روز جهانی مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی،

کدام کشورها قوانین سختی در مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر دارند؟

کدام کشورها قوانین سختی در مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر دارند؟

به گزارش بریونی، خراسان رضوی هر ساله در ۲۶ ماه ژوئن، مراسم روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی که بعنوان روز جهانی مواد مخدر هم شناخته می شود، برای ترویج تلاشهای جهانی در جهت حذف سوءمصرف مواد مخدر برگزار می گردد.


تمرکز کمپین سال جاری افزایش آگاهی در مورد اهمیت رفتار توام با همدلی و احترام با افرادی است که درگیر مصرف مواد مخدر هستند. این مورد بر اهمیت عرضه خدمات مبتنی بر شواهد و داوطلبانه به همه و در عین حال عرضه جایگزین هایی برای مجازات تاکید می کند. پیشگیری در اولویت قرار دارد و از رویکرد دلسوزانه حمایت می شود. علاوه بر این، این کمپین با تشویق به استفاده از زبان و نگرش های محترمانه و بدون قضاوت، با انگ و تبعیض که مصرف کنندگان مواد با آن مواجهند، مبارزه می کند.
موضوع روز جهانی مواد مخدر ۲۰۲۳
شعار سال جاری روز جهانی مواد مخدر «مردم، اول انگ و تبعیض را متوقف سپس پیشگیری را تقویت کنید» است. مشکل جهانی مواد مخدر یک مساله پیچیده است که میلیونها نفر را در سراسر دنیا تحت تأثیر قرار می دهد. خیلی از افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند با انگ و تبعیض مواجه می شوند که می تواند به سلامت جسمی و روانی آنان صدمه بیشتری وارد کند و این افراد را از دسترسی به کمک مورد نیاز باز دارد. دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) اهمیت اتخاذ رویکرد مردم محور در سیاست های مواد مخدر، با تمرکز بر حقوق بشر، شفقت، و شیوه های مبتنی بر شواهد را بیان می کند.


اهمیت روز جهانی مواد مخدر ۲۰۲۳
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد اهمیت اتخاذ رویکرد مردم محور به سیاست های مواد مخدر، با تمرکز بر حقوق بشر، شفقت، و شیوه های مبتنی بر شواهد را سفارش کرده است. مشکل جهانی مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی مسائل پیچیده ای است که میلیونها نفر را در سراسر دنیا تحت تأثیر قرار می دهد. این مسائل همچنان تهدیدی قابل توجه برای افراد، خانواده ها و جوامع در سراسر دنیا است.
تاریخچه روز جهانی مواد مخدر
در کنفرانس بین المللی سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی که در ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷ در وین برگزار شد، سفارش کردند که سالانه روزی برای بزرگداشت مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی برگزار گردد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هفتم دسامبر ۱۹۸۷ تصمیم گرفت ۲۶ ژوئن را بعنوان روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی نامگذاری کند. این روز برای پشتیبانی از تلاشهای آنان در عاری کردن جامعه از مواد مخدر انجام شد. آگاهی در مورد سوءمصرف مواد مخدر می تواند از روی آوردن افراد به مواد خطرناک جلوگیری نماید. تاریخ ۲۶ ژوئن، یادآور لغو تجارت تریاک در هومن، گوانگدونگ توسط لین زکسو است. این رویداد در ۲۵ ژوئن ۱۸۳۹، درست چند روز پیش از شروع نخستین جنگ تریاک در چین رخ داد.
مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر
طبق گزارش جهانی مواد مخدر در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۸۴ میلیون نفر در سراسر دنیا مواد مخدر مصرف می کردند که بیشتر از ۱۱ میلیون نفر آنان تزریق مواد مخدر داشتند. همه ما از رشد مداوم و کنترل نشده بازارهای جهانی مواد مخدر غیرقانونی و تأثیر آن بر جوامع در سراسر دنیا آگاه هستیم. از جنایت خشونت آمیز، تا ویرانی و از دست دادن زندگی همینطور زندانی شدن دسته جمعی، تلفات غیرقابل تحمل و سنگین است اما اگر مواد مخدر زندگی ها را نابود می کند، همین مورد می تواند در مورد سیاست های مواد مخدر هم صادق باشد.


کشورهایی که مجازات های شدیدی در مبارزه با مواد مخدر اعمال می کنند
استفاده از مواد مخدر غیرقانونی در هر کشوری حدودا قطعا با مجموعه ای از خطرات بالقوه همراه می باشد با این وجود، مجرمان مواد مخدر در بعضی از کشورها با جریمه های شدیدتر، مدت زمان حبس طولانی تر و در بعضی موارد در صورت دستگیری با حکم اعدام روبرو هستند.
سوئد
بعد از جرم زدایی مت آمفتامین ها به صورتی که پزشکان بتوانند این دارو را برای افراد معتاد تجویز کنند، برای مدتی مصرف مواد مخدر در سوئد به حدی افزوده شد که سالانه هزاران نفر به اعتیاد جدید مواد مخدر مبتلا شدند اما حالا با همه مواد مخدر بعنوان مواد غیرقانونی برخورد می شود.
کره شمالی
باوجود گزارش منتشرشده در سال ۲۰۱۳ در خصوص این که ماریجوانا اساسا در کره شمالی قانونی می باشد، طبق یک پست جدیدتر از روزنامه گاردین، استعمال این ماده در ملأعام در این کشور می تواند فرد را از نظر قانونی محکوم به اعدام کند، باآنکه چنین مجازاتی به ندرت اجرا می شود.
ژاپن
بسیاری، ژاپن را بعنوان یکی از ثروتمندترین، شهرنشین ترین و از نظر فناوری چشمگیرترین کشورهای جهان می شناسند اما امکان دارد خیلی از این مورد آگاه نباشند که ژاپن هم بعضی از سخت گیرانه ترین قوانین مواد مخدر را دارد. لیست موادی که ژاپن در زیر چتر «داروهای تفریحی» قرار می دهد بسیار طولانی تر از آن چیزی است که در آمریکای شمالی پیدا می کنید. قانون امور دارویی این کشور تولید و فروش ۶۸ نوع دارو را ممنوع کرده است. داروهای ضد آلرژی، ضد احتقان ها و مسکن های بدون نسخه همگی مانند هروئین و اکستازی مفسده تلقی می شوند. ازاین رو اگر گردشگران به صورت تصادفی برخی از آنها را به ژاپن ببرند، امکان دارد برای مدت طولانی به زندان منتقل شوند.
چین
چین هم اکنون رهبر جهان در اعدام های سالانه مجرمان مواد مخدر است و این افراد اغلب کسانی هستند که اعدام می شوند. مطابق با قوانین مواد مخدر چین، هر کسی در کوشش برای قاچاق یک کیلو یا بیشتر هروئین دستگیر شود با مجازات اعدام روبرو خواهد شد و هر کسی که حامل بیشتر از ۵۰ گرم مواد مخدر دیگر، همچون کوکائین، تریاک و حشیش باشد، امکان دارد به همین سرنوشت گرفتار شود.
همینطور مقامات باید به این نتیجه برسد که شما معتاد به مواد مخدر هستید یا خیر. اگر در تست داروی خودسرانه و غیرپزشکی مردود شوید، امکان دارد در مسافرت بدی قرار بگیرید. به معتادان کمتر از سه سال در یک مرکز سم زدایی زندان مانند مهلت داده می شود بعد از آن، آنان باید حداقل سه سال دیگر را در یک مرکز توانبخشی اجتماعی الزامی بگذرانند، جایی که ارزیابی می شوند که آیا می توانند بدون نظارت به خیابان ها برگردند یا نه. باوجود این که چین به سبب سیاست خشن خود توسط برخی از گروههای ناظر بین المللی مورد انتقاد قرار گرفته است، همچنان نسبت به قوانین فعلی مواد مخدر خود پایبند است.


سنگاپور
مقامات سنگاپورر با مجرمان مواد مخدر خیلی مهربان نیستند. به قول اداره مرکزی مواد مخدر سنگاپور، قانون سوءاستفاده از مواد مخدر به پلیس این امکان را می دهد که افراد مشکوک به مصرف مواد مخدر را برای مدتی بین ۶ تا ۳۶ ماه به بازپروری مواد مخدر وادار کند. این قانون همینطور اجبار می کند، هرکسی که درحال خروج از مراکز مواد مخدر است، تحت بازرسی پلیس قرار گیرد (بدون احتیاج به حکم) و امکان دارد با حداکثر مجازات روبرو شود.
هر کس که حداقل ۱۷ اونس ماری جوانا یا نیم اونس کوکائین یا هروئین در اختیار داشته باشد با او بعنوان قاچاقچی مواد مخدر رفتار می شود. در سنگاپور، مجازات اعدام برای قاچاق مواد مخدر الزامی است. بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۴، بیشتر از ۴۰۰ نفر به سبب این جنایت به اعدام محکوم شدند که تلفیقی از افراد محلی و ملی بودند، حتی اگر به اندازه کافی فرد خوش شانس باشد که از اعدام فرار کند، احیانا به دنبال یک حکم زندان بسیار طولانی خواهد بود.
مالزی
مانند کشور همسایه خود سنگاپوراست، مالزی هم مجازات اعدام الزامی را برای قاچاقچیان مواد مخدر اجرا می کند. فقط، در مالزی، حتی کمتر طول می کشد تا شما را بعنوان یک قاچاقچی مواد مخدر معرفی کنند. فقط هفت اونس ماری جوانا یا نیم اونس هروئین تمام چیزی است که برای به خطر انداختن زندگی شما لازم است. حتی اگر با مقدار کمتری دستگیر شوید، باز هم جریمه سنگینی خواهید داشت و احیانا محکوم به حبس طولانی مدت خواهید شد. مقامات همینطور می توانند هر فردی را به ظن مصرف مواد مخدر تا دو هفته بازداشت کنند و به اجبار آنها را برای هر گونه اثری از مواد مخدر غیرقانونی در سیستم خود آزمایش نمایند. کسانی که آزمایش شان مثبت است به صورت خودکار به حداقل یک سال درمان الزامی محکوم می شوند، حتی اگر در آن زمان هیچ موادی از وی پیدا نکند.
عربستان سعودی
اگر به دنبال سم زدایی هستید، عربستان سعودی امکان دارد مکان خوبی برای رفتن به نظر برسد. طبق قوانین عربستان سعودی، بازدیدکنندگان این کشور مسلمان از آوردن هرگونه مواد مخدر، قرص یا الکل بشدت ممنوع هستند. به قول وزارت امور خارجه، مجازات برای داشتن، مصرف، واردات و ساخت الکل یا هر نوع مواد مخدر غیرقانونی دیگر بسیار شدید می باشد. مصرف کنندگان مواد مخدر محکوم با جریمه های سنگین، مجازات های طولانی مدت زندان، شلاق عمومی و یا اخراج مواجه می شوند و اگر به جرم قاچاق مواد مخدر محکوم شوید، تنها مجازات اعدام بدون استثنا اعدام است.
ترس از دستگیری و انگ گسترده در مورد مصرف مواد مخدر، افراد مصرف کننده مواد را از دسترسی به مراقبت های بهداشتی، خدمات کاهش صدمه و برنامه های درمانی داوطلبانه موثر باز می دارد که این مورد به وضوح عاملی در تعداد بسیار بالای مرگ و میر ناشی از سوءمصرف مواد است.
منابع

https: //www.jagranjosh.com

https: //www.thequint.com

https: //www.worldnomads

https: //currentaffairs.adda247.com




منبع:

1402/04/06
11:22:51
5.0 / 5
551
تگهای خبر: پزشك , تولید , خدمات , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بریونی