، تخم مرغ و لبنیات، اسیدهای آمینه ضروری بدن را تأمین می کنند. محمدی، الگوی غذایی «بشقاب من» را راهکاری مؤثر برای این گروه سنی معرفی نمود و اضافه کرد: نصف بشقاب، باید حاوی سبزیجات و میوه ها باشد. یک چهارم بشقاب، باید به غلات کامل (نان، برنج، ماکارانی) اختصاص پیدا کند. یک چهارم باقی مانده، باید تأمین کننده پروتئین ها باشد. وی در گفتگو با رادیوسلامت، سفارش کرد: لبنیات در کنار این رژیم مصرف شود تا به سلامت کلی کمک نماید. در زمینه پخت و پز، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل رسانده و غذاها را به شکل تفت داده، آب پز یا گریل شده طبخ کنند. محمدی در مورد مکمل ها اظهار داشت: اگر ویتامین D آنها کمتر از ۳۰ است، به مدت ۸ هفته، هفته ای یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی میل کنند. اگر میزان ویتامین D بالای ۳۰ است، روزانه از قرص ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ واحدی استفاده نمایند. همچنین، ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در معرض آفتاب برای تولید ویتامین D در بدن مفید می باشد.
به طور خلاصه، در حوزه پخت و پز، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل رسانده و غذاها را به صورت تفت داده، آب پز یا گریل شده طبخ کنند. محمدی در مورد مکمل ها گفت: اگر ویتامین D آنها کمتر از ۳۰ است، به مدت ۸ هفته، هفته ای یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی میل کنند.


منبع:

1404/08/30
10:10:47
5.0 / 5
4
تگهای خبر: پروتئین , تخصص , تولید , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بریونی