مدیركل دفتر طب ایرانی عنوان كرد؛

تغذیه روزه داران از دیدگاه طب ایرانی

تغذیه روزه داران از دیدگاه طب ایرانی

بریونی: به گزارش بریونی، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در مورد تغذیه از دیدگاه طب ایرانی در ماه مبارک رمضان، توضیحاتی عرضه داد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، نفیسه حسینی یکتا، با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، سفارش هایی را بر اساس آموزه های طب ایرانی برای بهره مندی هرچه بیشتر روزه داران از برکات این ماه پر خیر، بیان و تصریح کرد: طب ایرانی با عنایت به قدمت چندین هزارساله خود و تأکیدی که بر اصلاح سبک زندگی و حفظ تندرستی دارد، ظرفیتی غنی در جهت ترویج خودمراقبتی بوده و پیروی از آموزه های این مکتب طبی، تاثیر بسزایی در جلوگیری از بروز بیماری ها و ارتقای سلامت جامعه دارد. وی، خوردن و ‌نوشیدن را یکی از اصول مهم شش گانه در طب ایرانی دانست و اظهار داشت: در مکتب طب ایرانی تدابیر ویژه ای در مورد اصلاح شیوه های خوردن و آشامیدن، بر اساس مزاج افراد، مزاج انواع مواد خوراکی، زمان مناسب خوردن و ‌نوشیدن و … وجود دارد که به کار بستن آنها در ایام معمول و همینطور ماه مبارک رمضان، از عوارض تغذیه نامناسب بر بدن می کاهد. حسینی یکتا ضمن اشاره به ساعات طولانی روزه داری، نوشیدن آب سرد و یا هر نوشیدنی سرد دیگر را هنگام افطار اقدامی صدمه رسان به معده و عامل ضعف این عضو در هضم غذا دانست و تصریح کرد: مناسب می باشد افطار با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین و سبک، ساده و زودهضم آغاز شود و بهترین گزینه، مصرف خرما، عسل، انجیر یا کشمش به همراه یک نوشیدنی گرم است، چونکه علاوه بر افزایش سریع قند خون و رفع ضعف قوا، سبب تضعیف عملکرد معده نشده و مانع پرخوری می شود. وی، مصرف سبزی خوردن به همراه سبزی خرفه را که مؤثر در رفع تشنگی است، بعنوان دیگر سفارش تغذیه ای در وعده افطار بیان کرد و اضافه کرد: این کار از بروز یبوست در اثر روزه داری جلوگیری کرده و مصرف سبزی های پخته در وعده سحری هم برای این منظور سفارش می شود. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از مصرف متعادل سبزیجات و میوه جات تازه و مواد لعاب دار مانند نوشیدن شربت خاکشیر، بعنوان راهکار دیگری برای رفع عطش در طول روزه داری یاد کرد و افزود: یک تا یک ساعت و نیم پس از افطار، زمان مناسبی برای مصرف میوه است و نوشیدن آب میوه های طبیعی هم علاوه بر این که باعث کاهش شدت عطش می شود، منبع مفیدی برای تأمین املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن به حساب می آید. حسینی یکتا با سفارش به پرهیز از پرخوری و روی هم خوری که عامل ضعف معده در انجام عمل هضم است، اظهار داشت: مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضمی متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، باعث سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می کاهد. وی بر مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک ساعت و نیم بعد از آن، برای پیشگیری از سو هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، تصریح کرد و اضافه کرد: مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ شده و پرچرب، نشاسته دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از اندازه گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با سفارش به خوابیدن در فاصله بین افطار تا سحر، اظهار داشت: خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری مؤثر است و با عنایت به روزه داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز هم برای تجدید قوای سیستم های بدن، به شرطی که قبل از غروب آفتاب نباشد، سفارش می شود. وی، یک تا دو ساعت پس از خوردن سحری را زمان مناسبی برای ورزش کردن در ماه رمضان دانست و اضافه کرد: ورزش کردن در اوج گرسنگی به هیچ عنوان سفارش نمی شود و برای پیشگیری از بروز تشنگی در اثر آن، نباید در ساعات گرم روز و یا در مکانهای گرم ورزش کرد.

1402/01/08
18:31:01
5.0 / 5
315
تگهای خبر: خوراك , خوراكی , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
بریونی