آشپزی با طعم سرطان این اخطار را جدی بگیرید!

آشپزی با طعم سرطان این اخطار را جدی بگیرید!

بریونی: رییس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو، نسبت به وجود ماده سرطان زا در تعدادی غذاهای سرخ کردنی اخطار داد.


به گزارش بریونی به نقل از ایفدانا، رؤیا امیری، با اشاره به این که سرطان دومین عامل مرگ ومیر در جهان به حساب می آید، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی «آکریل آمید» را به عنوان یکی از مواد احیانا سرطان زا برای انسان معرفی کرده است. این ترکیب در اثر فرآیندهای پخت با حرارت بالا در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند سیب زمینی، نان و غلات ایجاد می شود. وی ادامه داد: منشأ آکریل آمید نه افزودنی مصنوعی است و نه از محیط خارج وارد مواد غذایی می شود؛ بلکه بنابراین واکنش طبیعی بین ترکیبات غذایی طی فرآیندهایی مانند سرخ کردن و برشته کردن شکل می گیرد. امیری اشاره کرد: خوشبختانه با بوجودآوردن تغییراتی ساده در شیوه های پخت و نگهداری مواد غذایی می توان میزان این ترکیب را به صورت قابل توجهی کاست. به گفته ی ایشان، کنترل زمان و دمای پخت از مهم ترین راه حل ها برای کاهش تشکیل آکریل آمید است. وی سفارش کرد از طولانی کردن زمان سرخ کردن یا استفاده از حرارت بالا خودداری شود و بمحض رسیدن رنگ غذا به طلایی روشن، پخت متوقف گردد. همینطور از مصرف بخش های تیره و سوخته غذا باید پرهیز شود. امیری اضافه کرد: نگهداری صحیح سیب زمینی هم در کاهش این ماده مؤثر است. نگهداری سیب زمینی در یخچال سبب تبدیل نشاسته به قندهای ساده می شود و بنابراین هنگام پخت، میزان آکریل آمید افزایش خواهد یافت. بهترین محل نگهداری، محیطی خنک، خشک و تاریک است. وی پیشنهاد کرد: قبل از سرخ کردن، سیب زمینی برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آب سرد خیسانده یا چند دقیقه جوشانده شود تا قندهای سطحی کم شود و آکریل آمید کمتری تولید شود. امیری تاکید کرد: مصرف متعادل غذاهای سرخ کرده، استفاده از سبزیجات تازه و تغییر در روش های پخت می تواند در کاهش خطر بروز بیماریهای مزمن همچون سرطان مؤثر باشد.
خلاصه اینکه به گزارش بریونی به نقل از ایفدانا، رؤیا امیری، با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ ومیر در جهان به حساب می آید، گفت: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی آکریل آمید را به عنوان یکی از مواد احتمالا سرطان زا برای انسان معرفی کرده است. همین طور از مصرف بخش های تیره و سوخته غذا باید پرهیز شود.
1404/08/19
09:21:00
5.0 / 5
8
تگهای خبر: تولید , سبزیجات , طب , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بریونی