مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد؛

خطر افزایش ناامنی غذایی در مناطق محروم کشور

خطر افزایش ناامنی غذایی در مناطق محروم کشور

به گزارش بریونی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که ایران هم از تهدیدات سوءتغذیه در امان نیست، اظهار داشت: می طلبد اقدامات فوری برای پشتیبانی از اقشار صدمه پذیر صورت بگیرد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، زهرا عبداللهی به مناسب روز جهانی غذا، گفت: بیشتر از ۳ میلیارد نفر (حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان) توانایی تهیه رژیم غذایی سالم را ندارند. بر مبنای برآوردهای اخیر ۴۱ میلیون نفر در ۴۳ کشور جهان در معرض خطر قحطی هستند. در سال ۲۰۱۹، این رقم ۲۷ میلیون نفر بوده است. وی ادامه داد: بیشتر از ۲ میلیارد نفر مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند به سبب الگوی غذایی غلط و کم تحرکی. سالانه ۴.۳ میلیون نفر بزرگسال در اثر چاقی در جهان می میرند. علاوه بر این ۴۴ درصد بار دیابت، ۲۳ درصد بار بیماری ایسکمیک قلبی و ۷ تا ۴۱ درصد سرطان ها مربوط به چاقی است. عبداللهی افزود: ۱۴ درصد مواد غذایی در دنیا طی کاشت، برداشت، ذخیره و حمل و نقل از بین می رود و ۱۷ درصد مواد غذایی هم توسط مصرف کننده هدر می رود. جمعیت شهری در جهان ۵۵ درصد بالا رفته است که تا سال ۲۰۵۰ به ۶۸ درصد می رسد.۳۰ درصد کودکان دنیا سوءتغذیه دارندمدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: در سال ۲۰۲۰ بین ۷۲۰ تا ۸۱۱ میلیون نفر با گرسنگی مواجهند. این آمار نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۶۱ میلیون نفر بیشتر شد ه است. حداقل ۳۰ درصد کودکان دنیا از سوءتغذیه شدید رنج می برند. عبداللهی اضافه کرد: نقش غذا و چگونگی تغذیه افراد یک جامعه در سلامت، بار بیماری و کارآیی و ارتباط آن با توسعه اقتصادی طی تحقیقات وسیع جهانی به اثبات رسیده و نشان داده شده است که سرمایه گذاری در تأمین غذای سالم و سلامت تغذیه ای مردم نه تنها با صرفه و اقتصادیست بلکه از ضروریات غیر قابل اجتناب ملی به حساب می آید.تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهترعبداللهی افزود: روز جهانی غذا ۲۰۲۱ در دومین سال همه گیری کووید ۱۹ و آثار گسترده آن در جهان با شعار "آینده ما حاصل اقداماتی است که امروز انجام می دهیم. تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر" برگزار می گردد و به کشورهای جهان اخطار می دهد که باتوجه به تبعات اقتصادی کرونا، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت مواد غذایی باید برای جلوگیری از افزایش ناامنی غذایی و سوءتغذیه در سالهای آتی برای ایجاد یک سیستم پایدار تأمین غذا برنامه ریزی کنند. وی ادامه داد: در آخرین گزارش فائو (۲۰۲۰) «امنیت غذایی و تغذیه در جهان»، بعنوان زنگ خطری جدی برای بشریت و رهبران جهانی به صدا درآمده است. این گزارش با اشاره به ده ها میلیون نفر که در پنج سال قبل به تعداد افراد گرسنه و گرفتار سوءتغذیه مزمن افزوده شده است، نشان میدهد که شمار گرسنگان و افراد مبتلا به سوءتغذیه و فقر مزمن غذایی در جهان کماکان درحال افزایش است و این روند با شرایط موجود بخصوص با ظهور عالم گیر کووید ۱۹ تسریع می شود. وی گفت: این گزارش مبین آن است که در سال ۲۰۲۰ بین ۷۲۰ تا ۸۱۱ میلیون نفر در جهان با گرسنگی مواجه بوده اند که نسبت به سال ۲۰۱۹، به مفهوم ۱۶۱ میلیون نفر به افراد گرسنه در جهان افزوده شده است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: مطابق این گزارش، جهان برای محو گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ در راه پیشبینی شده و روند مطلوب حرکت نمی کند و علی‏رغم برخی پیشرفت ها، بیشتر شاخص ها در دستیابی به اهداف تغذیه ای جهانی ناامید کننده است. عبداللهی اضافه کرد: امنیت غذایی و کیفیت تغذیه، در میان صدمه پذیرترین گروههای جمعیتی به سبب اپیدمی همه گیر کووید ۱۹ و تأثیرات منفی آن در ابعاد اقتصادی و اجتماعی، تشدید خواهد شد و اثرات بسیار مخربی بر دستاوردهای مبارزه با گرسنگی در سه دهه گذشته خواهد داشت. وی بیان داشت: ایران هم از این تهدید در امان نیست و در وضعیت فعلی بحران کرونا، به سبب کاهش درآمد و از دست دادن شغل در بعضی لایه های جمعیتی، تحریم های ناجوانمردانه، افزایش قیمت جهانی غذا و تورم خطر افزایش ناامنی غذایی بخصوص در مناطق محروم کشور وجود دارد و می طلبد که اقدامات فوری برای پشتیبانی از اقشار صدمه پذیر جامعه توسط بخش های ذی ربط به مورد اجرا گذاشته شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: با اقدامات و برنامه های اجرا شده در چارچوب شبکه های بهداشتی درمانی کشور و مشارکت بخش های توسعه، کشور ما طی بیشتر از دو دهه دستاوردهای قابل توجهی در کاهش سوءتغذیه کودکان و مادران آبستن و کمبود ریزمغذی ها به دست آمده است و در وضعیت فعلی بحران کرونا در جهان و تبعات اقتصادی آن، افزایش قیمت مواد غذایی و خشکسالی بیم آن می رود که مجدداً با شیوع سوءتغذیه در اقشار کم درآمد و گروههای صدمه پذیر تغذیه ای مواجه شویم. عبداللهی اشاره کرد: دفتر بهبود تغذیه جامعه باتوجه به شرایط فعلی، برنامه حمایت تغذیه ای مادران آبستن و کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند را با همکاری کمیته امداد امام (ره) در دست اجرا دارد. وی ادامه داد: با همکاری مستقیم این دفتر طرح کمک معیشت توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دو سال گذاشته برای خانوارهای ناامن غذایی هم به اجرا در آمده است. عبداللهی افزود: کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز بهداشت استان، شهرستان و مراکز خدمات جامع سلامت به عرضه خدمات مشاوره تغذیه و آموزش و فرهنگ سازی تغذیه صحیح مشغولند و خدمات ارزشمندی در چارچوب طرح شهید سلیمانی به خانواده های مبتلایان به کرونا را عرضه کرده و می کنند. وی اظهار داشت: مشاوره تغذیه از راه سامانه تلفنی ۴۰۳۰ در حوزه نحوه تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل بیماری کرونا در دوره ابتلاء و نقاهت و عرضه مشاوره به افراد مبتلا به کرونا و پیگیری وضعیت تغذیه آنها توسط این عزیزان به مردم کشور عرضه می شود.سوءتغذیه ناشی از کم خوری و بدخوریعبداللهی اشاره کرد: آنچه مسلم است علاوه بر مراقبت ها ی تغذیه ای که در شبکه های بهداشتی درمانی کشور توسط بهورزان، مراقبین سلامت و کارشناسان تغذیه به مردم عرضه می شود، در سطح سیاست گذاری های کلان امنیت غذا و تغذیه، اقدامات دیگری همچون کنترل و نظارت جدی بر قیمت مواد غذایی، در نظر گرفتن یارانه های غذایی برای دهک های درآمدی پایین در زنجیره تولید، عرضه و مصرف غذا و اتخاذ تدابیری جهت کاهش ضایعات و هدر رفت مواد غذایی حائز اهمیت می باشد تا بتوان خطر ناامنی غذایی، بروز سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی ها و عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیر واگیر شایع ازجمله بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سرطان ها را کنترل کرد. او در آخر بیان کرد: ناامنی غذایی و اشکال مختلف سوءتغذیه ناشی از کم خوری و بدخوری علاوه بر تأثیرات نامطلوب جسمانی، بر سلامت اجتماعی و روانی جامعه هم تاثیر سو دارد. بدین جهت تأمین امنیت غذا و تغذیه برای جامعه باید یکی از اهداف کلان برنامه ریزی های توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور باشد.


منبع:

1400/07/27
09:42:29
5.0 / 5
260
تگهای خبر: آموزش , تولید , چاقی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بریونی