افزودن شکر به چای و قهوه باعث مبتلا شدن به دیابت نمی شود

افزودن شکر به چای و قهوه باعث مبتلا شدن به دیابت نمی شود

به گزارش بریونی، خراسان رضوی استفاده از شکر در قهوه و چای امکان دارد خطر مبتلا شدن به دیابت یا مرگ ومیر را افزایش ندهد.


به نقل از مدیکال دیالوگز، نتایج تحقیق جدید روی جمعیتی از مردان دانمارکی نشان داد که استفاده از شکر در قهوه و یا چای به صورت قابل توجهی با افزایش ریسک مرگ ومیر یا مبتلا شدن به دیابت مرتبط نیست.
چای و قهوه از پرمصرف ترین نوشیدنی های گرم غیرالکلی در سراسر دنیا هستند. افزودن شکر به چای یا قهوه یک عمل رایج است، با این وجود، ارتباط واضحی بین استفاده از شکر در قهوه یا چای و عوارض جانبی آن وجود ندارد.
یوهان کلاوزن وابسته به مرکز دیابت کپنهاگ دانمارک و همکارانش تصمیم گرفتند ارتباط بین افزودن قند به چای یا قهوه و خطر مرگ ومیر ناشی از همه علل، مرگ ومیر ناشی از سرطان، مرگ ومیر قلبی عروقی و مبتلا شدن به دیابت ملیتوس را بررسی نمایند.
برای این منظور، محققان شرکت کنندگانی را از تحقیق آینده نگر مردان کپنهاگ از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶، بدون سرطان، بیماری های قلبی عروقی یا دیابت در نظر گرفتند که مصرف منظم چای یا قهوه را گزارش کردند. آنان با استفاده از پرسشنامه های تحقیق، تعداد فنجان های چای، قهوه و مصرف شکر را گزارش کردند اما مقدار شکر مصرفی گزارش نشده باقی ماند.
نتیجه اولیه این تحقیق آمار مرگ ومیر ناشی از همه علل، مرگ ومیر ناشی از سرطان، مرگ ومیر قلبی عروقی و رخداد دیابت بود. در این تحقیق از تحلیل و بررسی رگرسیون کاکس برای تحلیل و بررسی ارتباط بین افزودن شکر و مرگ ومیر ناشی از همه دلایل استفاده شد. سن، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف روزانه الکل، فشار خون سیستولیک، شاخص توده بدنی، تعداد فنجان قهوه و یا چای مصرف شده در روز و وضعیت اجتماعی-اقتصادی بعنوان متغیرهای کمکی در نظر گرفته شدند سپس وضعیت حیاتی بیماران بررسی گردید.
در این تحقیق شرکت کنندگان می توانستند شکر را به قهوه، چای یا هر دو اضافه کرد.
محققان گزارش کردند که در مجموع ۲۹۲۳ مرد (میانگین سنی در تحقیق: ۵±۶۳ سال) مشمول شدند که ۳۴.۵ درصد آنان شکر مصرف کردند. در ۳۲ سال پیگیری، ۸۸.۳ درصد از شرکت کنندگان؛ ۸۷.۵ درصد در گروه بدون قند در مقابل ۸۹.۹ درصد در گروه قند، فوت کردند. میزان خطر گروه قند نسبت به گروه بدون قند ۱.۰۶ برای مرگ ومیر ناشی از همه دلایل بود.
شرط تعامل بین تعداد فنجان قهوه و یا چای در روز و میزان شکر ۰.۹۹ بود. تحلیل و بررسی زیر گروهی از مصرف کنندگان قهوه، نسبت خطر ۱.۱۱ با شرط تعامل ۰.۹۸ بود. میزان خطر برای گروه قند در مقایسه با گروه بدون قند ۱.۱۱ برای مرگ ومیر بیماری قلبی عروقی، ۱.۰۱ برای مرگ ومیر ناشی از سرطان و ۱.۰۴ برای دیابت ملیتوس بود.
در انتها محققان نتیجه گرفتند: در جمعیت فعلی مردان دانمارکی، افزودن شکر به چای و یا قهوه به صورت قابل توجهی با افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت یا مرگ ومیر مرتبط نیست.
یافته های این تحقیق به صورت آنلاین در PLoS ONE منتشر گردید.




منبع:

1402/08/06
14:11:08
5.0 / 5
235
تگهای خبر: بیماران , شركت , مصرف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بریونی