گزارش بریونی به نقل از مهر؛

وضعیت باقیمانده سموم در سفره غذایی مردم، بررسی۲۴نوع محصول كشاورزی

وضعیت باقیمانده سموم در سفره غذایی مردم، بررسی۲۴نوع محصول كشاورزی

بریونی: وضعیت باقیمانده سموم در فرآورده های كشاورزی، از اهمیت زیادی در سفره غذایی مردم برخوردار است، بطوریكه سازمان غذا و دارو، بررسی این مورد را در دستور كار قرار داده است.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، مبحث استفاده از آفات كش ها و كودهای شیمیایی در مزارع و باغات، در این سال ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بطوریكه سازمان غذا و دارو، برنامه ویژه ای برای بررسی سلامت محصولات كشاورزی در دستور كار قرار داده است. اما، نكته ای كه نباید فراموش كرد، این است كه كارشناسان حوزه كشاورزی بر این عقیده اند كه استفاده از سم با كیفیت تولید داخل، نه تنها هیچ خطری برای محصولات و سلامت سفره های غذایی مردم ندارد، بلكه می تواند به كیفیت محصولات هم كمك نماید. در همین ارتباط، وحید مفید مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به برنامه جهاد كشاورزی برای شناسنامه دار كردن محصولات كشاورزی، اظهار داشت: گام اول در زمینه بررسی باقیمانده سموم در محصولات كشاورزی و فرآورده های غذایی، شناسنامه دار كردن مزارع و باغات است. بر مبنای قوانین موجود شورای عالی امنیت غذایی و همینطور برنامه های توسعه پنجم و ششم طی چند ماه آینده وزارت جهاد كشاورزی نخستین گروه از مزارع دارای شناسنامه را معرفی خواهد نمود. وی با عنوان این مطلب كه محصولات كشاورزی در میادین میوه و تره بار نمونه برداری می شوند، اضافه كرد: برنامه سازمان غذا و دارو برای سال جاری این است كه ۲۴ نوع محصول كشاورزی را از نظر میزان باقیمانده سموم آفت كش و ۱۵ نوع محصول را از نظر میزان باقیمانده فلزات سنگین و نیترات بررسی كند. به قول مفید، در سال قبل ۱۵ نوع محصول از نظر باقیمانده سموم و ۱۰ نوع محصول هم از نظر میزان نیترات و فلزات سنگین نمونه برداری شدند. وی به پایش باقیمانده سموم برنج در سه استان گیلان، مازندران و گلستان، اظهار داشت: پایش باقیمانده سموم برای نخستین بار در برنج انجام شد كه گزارش ها نشان داد مشكل خاصی ندارند. در همین ارتباط، مسعود گیل آبادی رئیس انجمن تولیدكنندگان سموم ایران، با عنوان این مطلب كه ۵۰ درصد مواد اولیه سموم در داخل تولید می شود، اظهار داشت: متاسفانه برخی سموم وارداتی بر پایه آب هستند و ما بابت این سم ها ارز می دهیم. در حالیكه سم تولید داخل، از كیفیت مطلوبی برخوردار می باشد. وی، خواهان جلوگیری از قاچاق سموم آماده مصرف بی كیفیت به بازار شد و اضافه كرد: باید جلوی ورود غیرقانونی سموم آماده به كشور گرفته شود چونكه این محصولات كیفیت لازم را ندارند و برای سلامت مردم مضر هستند. رئیس انجمن صنایع تولید كننده سموم كشور اظهار داشت: برخی سموم با عنایت به پرخطر بودن از چرخه عرضه در بازار حذف شده اند اما امكان دارد با وجود ممنوعیت چندین سال در نمایندگی ها باقی مانده باشد چونكه فروشندگان با عنایت به آنكه پول این محصولات را پرداخت كرده اند حاضر نمی شوند از عرضه این محصولات به بازار اجتناب كنند.

گیل آبادی افزود: تاریخ مصرف سموم كشاورزی حداكثر دو سال است اما مشاهده شده است كه كالاهایی كه تاریخ مصرف آن بیش از ۵ سال است دوباره تست و اصلاح گردد اما در این صورت تنها مجاز به تاریخ زنی یكساله هستند. در مواردی هم بر خلاف انجام تست و اصلاحات لازم این سموم با قیمت های خیلی ارزان وارد بازار شده و كشاورزان با عنایت به قیمت پایینی كه این محصول دارد آن را خریداری نموده و به تاریخ مصرف آن توجهی نمی كنند. در همین ارتباط، سمیره صباح معاون اداره كل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: آفت كش بعنوان یكی از مهمترین ابزار كار، باید كاملا مطابق ضوابط بین المللی و مرغوب بوده و كیفیت آن در زمان مصرف تغییر نكند. زیرا، اصول علمی حفظ نباتات ایجاب می كند كه با مصرف كمتر یك آفت كش، بیشترین نتیجه حاصل شود، بطوریكه آسیبی به محیط زیست و سلامت انسان ها وارد نشود. وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو برنامه بررسی ملی باقیمانده سموم و آفات، فلزات سنگین و نیترات را در محصولات كشاورزی طراحی نموده و از ابتدای سال ۹۳ این برنامه ها را به ۱۰ مركز دانشگاهی كه واحد دانشگاهی در كشور محسوب می شوند، ابلاغ كرده است. به همین منظور دانشگاه ها موظف شدند با عنایت به برنامه پنجم توسعه از محصولات مختلف كشاورزی در فواصل زمانی سه ماهه نمونه برداری و بعد از شناسایی مواد كشاورزی دارای سموم و فلزات سنگین بیش از اندازه، ضوابط و اقدامات لازم را انجام دهند.

1397/06/16
00:38:57
5.0 / 5
4654
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بریونی