یک مطالعه جدید می گوید غذاهای چرب ممکن است در ایجاد آسم در کودکان نقش داشته باشند.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که چربی های موجود در بعضی غذاها با آسم نوتروفیلی، نوعی آسم غیر آلرژیک که توسط پروتئین های میکروبی و باکتریایی ایجاد می شود، مرتبط هستند.
محققان گفتند، به طور دقیقتر، نوعی اسید چرب اشباع شده به نام اسید استئاریک- که اغلب در چربی حیوانی و غذاهای فرآوری شده یافت می شود- به نظر می آید یک واکنش زنجیره ای را شروع می کند که می تواند منجر به آسم نوتروفیلی شود.
دکتر «دیوید هیل»، پزشک متخصص آلرژی و ایمونولوژی در بیمارستان خردسالان فیلادلفیا و محقق ارشد، اظهار داشت: «پیش از این مطالعه، بسیاری گمان می کردند که چاقی دوران کودکی موجب ایجاد این نوع آسم می شود.»
هیل در ادامه اضافه کرد: «با این حال، ما آسم نوتروفیلی را در کودکانی که چاق نبودند مشاهده کردیم، بنابراین گمان کردیم که امکان دارد مکانیسم دیگری وجود داشته باشد. آن چه ما هم در تحقیقات پیش بالینی و هم در مطالعات روی خردسالان یافتیم این بود که رژیم های غذایی حاوی برخی اسیدهای چرب اشباع شده با زنجیره بلند می توانند مستقل از چاقی موجب آسم نوتروفیلی شوند.»
محققان در یادداشت های پیش زمینه گفتند که درمان آسم نوتروفیلی دشوارتر از آسم آلرژیک است و احتمال بیشتری دارد که علائمی به اندازه شدید ایجاد نماید که بیماران را راهی بیمارستان کند.
محققان گزارش می دهند که مطالعه روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که اسید استئاریک می تواند موجب تجمع ماکروفاژهای ریه، نوعی گلبول سفید خون که عملکرد ایمنی را در طول التهاب هماهنگ می کند، شود. از طرفی، نتایج نشان میدهد که یک اسید چرب غیراشباع به نام اسید اولئیک، التهاب را سرکوب می کند.
این تیم همین طور دریافت که داروهای خاصی که پروتئین های التهابی را مسدود می کنند، در مقابل التهاب ریه ناشی از اسید استئاریک محافظت ایجاد می کنند.
محققان گفتند که این یافته ها در گروهی از خردسالان دچار چاقی و آسم تأیید شد.
هیل در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «در حالی که عوامل خطر و محرک های زیادی با آسم مرتبط هستند، این مطالعه شواهدی در مورد چگونگی ارتباط اجزای خاص رژیم غذایی با یک نوع آسم با درمان دشوار ارائه می کند. این یافته ها دلگرم کننده هستند برای اینکه استراتژی های درمانی جدیدی را ارائه می دهند و نشان می دهند که اصلاحات هدفمند در رژیم غذایی امکان دارد به پیش گیری از این نوع آسم کمک نماید.» به طور خلاصه هیل در ادامه افزود: با این وجود، ما آسم نوتروفیلی را در کودکانی که چاق نبودند مشاهده کردیم، بدین سبب گمان کردیم که امکان دارد مکانیسم دیگری وجود داشته باشد. هیل در یک بیانیه خبری گفت: در صورتیکه عوامل خطر و محرک های زیادی با آسم مرتبط هستند، این مطالعه شواهدی در مورد چگونگی ارتباط اجزای خاص رژیم غذایی با یک نوع آسم با درمان دشوار عرضه می کند.